adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (14)

In Design Interior, Horeca, Romania Mea

Showroom caffe în centrul Bucureștiului

Cum adică showroom caffe? Adică o cafenea unde, în timp ce savurezi o cafea bună sau o prăjitură, ai ocazia să vezi finisajele speciale, tâmplărie deosebită, mobilier personalizat, corpuri de iluminat artistice, țesături pentru draperii și tapițerii. Da, câte puțin din toate, dar suficient cât să-ți faci o idee despre cum pot arăta toate împreună într-un spațiu cu destinație clară. De asemenea, e mai ușor să înțelegi ceea ce-ți propune Edmond Gabriel Timofti. El are deja Atelier by Edmond, dar când s-a întâlnit cu Cristina Huiban au pus împreună la cale acest proiect denumit Franklin 9, adică exact strada și numărul ei la care găsești showroomul caffe.

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (4)

Edmond Gabriel Timofti si Cristina Hiuban

Edmond Gabriel Timofti si Cristina Hiuban

Despre Edmond ți-am mai scris anul trecut când și-a deschis showroomul de pe strada Washington. Despre Cristina îți spun acum că e tânără și ambițioasă și foarte plăcută. Pe aceeași stradă a mai închiriat un spațiu în care și-a deschis un mic magazin de haine pentru doamne. Când a prins spațiul acesta mic, tot pe aceeași stradă, a avut inițial de gând să deschidă împreună cu doi prieteni o cofetărie. Din păcate proiectul acela a picat, dar interesată să-și amenajeze spațiul a dat peste Edmond. Și uite așa s-au asociat ei cu ideea de-a face un showroom caffe. Au împăcat și ideea de cafenea – cofetărie și cea de showroom de prezentare. Și Cristina ne promite că aici vom găsi cele mai bune ecleruri din țară 🙂 Au deschis de curând, adică la finalul anului trecut.

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (3)

Dar ce prezintă mai exact? Păi uită-te spre exemplu la finisajele de pe pereți. Sunt vopseluri și tencuieli decorative cu totul deosebite, de la cele cu detalii în relief la cele care imită textura betonului. De asemnea poți vedea tocul de ușă antichizat, din lemn masiv vospit și tratat special. Scaunele sunt o mostră nu doar de mobilier, ci și de modalitate de personalizare cu țesăturile din portofoliul Atelier by Edmond. La fel, vei descoperi lustrele și lămpile din sticlă colorată. Mie mi-a plăcut și lucrările Andreei Timofti, artista care face colaje surprinzătoare încadrate cu rame vechi, dar și picturi abstracte și decorative (inclusiv murale). Ideea este așa: dacă ești aproape de Ateneul Român, Piața Romană sau Hotel Lido, ai un loc șic unde să stai la o cafea cu prietenii, iar dacă te interesează finisajele mai deosebite, tot aici ai șansa să le vezi și să-ți faci planuri despre ce ți s-ar potrivi în casa ta. Uite pagina lor de Facebook, ca să știi cum să ajungi. Programul este de luni până dumincă de la ora 8 la 21. Sper să-ți prindă bine informația aceasta! 

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (7)

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (9)

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (1)

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (2)

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (13)

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (11)

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (12)

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (15)

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (17)

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (16)

adelaparvu.com about Franklin 9 showroom caffe in downtown Bucharest (10)

5 raspunsuri pentru Showroom caffe în centrul Bucureștiului

  1. […] Cum adică showroom caffe? Adică o cafenea unde, în timp ce savurezi o cafea bună sau o prăjitură, ai ocazia să vezi finisajele speciale, tâmplărie deosebită, mobilier personalizat, corpuri de iluminat artistice, țesături pentru draperii și tapițerii. Da, câte puțin din toate, dar suficient cât să-ți faci o idee despre cum pot arăta toate împreună […] …read more […]

  2. vasile spune:

    Cand pasiunea se impleteste cu arta apar … minuni. La cat mai multe cofetarii si cafenele ca cea din prezentare. O zi minunata.

  3. danu spune:

    Ceva cu totul DEOSEBIT …un loc minunat si unic ! Bravo Cristina !

  4. Cristina spune:

    E un spatiu mic, dupa cat se vede, asa ca meritul celor doi e cu atat mai mare, caci imi da senzatia ca spatiul ma imbratiseaza, imi zambeste si imi elimina orice stare negativa, si asta doar vazand pozele… Stiu ca suna aiurea ce am scris, dar altfel nu pot sa explic ce am vazut… Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *