adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale

In Mesteri, Oameni talentati, Produse gradinarit, Romania Mea, Shopping

Butoaie, căzi de baie din lemn, ciubere manufacturate de meșterul Szőke Tibor

Mesterul Szoke Tibor

Mesterul Szoke Tibor

N-ai să-l găsești la târguri pentru că n-are timp de așa ceva. Are comezi pentru că lumea îl recomandă și îl recomandă pentru că face lucruri de calitate. Szőke Tibor este din satul Harale județul Covasna și acolo își are și atelierul unde lucrează împreună cu fiul lui. Chiar dacă fiul său a făcut facultate și se aștepta să lucreze într-un birou curând a ajuns la concluzia că mai bine îi dă o mână de ajutorul tatăl lui său și duce mai departe tradiția. Pentru că în familia Szőke de cel puțin trei generații bărbații au fost dogari și au făcut meseria asta cu pasiune și plăcere. După ce a lucrat ca și strungar în Brașov, seniorul Szőke Tibor a ajuns la concluzia că în satul natal ar putea avea meseria visată, așa că din 1980 și-a redeschis atelierul tatălui său, iar după revoluție a devenit independent. Și bine a făcut că acum el ne poate ajuta să avem lucruri trainice.

adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale (7)

M-a uimit când mi-a spus că el face butoaie îndoite așa cum să făcea pe vremuri. De ce? Pentru că deși nu mă pricep aveam o idee despre asta și am crezut că toate butoaiele se fac așa. Dar meșterul nostru mi-a spus că pe marginea drumului către Brașov și nu numai sunt multe butoiașe, ciubere și obiecte de acest fel care sunt pur și simplu lipite. Când încerci să le folosești te trezești că-ți curge din ele băutura sau ce mai vrei tu să pui în ele sau că se dezmembrează. Asta l-a făcut să refuze să mai meargă pe la târguri sau să meșterească pentru diverse magazine. Preferă să lucreze pe comandă. Primele obiecte pe care le-a făcut au fost căzile uriașe, mini piscine de exterior care pot fi dotate și cu sobe. Așa ceva face și acum la comandă la prețul de 2750 lei bucata, diametru de doi metri, unde încap circa zece persoane.

adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale (11)

adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale (5)

Dar cea ce mi-a atras atenția este că face căzi de baie din lemn, atât mari, cât și mici pentru copii. O cadă ovală costă 950 lei, asta dacă am înțeles eu bine. Cert este că dacă-l suni sau îi trimiți mail îți răspunde. Meșterul spune că cel mai mult îi place când clienții ajung la el în atelier că-i este mai ușor să arate și să explice totul. Și se străduiește să onoreze comenzile cât mai curând posibil, adică în circa zece zile, dar asta depinde de comandă desigur. Uite, butoaiele le face din diferite esențe de lemn că sunt pentru variate băuturi, dar unul de cinci litri costă circa 250 lei bucata. Mi-a plăcut și minibarul în formă de butoi 90 cm înălțime și diametru 60 cm care costă 1250 lei. Dar îți spun sincer că site-ul lui budonka.eu mi-a plăcut la nebunie! Este primul site al unui meșter care merită dat de exemplu la noi! Atunci când îl deschizi dai cu ochii de domnul Szőke Tibor (tel 0753 083 577), deci știi din start cine e meșterul la care apelezi, deși vocea lui groasă te va surprinde. Dacă vrei vreun obiect, chiar dacă nu-l vezi pe site, dar crezi că s-ar pricepe să-l facă, sună-l că meșterul e direct și spune ce poate și ce nu să facă. Bravo lui! Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale (2)

adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale (4)

adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale (8)

adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale (6)

adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale (10)

adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale (3)

adelaparvu.com despre mesterul Szoke Tibor, cazi de baie lemn, butoaie, ciubere, putini, Foto Butaoie Harale (1)

 

11 raspunsuri pentru Butoaie, căzi de baie din lemn, ciubere manufacturate de meșterul Szőke Tibor

 1. Diana(din Cluj-N) spune:

  Intotdeauna am admirat oamenii creativi!!! Asa ar trebuii sa fie, fiecare sa poata crea ceva care sa fie admirat, pe timp indelungat, sau pentru totdeauna!!!

 2. radhacross spune:

  nu stiam aceasta postare si imi este de mare folos,doar ca linkul spre siteul omului nu mai functioneaza
  l-am gasit la alta adresa
  http://budonka.eu/
  multumesc Adela

 3. Lili spune:

  am fost in aceasta vara la o pensiune care aveam acest gen de cazi din lemn – ceea ce mi se pare total neigienic

 4. stefan spune:

  cum pot lua legatura cu un mester sa imi faca niste ciubere de lemn pt baie

 5. […] lui Mihai, poreclit a lui Țolea, a fost dulgher, iar tatăl său artist plastic, a pictat tablouri, a făcut marionete, jucării de pluș, iar […]

 6. […] contelui, care este la 5 minute de mers pe jos. Ieșind din curtea pensiunii, pe dreapta, vezi o fântână și în timp ce ne întrebam dacă este funcțională, am văzut o doamna din curtea de peste drum, […]

 7. Oltea spune:

  Doamne,-ajută, doamna Pârvu, mulţumim pentru postare şi devotament! Întrebare, hârdăul din fotografie cine l-a făcut? Domnul Tibor a zis că, cel puţin acum, modelul dânsului e altfel, or noi l-am dori exact pe acesta şi am vrea să găsim meşterul. Mulţumim, spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *