KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (23)

In Artisti, artizani, handmade, Oameni talentati, Romania Mea

Sabin Chintoan ne colorează orașele!

Clar că trebuia să-ți scriu despre Sabin Chintoan, pictorul arădean care de șase ani de zile încet, dar sigur ne face orașele mai colorate. Cum adică? Este profesor, dar evident lucrează ca și artist. Nu doar că pictează, dar are și colaborări pe partea de design grafic și design ambiental. Așa a ajuns în echipa de colaboratori Ared, un dezvoltator imobiliar din Arad. Mi-a plăcut că le-a propus ca elementele de construcție urbane, de la împrejmuirile ghenelor de gunoi și până la căminele electrice sau cele ale pompelor de apă, care sunt prezente în orice complex de blocuri, să fie personalizate cu picturi. Adică artistul nostru nu doar că a avut o idee, dar a știut și cum s-o expună pentru a-i fi aprobată. A început cu holurile de blocuri și uite, a ajuns la aceste elemente urbane. Iar ideile lui sunt foarte tari! Nu doar că maschează ceva inestetic, dar aduce un strop de culoare și spectacol în viața oamenilor. Cum să nu-mi placă?

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (24)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (21)

Sabin Chintoan

Sabin Chintoan

Vara trecută arădenii și-au colorat orașul sub îndrumarea lui Sabin Chintoan. Și partea frumoasă a fost că, pe lângă elevii lui chemați prin intermediul anunțurilor de pe Facebook, s-au alăturat și copiii care locuiau în blocurile din apropiere, acolo unde împrejmuirile urmau să fie pictate. Ba s-au alăturat demersului lor și alte organizații de voluntariat care avea voluntari, dar n-aveau ce de lucru ca să spun așa. Entuziasmul și frenezia copiilor i-a molipsit și pe adulți care se prezentau la treabă, vroiau și ei să contribuie la înfrumusețarea orașului. Să mai spună cineva că noi românii nu iubim culorile! Dar uite, avem nevoie de cineva care să dea tonul, de cineva ca Sabin Chintoan. Pictorul a avut astfel de proiecte în orașul natal, dar și în Oradea, unde dezvoltatorul imobiliar Ared a construit blocuri. Pe lista orașelor se pare că urmează Timișoara, unde dezvoltatorul are în plac construcția de locuințe.

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (25)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (16)

Dar Sabin Chintoan nu pictează doar orașele, ca să spun așa. El are experiență și lucrări frumoase de pictură murală bisericească. De asemenea, a pictat nenumărați pereți din locuințe private, în special flori pentru că acestea sunt pe placul doamnelor și camerele de copii. Știi ce-mi place la Sabin? Că n-are prejudecăți. Sunt mulți artiști care spun că n-ar picta în locuințe private pentru că vezi Doamne asta ar însemna să se compromită. Dar un pictor e pictor dom’le și dacă e artist și ne poate face viața mai frumoasă de ce nu ar picta și la interiorul locuințelor noastre sau uite să ne coloreze orașele. Neapărat intră pe blogul artistului la adresa sabin-streetpainting.blogspot.ro și pe site-ul lui www.sabindesign.ro, sigur îl găsești și pe Facebook și vezi ce multe lucrări are! Sigur le vei găsi pe cele preferate de tine. Și dacă vrei să apelezi la el pentru a-ți picta pereții sau zidurile (îi dai seama cum ar arăta un gard personalizat?), nu uita că este din Arad, așa că poți conta pe el în week-end-uri și în vacanțele școlare. O viață avem? Colorată să fie! Și Sabin Chintoan știe și cum să ne-o coloreze. Felicitări Sabin pentru idei și inițiativă! 

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (17)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (26)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (19)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (18)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (14)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (13)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (12)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (15)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (7)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (5)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (6)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (11)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (9)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (3)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (2)adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (20)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (1)

adelaparvu.com despre Sabin Chintoan si pictura urbana, Foto Sabin Chintoan (8)Sursa foto: Sabin Chintoan blog

15 raspunsuri pentru Sabin Chintoan ne colorează orașele!

 1. O initiativa Plina de Culoare ♡♥ F Laudabilaaaaa. Acum trebuie sa vina primavara cu atatea gargarite fericite ♡♥

 2. Carmen -Moni spune:

  Foarte frumos! Bravo,Arad ! Sunt mandra ca il avem aproape !

 3. vali chefani spune:

  BRAVO ! SENZATIONAL ! POATE ACCEPTA TOTI DINOZAURII AIA CRETINI DE PRIMARI ACEST LUCRU ! AR FI FANTASTIC !

 4. Cristina spune:

  Da, Doamne, sa vad asa ceva si la Ploiesti! Si in toate orasele din tara asta… Nu dati banii pe prostii, luati vopsele la copii! (sic!). :))

 5. Fiecare da ce are pedinauntru.El arata lumii ce e in sufletullui.
  Felicitari! Sa le dea Dumnezeu sanatate,sa le tina naravul si sa-i inmulteasca! 🙂

 6. briela spune:

  Extraordinar! Orice ne arati este extraordinar. Unele le putem face, ca de exemplu ceea ce am vazut acum, altele nu. Oricum, ma uimesti de fiecare data. In fiecare dimineata cand deschid casuta cu mesaje abia astept sa vad ce ai mai scris.

  • Adela Parvu spune:

   Multumesc Briela! Stii care e crezul meu, nu? O viata avem? Colorata sa fie! Daca vedem lucrurile frumoase facute de oameni frumosi, vom realiza cat de minunata e lumea in care traim. Da, sunt si multe lucruri triste si suparatore, dar depinde de noi catre ce ne deschidem sufletul si cu ce ni-l umplem. Eu am ales sa vad partea colorata si luminoasa si tare ma bucur sa arat o bucatica din ea catre tine, catre ceilalti. Asa ca mesajul tau nu face decat sa ma incurajeze sa perseverez. Multumesc pentru asta!

 7. […] atunci când apelezi la un artist să-ți creeze ceva numai pentru tine. Și noi avem o mulțime de artiști talentați care-ți pot realiza astfel de picturi, dar poate te inspiră un model văratic ca acesta cu flori […]

 8. […] ele pe stradă, nu? Și poate că imaginile din articol îi va inspira pe grafferi ca data viitoare să se gândească la artă și nu la vandalizarea […]

 9. Lenuta39 spune:

  De laudat !

 10. […] să fie prezentă într-un mod necovențional, chiar pe obiecte sau pe clădiri, așa cum face și Sabin Chintoan din Arad. Da, adică să ajungă la oameni dincolo de spațiul galeriilor sau expozițiilor de […]

 11. […] fi perfecte ca să semnalizezi, dar și să protejezi un astfel de puț. La ce mai pot folosi? La mascarea diverselor elemente tehnice din grădină: căminul de apă, pompa, hidroforul sau ce mai ai tu și nu-ți pace cum se vede. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *