Ce poți face într-un spațiu de 37 de metri pătrați atunci când locuința ta este și birou? Să ne înțelegem, birou unde-ți primești clienții interesați de serviciile tale de design interior. Ei bine, dacă ești creativ găsești soluții inedite. Așa este și Irina Dimova, care n-ai să crezi dar ănainte de a face cursuri de design a fost jurnalist și lucrat și în domeniul relațiilor publice. Și-a amenajat locuința de fața așa cum îi place, adică intim, cât mai colorat posibil, cu plante verzi și cu cât mai puțină aparatură electronică. În spațiul camerei a grupat mobila astfel încât să aibă la îndemână mai multe funcțiuni. Hai să-ți spun mai multe.
În primul rând a renunțat la ușa interioară a camerei, asta chiar dacă a păstrat micul hol de la intrare. Pentru locul de conversație a ales zona de lângă fereastră, unde a așezat canapeaua și fotoliul. Desigur, a ales o canapea mică, de două locuri care să fie la fix în spațiu modest. Apoi între locul de conversație și zona de dormit, amenajată într-o nișă, a pus biroul. Practic masa de birou separă zona de zi față zona de noapte. Și să nu-ți închipui că patul e unul obișnuit. Nu, a ales unul simplu de tot, dar nișa în care se află este îmbrăcată cu tapet, ceea ce îi conferă o doză de intimitate, accentuată suplimentar cu o draperie, care la nevoie este trasă și astfel patul nu se mai vede deloc.
Dar cum a aplicat aici culorile? Fiind un spațiu mic cu multe obiecte a ales ca nuanța peretelui să se regăsească și pe plafon, ceea ce dă impresia că este mai aerisit, mai spațios. Inclusiv biblioteca generoasă este vopsită într-o nuanță similară cu cea a pereților. De ce? Pentru că reperele sunt diluate, ochiul nu mai percepe unde se termină și unde începe altă suprafață. Apoi, un alt truct a fost să monteze draperia de la dormitor într-o culoare solară, care trasă îți dă impresia de luminozitate în cameră și te păcălește că ar mai exista acolo o ferestră. Tapetul cu model imprimat, respectiv cărți, nu doar că vorbește despre pasiunea ei pentru citit, dar face locul mai intim și îi dă un aer special, chiar și atunci când e la vedere. În orice caz nu te duce cu gândul la un dormitor. Ei bine, și pe fundalul acesta de albastru a ales să pună tablouri preferate în culori vii semnate de artiștii ei favoriți Gennady Trokova și Peter Nikolaev. Mi-a plăcut locuința ei la nebunie! Sper să te inspire și pe tine!
Sursa foto: Architectural Digest Russia
Like
Interesant spatiul de dormit.
Proprietarul pretuieste ziua in toate culorile ei….
Imi place grozav idea cu patul in spatele biroului. ar fi minunat la servici. Glumesc 😉 este o garsoniera fericita , vezi aceasta femeie cum a creat un cuib ptr sufletul ei si totul este in perfect echilibru./ si eu sunt f. aglomerata 😉 dar stiu un lucru sau doua despre balans de culoare si proportie si emotie vizuala ; de acea imi place teribil acest proiect. Multumesc Adela ;-&
interesanta….boema…..
Se pare ca a defiintat bucataria si a amenajat patul in locul ei….
Anna, bucataria e in partea de jos. Planul e vag schitat de aceea nu se vede bine 🙂
Am crezut ca acolo e baia, Dar atunci unde este baia?
In partea dreapta jos unde se vad doua „scaune” 🙂
foarte dragut, dar pre incarcat -dupa gustul meu..:)
Clar ca este incarcat Laura si cu siguranta n-are cum sa fie pe placul tuturor 🙂 Dar acelasi gen de pozitionare a moblierului, unul mai simplu, mult alb pe pereti, cu mai putine plante verzi si fara tapet si obtii o locuinta mai aerisita 🙂
mie mi-a placut ! este o locuinta vesela, care reflecta personalitatea designerului.
Foarte intresanta ideea
Super! Extrem de creativ.