adelaparvu.com despre garsoniera mica si colorata, 37 mp in Moscova, Rusia, designer interior Irina Dimova, Foto AD Russia (3)

In Design Interior, Garsoniere

Colorată și cu idei frumoase garsoniera asta

Ce poți face într-un spațiu de 37 de metri pătrați atunci când locuința ta este și birou? Să ne înțelegem, birou unde-ți primești clienții interesați de serviciile tale de design interior. Ei bine, dacă ești creativ găsești soluții inedite. Așa este și Irina Dimova, care n-ai să crezi dar ănainte de a face cursuri de design a fost jurnalist și lucrat și în domeniul relațiilor publice. Și-a amenajat locuința de fața așa cum îi place, adică intim, cât mai colorat posibil, cu plante verzi și cu cât mai puțină aparatură electronică. În spațiul camerei a grupat mobila astfel încât să aibă la îndemână mai multe funcțiuni. Hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre garsoniera mica si colorata, 37 mp in Moscova, Rusia, designer interior Irina Dimova, Foto AD Russia (4)

În primul rând a renunțat la ușa interioară a camerei, asta chiar dacă a păstrat micul hol de la intrare. Pentru locul de conversație a ales zona de lângă fereastră, unde a așezat canapeaua și fotoliul. Desigur, a ales o canapea mică, de două locuri care să fie la fix în spațiu modest. Apoi între locul de conversație și zona de dormit, amenajată într-o nișă, a pus biroul. Practic masa de birou separă zona de zi față zona de noapte. Și să nu-ți închipui că patul e unul obișnuit. Nu, a ales unul simplu de tot, dar nișa în care se află este îmbrăcată cu tapet, ceea ce îi conferă o doză de intimitate, accentuată suplimentar cu o draperie, care la nevoie este trasă și astfel patul nu se mai vede deloc.

adelaparvu.com despre garsoniera mica si colorata, 37 mp in Moscova, Rusia, designer interior Irina Dimova, Foto AD Russia (5)

Dar cum a aplicat aici culorile? Fiind un spațiu mic cu multe obiecte a ales ca nuanța peretelui să se regăsească și pe plafon, ceea ce dă impresia că este mai aerisit, mai spațios. Inclusiv biblioteca generoasă este vopsită într-o nuanță similară cu cea a pereților. De ce? Pentru că reperele sunt diluate, ochiul nu mai percepe unde se termină și unde începe altă suprafață. Apoi, un alt truct a fost să monteze draperia de la dormitor într-o culoare solară, care trasă îți dă impresia de luminozitate în cameră și te păcălește că ar mai exista acolo o ferestră. Tapetul cu model imprimat, respectiv cărți, nu doar că vorbește despre pasiunea ei pentru citit, dar face locul mai intim și îi dă un aer special, chiar și atunci când e la vedere. În orice caz nu te duce cu gândul la un dormitor. Ei bine, și pe fundalul acesta de albastru a ales să pună tablouri preferate în culori vii semnate de artiștii ei favoriți Gennady Trokova și Peter Nikolaev. Mi-a plăcut locuința ei la nebunie! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garsoniera mica si colorata, 37 mp in Moscova, Rusia, designer interior Irina Dimova, Foto AD Russia (1)

adelaparvu.com despre garsoniera mica si colorata, 37 mp in Moscova, Rusia, designer interior Irina Dimova, Foto AD Russia (3)

Designerul Irina Dimova

Designerul Irina Dimova

Planul garsonierei

Planul garsonierei

Sursa foto: Architectural Digest Russia

13 raspunsuri pentru Colorată și cu idei frumoase garsoniera asta

 1. Dan Hutanu spune:

  Interesant spatiul de dormit.
  Proprietarul pretuieste ziua in toate culorile ei….

 2. Mrs. Mona spune:

  Imi place grozav idea cu patul in spatele biroului. ar fi minunat la servici. Glumesc 😉 este o garsoniera fericita , vezi aceasta femeie cum a creat un cuib ptr sufletul ei si totul este in perfect echilibru./ si eu sunt f. aglomerata 😉 dar stiu un lucru sau doua despre balans de culoare si proportie si emotie vizuala ; de acea imi place teribil acest proiect. Multumesc Adela ;-&

 3. camelia spune:

  interesanta….boema…..

 4. anna spune:

  Se pare ca a defiintat bucataria si a amenajat patul in locul ei….

 5. laura spune:

  foarte dragut, dar pre incarcat -dupa gustul meu..:)

  • Adela Parvu spune:

   Clar ca este incarcat Laura si cu siguranta n-are cum sa fie pe placul tuturor 🙂 Dar acelasi gen de pozitionare a moblierului, unul mai simplu, mult alb pe pereti, cu mai putine plante verzi si fara tapet si obtii o locuinta mai aerisita 🙂

 6. petrea ghiulnaz spune:

  mie mi-a placut ! este o locuinta vesela, care reflecta personalitatea designerului.

 7. […] mici de doar 38 de metri pătrați, stituată primul etaj al unui bloc din Moscova, a ales nu doar nuanțe îndrăznețe pentru zugrăveală, ci și piese de mobilier cu personalitate. Proprietarii, un cuplu de tineri, tocmai ce așteptau […]

 8. Foarte intresanta ideea

 9. Maria spune:

  Super! Extrem de creativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *