adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (4)

In Case, Design Interior

Vis împlinit pentru un Crăciun în familie

La ce visează cei mai mulți dintre noi pentru Crăciun? La familie, să-i aibă aproape de cei dragi, să fie sănătoși, fericiți, împliniți. Și ți-e mare bucuria când ai și unde să-i primești. Proprietara acestei căsuțe și-a imaginat de multe ori cum se înconjoară de cei dragi ei de Crăciun. Cu o meserie care o punea mereu pe drumuri, respectiv comerciant de antichități era firesc să tânjească la tihna pe care Crăciunul o oferă. Și într-o astfel de călătorie de afaceri a avut revelația că de fapt și de drept ea este o fată de la țară și că ea ar vrea să se retragă undeva în mediul rural. A fost fericită când soțul ei a înțeles-o și a acceptat ca ei să facă acest pas, să caute un refugiu departe de oraș, mai ales că nu sunt tineri, ci aproape de pensionare.

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (12)

Au căutat mult casa dorită, dar parcă n-a fost să fie. De fiecare dată când le plăcea ceva ori proprietarii se răzgândeau ori prețul era prea mare sau locul era prea departe. Cert este că nu s-a gândit nicio clipă că viitoarea lor căsuță va fi amenajată într-un fost  hambar. Dar când ai un vis înseamnă că ți l-ai imaginat și atunci îți este mai ușor să identifici locul potrivit ție. Așa s-a întâmplat și cu ei. Știau ce-și doresc: o casă nu foarte mare, că doar nici ei nu mai sunt tineri, dar una cu parfum rustic. Nu, nu încărcată, ci aerisită și cu un living spațios unde să fie toată lumea dragă de Crăciun. Așa că au cumpărat hambarul vechi de secol XVII din Anglia, unde se ajunge pe o poartă în genul celor pentru hanuri.

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (3)

Hambarul, o construție din lemn și piatră, a fost modernizat. Au păstrat ceea ce exista ca și structură și material de construcție și au reușit să-și facă refugiul perfect. Pe lângă bucătărie, frumos mobilată și utilată, de unde se accede în camera de zi spațioasă și sufragerie, au avut loc și pentru două dormitoare confortabile. Ceea ce i-a încântat cel mai mult a fost spațiul de parter, acel living la care ea a visat să-și poată primi oaspeții dragi de Crăciun. O încăpere cu adevărat plăcută, cu atât mai mult cu cât acum are un generos șemineu din piatră în fața căruia se pot strânge la povești.

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (5)

Decorul și l-a imaginat provensal, dar ciudat este că atunci când s-a văzut cu casa gata n-a mai simțit nevoia să-l ticsească de obiecte, deși se ocupă cu antichitățile. Singura colecție pe care o are este cea de rațe și alte păsări din lemn sau desenate și înrămate pe care le cumpără în călătoriile ei de afaceri, fiind mereu cu gândul casa ei dragă. În rest, a păstrat totul cât mai simplu, cu zugrăveală albă, cu lemn și cu piatră. Mobila, în cea mai mare parte, au făcut-o pe comandă. Pe jos a optat pentru mochetă și covoare deasupra ei, ca să-i dea un aer mai cald și confortabil. Tavanele joase îi imprimă deja căsuței un aer intim, așa că prin textilele ce acoperă pardoseala a venit să-i sporească această imagine de cuib. Și ce cuib! Perfect să-i întâmpine pe cei dragi în decorul ei rustic, așa cum și-a imaginat cu mulți ani în urmă. Hai să-i descoperi căsuța decorată de Crăciun. Sper să te inpire și pe tine!

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (7)

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (6)

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (4)

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (8)

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (1)

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (2)

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (9)

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (10)

adelaparvu.com about rustic home in England Foto Andreas von Einsiedel, East News, Weranda Country (11)
Sursa foto: Andreas von Einsiedel / East News/ Weranda Country

4 raspunsuri pentru Vis împlinit pentru un Crăciun în familie

  1. Magda Adina spune:

    Minunata casuta !!!!!!!!
    Sarbatori Fericite , Adela !!!!

  2. Rodica Canuta spune:

    Imi place semineu forte frumos SARBATORI FERICITE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *