adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (16)

In Case, Design Interior

A cheltuit peste 30.000 de dolari ca să-și transforme casa într-un rai al felinelor

La prima vedere, când am dat cu ochii de casa și grădina aceasta, mi-am spus că e o casă cu aer mediteranean, apoi însă am văzut felinele și eram tentată să spun că e prea mult să-ți faci casa pentru pisici. Dar vezi tu cum e viața că acest om a pornit toată nebunia asta de amenajare, absolut spectaculoasă, în urma unui eveniment nefericit care l-a marcat. Peter Cohen este numele lui și este american. Locuiește acum în California, dar în urmă cu 27 de ani tocmai se mutase aici, iar casa pe care o cumpărase a venit din dotare și două pisici. Dar nici nu s-a instalat bine că cele două feline moștenite au fost lovite de mașină. Din păcate una a murit după incident. S-a simțit așa de vinovat încât și-a spus că trebuie să-i ofere supraviețuitoarei toate condițiile sigure la interior. Și nu doar că s-a gândit cum să-i facă viața mai frumoasă, ci s-a trezit că vina care apăsa pe umerii lui l-a determinat să tot adopte alte pisici din împrejurimi. S-a trezit în final cu optsprezece feline în casă pe care nu știa cum să facă să le protejeze de accidente nedorite.

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (25)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (5)

La doi ani după ce s-a mutat în casa aceasta cu grădină, Peter s-a gândit să o reamenajeze, dar nu oricum, ci să creeze trasee, locuri de joacă și de ședere pentru familia lui de feline. Ideea i-a venit după ce a citit o carte, mai exact The Cats’ House, scrisă de Bob Walker. Peter are propria firmă de construcții Trilium Enterprises și prin natura meseriei lui cunoaște o grămadă de lucruri în domeniu. După ce a citit cartea a început să construiască tot felul de platforme, să proiecteze locurile pentru lădițe astfel încât în casă să nu se simtă mirosul înțepător de urină, specific pisicilor. A creat singur apo și cu ajutorul unot tâmplari pricepuți un soi de camere și tuneluri astfel încât lădițele cu nisip ale felinelor să fie situate în spatele băilor și către garaj, astfel încât la interiorul camerelor totul să fie ingienic și lipsit de mirosuri neplăcute. Fantele de acces către litiere se și văd în lateralul vaselor de wc, pe unde pisicile au acces fiecare la una dintre cele 24 de lădițe strategic așezate pentru ele.

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (24)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (7)

Partea ingenioasă este că toate aceste trasee create pentru feline sunt excelent integrate în decorul casei. Peter spune că a fost atent și la culori astfel încât ele să se armonizeze și să fie calme, relaxante, iar interiorul să fie original. A folosit paleta lui cromatică favorită galben, verde și albastru pentru a obține un decor cu iz mediteranean. Și zău că i-a reușit de minune! Multe astfel de elemente par a fi doar simple rafturi sau un design inedit al camerelor. Uite, spre exemplu gura unui rechin este intrarea într-un tunel, la nivelul plafonului scafele sunt locuri de moțăială pentru pisici, iar în baia principală traseele se intersectează, pisicile putând opta pentru direcții diferite în casă. Cert este că fiecare are locul ei și nu se încurcă cu alta, de aceea ele sunt și relaxate, nu se bat între ele, nu simt nevoia să-și revendice vreun teritoriu. Fiecare și-a găsit colțul preferat.

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (23)

Dar casa acesta nu doar că e ambientată și concepută special pentru feline, dar este și una inteligentă. Este dotată cu douăzeci și cinci de camere de supraveghere astfel încât Peter să-și poată vedea pisicile de la distanță, atunci când este plecat cu treabă. Da, le vede de pe iPhone, telefon pe care-l folosește și pentru reglarea jaluzelelor, pentru ajustarea temperaturii din casă, pentru pornirea sau oprirea focului din șemineu, pentru muzică sau iluminatul artificial. Conform unui interviu acordat Houzz, Peter spune că a cheltuit circa 30.000-40.000 de dolari americani pentru ca această casă să ofere mediul ideal și sigur pentru feline, sumă pe care a cheltuit-o din 1995 încoace, deci nu a investit toți banii grămadă. El spune că-și iubește pisicile, dar își iubește și casa și lucrările de artă, așa că el consideră că investiția a făcut-o evident și pentru el ca să-și facă viața mai frumoasă. Și știi care-i culmea culmilor? Spune că proiectul lui nu e gata, ci că e în contină dezvoltare. De ce? Pentru că nu se poate opri din a adopta pisici. Cineva trebuie să aibă grijă și de feline, nu-i așa? Oricum casa lui chiar e de senzație, ca să nu mai spun de grădină care pe mine m-a dat pe spate! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (10)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (2)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (16)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (15)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (1)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (4)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (22)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (19)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (20)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (13)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (14)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (18)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (12)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (3)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (6)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (8)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (11)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (21)

adelaparvu.com despre casa transformata pentru pisici, raiul felinelor, design Trilium Enterprises, Peter Cohen, Foto Holly Lepere (17)
Sursa foto: Holly Lepere/ Trilium Enterprises

17 raspunsuri pentru A cheltuit peste 30.000 de dolari ca să-și transforme casa într-un rai al felinelor

 1. mimi spune:

  Foarte de efect toate, iar baile sunt de vis! Ce pisicute norocoase, :)!

