La o parte cu prejudecățile! Dacă-ți place stilul clasic și locuinști într-un apartament nu înseamnă că nu poți găsi soluții ca să-l amenajezi așa cum îți dorești. Uite, un cunoscut designer londonez de interioare Baldassarre La Rizza nu doar că-ți spune cum ai putea adaptat stilul clasic într-un apartament, dar îți și exemplifică exact prin modul cum și-a amenajat el locuința de două camere din capitala Marii Britanii. A achizționat-o în urmă cu cinspreze ani și nu s-a grăbit să intervină cu noutăți, ci meticulos a creionat decorul cu fiecare obiect găsit în magazinele de antichități sau cumpărat din călătorii. Da, locuința lui spune acum o poveste pe care greu poți s-o reproduci din start, din primul stadiul a unei amenajări.
Designerul spune că în spații mici trebuie să ai grijă la culori. Pastelurile să ocupe suprafețe mari, iar petele de culoare să fie accente pe zone mici. Iar atunci când îți dorești ceva clasic să nu uiți de imprimeuri și picturi și detalii decorative. Aici a ales ca în living zona superioară a pereților să fie ornamentată cu un brâu dantelat, deși pereții sunt finisați într-o nuanță deschisă. Apoi s-a folosit de paravane frumoase, vechi. Unul l-a transformat în ușa ce delimitează mica bucătărie de living, dar partea frumoasă este că el apare ca o zonă decorativă în cameră. Tapițeria mobilierului, unele piese fiind Ludovic al XV lea, sunt și ele deschise la culoare, ca să nu încarce spațiul și să scoată în evidență lucrătura și finisajele suportului de lemn.
Un alt truct a fost să decoreze ingenios pereții. Spre exemplu, în bucătărie tavanul este pictat ca un cer cu nori și îți dă impresia că ai deasupra un iluminator ceea ce mai estomperază senzația de claustrofobie, iar în baie în loc de plăci ceramice simple a ales să insereze peisaje ce par adevărate ferestre. Singura extravanganță în materie de culoare e în dormitor unde tapetul îndrăzneț intimizează cameră și îi conferă atmosferă. Și da, s-a folosit de o mulțime de accesorii de la perne colorate la vase și mici obiecte pentru a definitiva povestea. Un scaun atipic și excentric vine să constrasteze cu totul, iar locul de bar și de birou este mascat pe timpul când nu e folosit de un paravan. Stil clasic, aer vintage și o locuință specială care demonstrează că niciodată spațiile nu sunt prea mici ca să te simți propriul rege acasă. Sper să te inspire și pe tine!
Sursa foto Architectural Digest
1
Impresionant, intr-adevar! Numai cu rabdare si mai ales talent reusesti un asemenea decor intr-un spatiu relativ mic. O mare diferenta intre acest gen de interior si interioarele din blocurile scandinave (nu-mi displac, nici vorba, doar ca sunt asa de diferite!) Ceea ce ne face unici in diversitatea noastra! Multumesc pt acest articol, m-a incantat.
Doina
Ma bucur din suflet ca ti-a placut Doina! Da, nordicii au un stil mai pragmatic, se simte un soi de logica, functionalitate. Dar la ei compenseaza natura. Acolo isi exprima emotiile si trairile 🙂
Doamne Adela:D m-ai lesinat. Parca bate si casa lui Cher findca este ca o bijuterie vie acest spatiu aproape FanTastiQue ♡♥♡ merci si Bon Weekend
Ma bucur ca ti-a placut!
Foarte stilat interiorul, cu tuşă personală, dar nu mă miră, Anglia având tradiţie cu genul acesta de reşedinţe. Şarmant şi proprietarul…
Hahaha, m-a amuzat remarca vizavi de proprietar Irina 🙂