Îmi plac toate propunerile de față pentru că sunt colorate! Dar dincolo de culoare îmi plac pentru că mă ajută să-ți exemplific impactul textilelor în amenajarea interioară și efectul deosebit pe care-l poți obține în lipsa seturilor. Pentru că dacă ai o canapea, nu e musai să fie încadrată și de fotolii din același set. De ce? Pentru că s-ar putea să ai alte nevoi, iar fotoliile să nu ți se pară tocmai comode. Uite, vei vedea că piese de mobilă diferite pot coexista împreună pentru a creiona stilul preferat. Cum le armonizez între ele? Cu ajutorul textilelor. Hai să le luăm pe rând.
Stil clasic revigorat. Dacă ai piese de mobilă clasice, dar vrei să conferi un aer mai tineresc camerei de zi ce poți schimba? Categoric husele sau tapițeria pieselor mai voluminoase de mobilă, dar și piese mai mici cum ar fi măsuța de cafea și lămpile. Prezența unor finisaje cromate (măsuță, suport lămpi) aduc un plus de stălucire, eleganță și modernism. Dar vezi că aceste stăluciri sunt discrete. Și fotoliul maro vine ca un accent actual prin forma lui simplă, fără brațe. Piesele cu patină (etajera și fotoliul clasic) vorbesc despre trecut, au o poveste. În plus, nuanța lor este preluată și pentru finisajul pereților și în decorul ferestrei. Fundalul este unitar și simplu – un turcoaz discret pe suprafețele pereților, care se potrivește excelent cu tonurile de marouri și nuanțe de lemn natur, și un bej plăcut la nivelul pardoselii. Mai departe în tapițeria mobilierului regăsești aceste nuanțe, dar în tonuri diferite. Obiectele mici, de la cele de pe masă (inclusiv vaza), pernele, pledul sunt elemente ce încheagă decorul prin variațiunile de turcoaz.
Stil actual. Dacă ai dileme asupra unei nuanțe plăcute și relaxante în living, poți alege fără dubiu un verde reconfortant. Mobila simplă, cu forme clar definite are tapițerie în culori uni, covorul e la fel, dar modelul e în relief cu mdoele geometrice. La fel și masa. Cum aduci un plus de varietate? Cu ajutorul perdelelor și draperiilor, taburetelor și pernelor fantezie. Ele sunt accente de culoare. Într-o cameră cu multe bejuri și marouri deschise (vezi pereții și pardoseala), detaliile albe aduc un plus de eleganță și conferă luminozitate (rame foto, abajur lampă, galerie). De altfel să știi că de aici trebuie să și pornești de la finisajul suprafețelor mari. Dacă ele sunt neutre, suportă foarte bine orice fel de culoare. Și nu trebuie să cauți departe inspirația pentru o gamă de culori reușită. În cazul de față o găsești în natură – marouri, bejuri și verde – nu-i așa că parcă ar fi copaci înmuguriți? Iar petele de culoare precum florile?
Stil feminin. Clar rozul te duce cu gândul la o cameră tinerească, feminină, căci rozul este culoarea iubirii, a veseliei și dinamismului. Însă îți spun din start că rozul are nevoie de mult alb în jur ca să fie elegant și să-și arate prospețimea. Fundal imaculat, pardoseală neutră și apoi poți să începi să compui pe ritmuri de roz. Adaugi tapițerii și textile în dungi și totul capătă un aer de vară, plin de veselie. Desigur, câteva accente colorate în aceste dungi și ambientul devine variate, iese din monotonie. Și din nou, vezi că tapițeriile nu sunt similare și piesele de mobilă nu sunt set. Dar dacă ai motive decorative la acest nivel (dungile) atunci perdelele și draperiile le alegi simple, în nuanțe uni. Celelalte piese de mobilă sunt deschise la culoare, un crem elegant, ce mai temperează decorul vibrant. Sper să te inspire și pe tine aceste ambiente!
3
…..superb…..
Frumos si elegant, depinde de gusturi pentru alegerea variantei care sa te inspire.Multumesc.
Ma reprezinta mai mult pe turcoaz…mai rafinat, mai discret, daca ar fi sa aleaga fica mea de 16 ani ar alege rozul…depinde de gustul fiecaruia, dar fiecare are farmecul ei.
O zi buna tuturor…
Excelente fotografiile, dar si explicatiile. Te face sa-ti doresti un apartament cu trei camere. Acele trei camere 😉
Chiar ca este asa de usor sa intelegem impactul vuzual al culorii. ♡♥ I kike the aqua. Mercib:D
Cat este de simplu sa mai schimbi din cand in cand cate ceva, ca sa nu ai parte de monotonie. Marturisesc ca eu am mai multe randuri de draperii si perdele si de huse pentru coltar, iar cand imi doresc o schimbare o fac pur si simplu folosind alt set de accesorii. Tocmai mi-ai dat niste idei pentru imbinarea culorilor, multumesc mult!
Ma bucur daca-ti prind bine ideile Mimi! Si eu iti multumesc pentru opinie!