 2. Padurescu Costelusa spune:

  Felicitari pentru toate articolele scrise!

 3. adela spune:

  Felicitari pentru blog !

 4. Jo Russ spune:

  scumpo,unde pot gasi ceva in engleza? as vrea sa trimit mai departe,dar nemtii ….nu prea le au cu romana!!

 5. Dana spune:

  Adela draga, casa arata spectaculos, este pastelata si plina de viata.

  In ceea ce priveste felinele, aici avem o problema. Cum curata oamenii astia casa de par, caci banuiesc ca pluteste in aer numai par de pisica. Daca esti alergic, esti terminat.
  Cred ca o pisica ar fi fost de ajuns. Altfel, sunt dragalase si jucause.

  • Doina spune:

   Ma gandesc ca o persoana alergica nu numai ca NU are pisica, dar nu gazduieste 18-20 de feline,nu?? Iar cand ai o pasiune, cantitatea nu are importanta! Un pasionat de pictura crezi ca are doar UN SINGUR TABLOU??
   Iar curatenia nu se face la aerul din camera! In tot aerul pe care il inhalam sunt mult mai multe chestii nocive, decat parul de pisica!

 6. angela catana spune:

  eu credeam ca sint singura iubitoare de pisici,de case frumoase si sau cu gradini.Casa e foarte frumoasa si imi place cum a integrat zonele de verdeata ,e foarte util construita ,dar se pare ca nu are NEVASTA doar pisici,dar e bine si asa.Numai cei care iubesc animalele pot sa inteleaga ce inseamna aceasta pasiune,iti transmit atita caldura ,te ajuta sa scapi de stres,e suficient sa le urmaresti putin si deja te destinzi ,poti chiar sa zimbesti..

  • Adela Parvu spune:

   Angela sunt convinsa ca nu esti singura iubitoare de pisici 🙂 In privinta alegerilor lui Peter nu ma bag, pana la urma casa si solutiile lui mi se par atat de ingenioase si frumoase incat nici nu ma intereseaza daca are sau nu nevasta 🙂

 7. Panä in cele mai mici detalii casa este spectaculoasä! Decor, imbinare culori, broscuta pe perete (desi mi-e fricä si simt repulsie fata de ele, in acest caz, ptr prima oarä, gäsesc broscutele simpatice :-)) ) !!!
  Si eu iubesc pisicile, am un cult ptr ele, dar mai iubesc si astfel de case, ideea de a avea o casä a mea proprie si personalä… si totusi.. 😀
  Well, dream on, dream on! „Nu-ti aduce anul ce-ti aduce ceasul!”

  • Adela Parvu spune:

   Cleopatra, si eu invat zi de zi pe masura ce scriu articole. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am invatat este sa nu spun ca urasc ceva sau ca o anumita solutie nu este posibila 🙂

 8. Doina spune:

  Casa este intradevar spectaculoasa!Livingul acela cu albastru este super! Sa nu mai vorbim de baie….Dar prezenta atator plante….minunat! Imi place foarte mult solutia aleasa pt.podele! magnifica! Gradina?? Parca astepti sa inceapa o scena intrun film…bun! Iar viata pisicilor acolo!!! Trebuie sa fie de vis!

 9. […] Cine are pisici știe cât de dornice sunt ele să-și găsească un loc numai a lor, unde să nu fie deranjate. Ei bine, există designeri care creează piese speciale care să mulțumească pisicile și deopotrivă proprietarii lor, adică să împartă același spațiu, dar fiecare să fie fericit și atunci când la mijloc este vorba de treburi fiziologice. Mi-a atras atenția pe blogul tinerilor designeri de la Ippinka produsul The Hidden Litter Box, care seamănă cu un ghiveci de flori, conceput de designerul Ron Evans cu gândul de a oferi intimitate unei pisici atunci când are nevoie la litieră (să nu zic toaletă). […]

 10. Toni spune:

  Pisicile acelea au acces si in gradina asa ca sigur nu vor lasa in casa asa mult par…. m-a inspirat articolul in sensul ca atunci cand voi avea o alta pisica ma voi gandi sa ii amenajez locul ei sau mai multe…. pisicutelor le place sa se urce in copaci, Toni al meu dormea pe sifonier, am comandat picturi si desene ale lui… e un articol special, numai cei ce iubesc cu adevarat pisicile pot aprecia o casa ca acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *