adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (16)

In Artisti, artizani, handmade, Finisaje, Shopping

Tapete pictate și brodate manual, adevărate demonstrații de virtuozitate

Există atât de multe lucruri frumoase pe lumea asta încât sunt sigură că nu-mi va ajunge o viață să scriu despre ele. M-am oprit de această dată la tapetele pictate manual. Sincer nu credeam că mai există așa ceva cu toată tehnologia digitală la dispoziție, dar uite că m-am înșelat. Odată ce sunt aplicate pe perete ele arată ca adevărate picturi murale, de aici și confuzia pe care mulți dintre noi o fac atunci când privesc doar imaginile și nu au în față mostrele sau n-au posibilitatea să vadă textura suportului. Și da, nu te gândi că sunt pictate pe hârtie, pentru că sunt manufacturate din mătase, ceea ce este foarte greu, dar de acolo și aspectul incredibil.

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (28)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (31)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (29)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (30)

Ceea ce vezi aici în imagini sunt creații ale artiștilor din atelierele Yrmural Studio din Shanghai. Mulți dintre ei au lucrat și încă o mai fac pe comandă pentru companiile de top din domeniu De Gournay, Gracie, Fromental, cu o lungă tradiție în domeniu și ai căror designeri au elaborat modele complexe personalizate mai apoi de către artiștii chinezi. Acum studioul din Shanghai iese la lumină și ne relevă oamenii din spatele acestei munci migăloase, plus o serie de modele pe care le creează la cererea clienților. Cum se procedează? Au diferite modele, adică desene, care mai apoi pot fi personalizate prin dimensiuni, cromatică și stil de pictură. Dacă te uiți în portofoliul lor vei sesiza diferențele între maniera și ornamentațiile stilurilor chinezesc, japonez și corean, care nouă ni se par oarecum similare, dar doar ni se par. De asemenea, manufacturează și tapete cu scene europene, potrivite în interioarele clasice.

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (1)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (2)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (32)

Tapetele cu decoruri chinezești sunt produse de mult timp, dar în Europa au devenit foarte căutate după ce Thomas Chippendale, celebrul producător de mobilă, le-a folosit pentru interioarele castelului Nostell Priory din Nordul Angliei. Asta a pus bazele unei adevărate industrii în Europa, tot mai multe firme începând de atunci să producă astfel de modele de inspirație chinezească. Multe palate europene mai sunt și acum îmbrăcate cu astfel de tapete, cum ar fi Drottningholm, The Brighton Pavilion, Sanssouci, Schloss Wörlitz, Charlottenburg sau Oranienbaum. Și frenezia tapetelor chinezești a durat până la începutul secolul XIX când moda s-a schimbat. Am și văzut un documentar la BBC Knowledge despre tapetele din Epoca Victoriană produse pe scară largă pentru nouă clasă a burghezilor și care imitau modelele din casele aristocratice, numai că pentru a li se da o nuanță plăcută de verde vopseaua era preparată cu arsenic. Așa că au fost multe cazuri de intoxicații atunci, fără ca oamenii să știe că otrava era emanată din tapele ce le îmbrăcau locuințele. Dar vremurile s-au schimbat și așa putem înțelege de ce diverși producători ne tot spun despre materialele folosite și insistă că ele nu ne dăunează sănătății.

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (19)

Detaliu broderie pe tapet

Detaliu broderie pe tapet

Detaliu broderie pe tapet

Detaliu broderie pe tapet

Cert este că astfel de tapete pictate manual pe mătase nu sunt deloc ieftine și e firesc să fie așa. Ce să mai spun despre cele brodate manual? Sincer, dacă aș avea o asemenea bucată de tapet m-aș stresa foarte tare să fie întreținut cum trebuie. De altfel dacă ar fi să-mi comand vreodată așa ceva le-aș pune în ramă și le-aș folosi pe post de tablouri. Îți dai seama că la montajul unui astfel de tapet nu e de joacă, adică n-ai voie să greșești pentru că o bucată similară n-are cum să mai iasă. Dar merită să știm despre ele și atunci când ajungi în vreun hotel sau vizitezi vreun castel în care ai impresia că vezi picturi murale, măcar să fii pe fază și să cercetezi dacă nu cumva e pictură pe tapet de mătase. Până atunci te las să te minunezi de măiestria acestor artiști și de interioare luxoase unde aceste tapete chiar contează în creionarea atmosferei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (23)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (25)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (24)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (21)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (20)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (22)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (17)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (15)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (18)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (13)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (11)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (14)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (16)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (12)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (10)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (9)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (8)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (7)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (6)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (3)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (4)

adelaparvu.com despre tapete pictate manual, tapete de matase brodate manual, Foto Yrmural Studio (5)

17 raspunsuri pentru Tapete pictate și brodate manual, adevărate demonstrații de virtuozitate

 1. Diana spune:

  sunt minunate tapetele astea… Ma fac sa imi doresc sa fi avut cel putin un perete liber.

 2. Irina Anghel spune:

  Eşti o adevărată enciclopedie, doamna mea; mă surprinzi pe zi ce trece! De curând, am trecut la autorii literaturii nord-europene şi, în cartea lui A. Bradley “Plăcinta este dulce la sfârşit”, eroina principală, de numai 11 ani, este pasionată de chimie, mai precis de otrăvuri şi a făcut experienţe cu arsenic estrăgându-l din tapetul casei familiale… Odată cu evoluţia artelor şi a tehnicii, salvăm vieţi şi le îmbunătăţim

 3. Marianne spune:

  O splendoare!Din pacate noi nu avem case -spatii generoase-pentru aceste tapete.Si pentru ca doreai ”cel putin” sa inramezi iti pot spune ce am facut eu pentru un colt englez destinat odihnei,cititului. Un tablou, un fotoliu, un lampadar si o masuta. O acualela veche cu trandafiri a fost punctul de inceput. Fotoliul l-am imbracat intr-o trapiserie cu aceesi trandafiri, mai precis aceleasi culori.
  Revenind la subiecatul tau, am admirat sufrageria Chippendale este atat de calda, dar am admirat si interiorul modern cu un singur perete cu flori japoneze de glicina. Multumesc!!!

  • Adela Parvu spune:

   Ce idee buna cu coltul tau englezesc Marianne! Cred ca e tare relaxanta atmosfera acolo 🙂 Da, si mie mi-au placut mult aceste tapete! Se porivesc foarte bine in interioarele astea.

 4. Mrs. Mona spune:

  Iti taie respiratia de frumusete aceste interioare. Poate armonia culorilor, curbele insinuante, delicatetea subiectului sau nu stiu ♡ ce te face sa te simti ca afara, dar intr-un spatiu nespus de armonios ♡ si parca maternal, protector. Ca un cuib alintat de soare afara in adierea brizei, cand aproape auzi salcia cum se unduieste in vant.
  Ce sa mai vorbim de SuperCalitatea designului. Fermecator ♡ Multumesc Mult Adela. Asta da CLASA { probabil de acolo vine si Vine idea de clasa Sociala }}

 5. Mrs. Mona spune:

  in plus Adela tu poti face tablou din orice poza din acest articol fiindca ele sunt opera de arta vizuala numai asa / ce sa mai ; Merci Adela,mi-ai inseninat dimineata ca e cam intuneric si frig afara, si o sa mai ninga vreo 3 zile dar acum parca a venit primavara uitandu-ma la pasarele si flori si candelabra 😉

 6. vasile spune:

  Vin chinezii, mai daunazi se strofocau o gramada de analisti, ca ce ne facem daca vor venii chinezii. Pai daca vin cu tapete cu tot eu ii iua la mine acasa, ca astia dorm si-n valize nu le trebuie paturi. Asta sa ne mai destindem dar trebuie sa recunosc ca-i arta si precizie si presupun si preturi pe masura. O zi minunata.

 7. mariagy spune:

  Sunt intr-adevar superbe. Per vremuri mai aveam timp si eu de pictura si broderie. Am brodat batiste de matase cu fir simplu de matase, pentru persoane dragi, de cadou…acum nu prea mai vad nici firul de ata sa il mai bag in ac… cu ochelari… Ii admir pe acesti oameni care creeaza asemenea splendori.

 8. lenuta39 spune:

  Fara cuvinte !
  O imbinare de culori si relaxare !

 9. Dana spune:

  Astazi am vazut o pictura in stil rusesc pe peretele interior al unei case care infatisa o doamna din vechea aristocratie ruseasca plimbandu-se prin livada, purtand o rochita cu motive florale deosebite. Ceva de vis.

  Stiu ca tema acestui articol este tapetul, care este si el interesant, dar vazand asa o pictura pe un perete intreg am ramas foarte placut impresionata. Nu este prima oara cand observ acest simt esthetic deosebit in randul clasei aristocratice rusesti; ei vin cu un bagaj de cultura si rafinament aparte care s-a transmis de-a lungul multor generatii. Foarte placut impresionata.

 10. ianuș mariana spune:

  frumos este insuficient pentru a fi descrise, mi-ar plăcea să am o bucată din tapet doar pe un perete, dar cum sunt conștientă că nu-mi permit nu-mi rămâne decât să le admir aici!

  • Adela Parvu spune:

   Ai dreptate! Sunt adevarate opere de arta Mariana.

   • ianuș mariana spune:

    adevărat, este artă în adevăratul sens, și nu mă mai satur admirându-le! eu sunt pasionată de tapiserii de perete,am primit cadou trei tapiserii, din care una este deosebit de frumoasă(copie a unei tapiserii celebre: pastorală ori ceva de genul acesta), și pe care nu mă satur să o admir ori de câte ori intru în salonul casei mele.

 11. […] poate fi o astfel de casă. El a încurajat meșteșugurile și arta pentru a oferi oamenilor de la tapete imprimate manual la textile, de la piese de mobilă la corpuri de iluminat meșteșugite de mână în ateliere. […]

 12. patrick zelmat spune:

  Hi adela. Thanks to notify that Degournay is retail in romania throught La Maison

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *