adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (7)

In Decoratiuni, Mobila, Romania Mea, Shopping

Acum ai online mobilier cu tapițerii tradiționale românești și covoare tradiționale

După ce a făcut furori cu iile românești vândute online, Alina Gavriloiu s-a aventurat și în domeniul pentru casă, respectiv cu mobilă și covoare tradiționale românești. Mobilierul este deocamdată într-o colecție mică, mă refer la forma lui, care nu e musai românească, dar care dă foarte bine în multe tipuri de amenajări. Piesele acestea conferă personalitate, mai ales că tapițeria este din lână țesută manual, iar motivele tradiționale par adevărați pixeli. Arată bestial! Mi-a plăcut că sunt nu doar scaune cu spătar, ci și unele în formă de jilțuri, iar despre șezlonguri ce să mai spun.

adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (2)

adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (10)

Am fost ieri la sediul Iiana ca să le văd cu ochii mei, m-am și așezat pe ele, deși nu-ți prea vine pentru că sunt tare frumoase. Pentru șezlong ți-ar trebui și niște perne ca să stai foarte comod, deci așteptăm și perne de la Iiana ca să fie în ton în mini colecția de mobilier. Dar ceea ce mi-a atras atenția sunt prețurile bune. Având în vedere că fiecare piesă e unicat, că nici dacă ar vrea n-ar avea cum să facă o tapiserie la fel, mi se pare foarte bun prețul de 1920 lei pentru o bancă cu spătar căreia eu i-am spus șezlog, 1200 lei pentru o bancă simplă, 860 lei pentru un jilț și 1160 lei pentru un scaun cu spătar. Suportul pieselor de mobilă este din lemn masiv băițuit. Piesele astea eu cred că se potrivesc de minune într-o pensiune rustică, într-o casă cu decor rustic, clasic, dar și în interioare moderne. Pe bune că ar merge și într-un birou, într-o sală de ședințe. Ar rupe din monotonia corporate, unde mai pui că motivele tapițeriilor care sunt oltenești sau maramureșene vorbesc din prima despre țara noastră.

adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (4)

Suportul pieselor de mobilă, forma lor este reinterpretată frumos, de aici și versatilitatea lor, căci nu par greoaie sau butucănoase, din contră, au un aer contemporan. Dar știi ce? Ia intră pe Iiana.ro și vezi toate modelele disponibile, inclusiv la secțiunea covoare. Eu am pozat pe grabă că era nebunie acolo, suna telefonul întruna, plus că pe toate piesele erau hârtii cu adresele și orele de livrare. Vezi că dacă ești din București poți să ridici mobila direct de la sediul Iiana până în ora 18. Și cu ocazia asta îți spun că dacă vrei să ai net pe telefon din ce ce în ce mai mult la cartelele prepay Vodafone (vechi sau nou cumpărate) primești câte un 1MB trafic pe net la orice apel efectuat sau primit, indiferent de rețea. La promoția asta Vodafone „Vorbești, NET primești” te poți înscrie gratui prin sms la 2777 și primul bonus îl primești la două săptămâni de la înscrierea în campanie, iar de netul acumulat te bucuri tot două săptămâni, dar e la fix ca să poți cumpăra online lucruri faine cum sunt și cele de la Iiana. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (11)

adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (6)

adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (8)

adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (9)

adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (5)

adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (7)

adelaparvu.com despre covoare traditionale si mobila traditionala romaneasca Iiana (3)

18 raspunsuri pentru Acum ai online mobilier cu tapițerii tradiționale românești și covoare tradiționale

  1. Irina Anghel spune:

    Sunt una dintre persoanele care s-au lăsat greu convinse să-şi încropească o pagină de socializare pe Facebook. După ce am „cedat”, au venit regretele că nu am făcut-o mai timpuriu. Pentru că am descoperit oameni minunaţi şi echipe închegate de oameni care ştiu şi ne inoculează deosebirea dintre a face şi a face cu pasiune. Prima dintre ele, bine-înţeles, Adela Pârvu şi blogul ei ca un drog. Apoi, magazine online ca Iiana, unde produsele, în mare parte, au nu numai identitate, ci şi o poveste. O poveste pe care vedete de renume şi cliente din întreaga lume o împărtăşesc cu noi. Pe mine notificările de acest gen mă stimulează să merg mai departe cu şi mai mare avânt. Cu mândria că sunt româncă, şi estetic, şi conceptual, dar şi declarativ în marile muzeele ce ţin statistica vizitatorilor lor. Şi, da, Iiana devine un muzeu al etnicului românesc!

    • Adela Parvu spune:

      Irina multumesc mult de tot! Datorita tie am ajuns si eu la Iiana! Multumesc! Si da, cred ca retelele de socializare trebuie folosite pentru promovarea frumosului si atunci au tot sensul din lume. Asa cum se intampla si in viata asa e si pe Facebook oamenii care se aseamana se aduna 🙂

  2. mar spune:

    Foarte bune aplicatii ale covorului, ca tapiterie. Presupun ca a fost doar un experiment si nu se vor distruge covoarele pentru a le transforma in tapiterii. Este adevarat ca nici covoarele folosite nu sunt de cea mai inalta clasa, dar e munca tesatorului care trebuie respectata. Noroc ca nu sunt scoarte vechi. Spun noroc fiindca anul trecut dupa explozia iei pe strazi am vazut cel putin 3 designeri si 4-5 cumparatoare de moda care foloseau aplicatii de ii vechi pe diferite materiale moderne, in ansambluri vestimentare mai mult, sau mai putin reusite. Oricum, felicitari pentru ideile creative care demonstreaza ca avem cu ce ne mandri.

    • Adela Parvu spune:

      Marlen eu le-am vazut si mie mi-au parut ca tapiseriile aduc mai degraba cu o cuvertura foarte strans tesuta, dar nu ca un covor. Covoarele sunt mult mai rigide, mai tepene. In cazul de fata se vede ca sunt tesute speciale pentru formele mobilierului caci si modelul este gandit sa se vada frumos, deci nu sunt croite din altceva. Asta ar fi chiar pacat sa fie taiate tesaturi vechi si aplicate pe mobila!

  3. Da, sunt minunate. Mai ales mobilierul tapitat este special.

  4. Mrs. Mona spune:

    Asa suntem de practice ca nu ne putem bucura de niste lucruri doar ca le vedem. / Scaunele astea sunt o frumusete ptr cine sunt o frumusete. Si promovarea artei populare este ffff laudabila. Acum cativa ani am aflat si eu ca lumea cumpara cate un scaun concept design etc si plateste sute si sute. Eu ma gandeam cum sa iti iei doar un scaun. HA ha Acum vad cat de unilateral era punctul meu de vedere dar fiind absolventa a politehnicii totul trebuie sa isi justifice existenta fiind practic, uzat si mai ales uzabil, si sa vina in pereche de min 4 max 6 (scaune). Ca si cand Louis XIV a facut Verssailles sa locuiasca el in toate camerele sa sa stea pe toate scaunele si sa se oglindeasca in toate oglinzile . Dupa ce am implinit 40 ani am inteles ca lucrurile pot fi Numai Frumoase chiar daca nefolosite sau nefolositoare, scaunele se pot cumpara cate unul dar sa fie incantator doar sa te uiti la el, si bineinteles pantofi poti avea nenumarati dar sa fie rosii. Va pup fetele ptr comentarii. Adela merci ca ma faci in fiecare zi sa zambesc si / sau sa vad lucruri asa frumoase

    • Adela Parvu spune:

      Da, fiecare are asteptarile sale Mona. De aia nici nu ne plictisim pentru ca suntem diferiti 🙂

    • Ioana spune:

      In anii ’90 am fost in Germania si acolo, undeva, am invatat ca un scaun vechi si frumos in casa este un obiect de arta, la fel cu un tablou, de exemplu. Zilele astea am gasit un scaun Tonet pe care trebuie sa-l reconditionez, ca era intr-un pod.., si sa-i pun un material… dar ce material oare? Asta-i intrebarea.. Foarte frumos articol Adela!

  5. Ioana spune:

    Buna, Adela. Interesante informatii, multumesc. La un moment dat, ai scris gresit un cuvant si spun asta deoarece nu pot crede ca tocmai tu, care jonglezi mereu cu aceste notiuni, ai incurcat ceva: este TAPITERIE, nu TAPISERIE – care este o opera de arta, eventual etalata pe un perete. Scaunul este intotdeauna TAPITAT.

    • Adela Parvu spune:

      Ioana, sunt scaune, canapele sau piesele de mobilă (cum ar fi fronturi de dulapuri) pentru care se folosesc și tapiserii, lucrate manual, care da, pot fi considerate si opere de artă, unele sunt tradiționale altele contemporane.

  6. Carmen spune:

    Adela,unde putem cumpăra aceste covoare tradiționale dacă locuim în Canada? Am tot încercat pe internet dar nu am găsit prea multe site-uri.

  7. Ana spune:

    Foarte frumoase obiectele traditionale din articol! In vara aceasta vreau sa renovez casuta bunicii si pe langa minunatiile gasite in lada de zestre, chiar cautam niste fotolii care sa se potriveasca cu fetele de perna cusute manual. De-abia astept sa ma apuc de treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *