adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (1)

In Case, Design Interior

Frumos decorată de Crăciun! Casă veche recuperată și modernizată

Știai că o mare parte a oamenilor, oriunde ar fi, își propun să-și finalizeze casa înainte de Crăciun? Designerii și arhitecții abia așteaptă vacanța asta ca să se poată odihni după alergătura epuizantă care de abia se termină în Ajun. Ei bine, familia de față, una tânără a așteptat trei ani de zile ca să-și vadă casa gata. Dar nu e de mirare pentru că au cumpărat o casă veche, una țărănească în Pirineii Catalani, care a fost transformată și modernizată. Și-au dorit o locuință cu mult spațiu în zona de zi, unde să-i aibă aproape pe cei dragi, cărora adoră să le gătească și să-i răsfețe cu bunătăți culinare preparate chiar de ei. Rezultatul este spectaculos. Hai să-ți spun mai multe cum au ajuns aici.

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (4)

Acum când vezi locuința, nu ți-ai imagina că la început era o construcție fără apă curentă și fără electricitate. Fiind o casă de țară, la parter avea grajdurile și fiind una de munte era pe structură din piatră. Dar starea inițială era jalnică. Fără ajutorul unor specialiști, proprietarii n-ar fi reușit să o transforme totul atât de frumos. Arhitecții Ferran Vila Barceló și Ferran Vila Franch au fost cei care au conceput proiectul acesta de reconstrucție și reamenajare a vechii ruine. Au păstrat structura veche și au reciclat toate materialele de construcție care s-au putut refolosi. Chiar și cele mai mici bucăți de lemn și-au găsit locul prin casă, cum ar fi în rama oglinzii de la baie sau în mobilierul din casă. Pentru o bună parte din mobilă au reciclat, spre exemplu, ușile vechi găsite în casa țărănească.

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (12)

Bucătăria este foarte spațioasă și nu e deloc întâmplător asta. Ambii soți adoră să gătească și și-au dorit să aibă suficient loc unde să se desfășoare în voie. Structura mobilierului de aici este din stejar masiv, iar sertarele și fețele dulapurilor sunt din materiale reciclate, mai exact cu lemn provenit de la bărci vechi din Indonezia. Restul decorului are un aer rustic. Plafoanele cu grinzile la vedere, zidurile din piatră ca și țesăturile din fibre naturale creionează atmosfera. Dar vechiul se împletește cu noul. Pe lângă tot ce e ascuns în ziduri, mă refer la instalații, sau prezent ca dotări, la nivelul finisajelor pardoseala este una specială. E un vinil cu aspect de lemn de la firma Floover. L-au ales pentru că este foarte rezistent la pete, ușor de curățat și igienizat, termorezistent și absoarbe zgomotele. În plus, a fost ușor de adaptat spațiului generos.

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (11)

Dormitoarele sunt la mansardă, deși ai impresia că întreaga locuință e doar o mansardă. Au ales câteva piese de mobilă rustice, care să fie în acord cu aerul casei, dar saltelele sunt de cea mai bună calitate. Dacă nu te poți odihni bine, degeaba ai un pat frumos, căci salteaua contează. Restul e simplu și cu gust creionat. Excesele nu-și au locul în decorare, dar câteva detalii dau bine, mai ales când de Crăciun, când ornamentele, în mare parte naturale din conuri de brad și lemn par să întregească amenajarea. O locuință foarte frumoasă, cu o zonă de zi deschisă și luminoasă, perfectă pentru ca familia și oaspeții ei să se simtă bine. Sper să te inpire și pe tine!

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (7)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (1)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (5)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (14)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (13)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (15)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (3)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (9)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (8)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (10)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (2)

adelaparvu.com about rustic house in Pyrenees architects Ferran Vila Barceló and Ferran Vila Franch Photo Elmueble (6)Sursa foto: ElMueble

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *