adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (1)

In Case, Design Interior

Absolut încântătoare căsuța asta shabby chic!

Mică, dar perfectă pentru refugiul de weekend, această căsuță are un aer de-a dreptul romantic. Construită din lemn vechi, cu un finisaj intenționat ponosit, sau cum îi se spune în engleză shabby, de unde ;i stilul shabby-chic, casa este concepută ca loc de evadare pentru un cuplu. Deși de-a afară pare mică, precum o casă de grădină, la interior ea este suficient de încăpătoare pentru a adăposti o zonă de zi și un dormitor cu pat dublu. Da, are două camere spațioase și două intrări, una prin mica verandă, iar a doua prin spatele casei corespondentă dormitorului. Dar ceea ce încântă cu adevărat este grădina care o înconjoară. Totul excelent amenajat și gândit, o idee de afacere de succes, căci această casă se închiriază. Da, îmi pare rău că nu e la noi, dar îmi închipui că va fi o inspirație pentru cei dornici să investească în turism sau să-și construiască o casă mică de vacanță.

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (9)

Mi-a atras atenția această căsuță pentru pitorescul ei, dar și pentru excelenta organizare interioară. Totul gândit frumos și practic, căci pe bune, în ziua de azi dacă n-ai parte de confort stilul acesta shabby chic sau rustic nu te va încânta pentru multă vreme. Dar uite aici, căsuța situată în Marea Britanie, la două ore de Londra în Isle of Wight, are tot ce-i trebuie. Bucătăria este complet echipată, dar perfect integrată în decor. Este și o idee de tipul de bucătărie pe care să-l alegi atunci când nu știi ce și cum să asortezi unui decor rustic sau romantic. Da, alegi ceva simplu în nuanța finisajului peretelui căci astfel bucătăria se va estompa, nu va ieși în evidență. Dar vezi la restul ce simpatic e aranajt cu storuri, cu albastrul pastelat folosit pentru pereți, cu mobilier împletit, cu obiecte asortate, de poveste și neapărat flori. Minunat!

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (11)

Dar pe mine m-a cucerit veranda aia în miniatură și oaza de verdeață. Chiar este un loc unde să te bucuri de natură. Îmi închipui cum e să deschizi ușa căsuței și mirosul reavăn de pâmânt să pătrundă la interior, iar ciripitul păsărilor să-ți țină companiei la cafeua sau ceaiul de dimineață și nu numai. Ți-am spus că e o căsuță pentru închiriat și mi se pare o idee excelentă, căci e o alternativă la banalele case de tip camping. Sunt sigură că te va inspira și pe tine locul ăsta, parte a ceea ce proprietarii britanici au denumit Unique Home Stays. Da, chiar că este unică! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (2)

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (10)

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (1)

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (5)

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (3)

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (6)

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (4)

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (13)

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (8)

adelaparvu.com despre casuta de lemn shabby chic, Isle of Wight, Unique Home Stays (7)

33 Responses to Absolut încântătoare căsuța asta shabby chic!

 1. Superba, Adela! Primitoare, calda, romantica.. 🙂 si chiar comfortabila! Iar peisajul este de vis! Multumesc! <3

 2. Dana spune:

  Foarte romantica casuta asta, situata pe malul lacului te inspira la poezie. Un cuplu poate usor sa se retraga din aglomeratia citadina aici pentru un weekend, sa se incarce energetic. Frumoasa prezentare, Adela.

 3. simonaa spune:

  Si noi avem „Casuta Bunicii” din Simon , de unde nu iti vine sa mai pleci ! Multumesc Adela ca existi !

 4. Coco spune:

  Dulce foc! Culmea e ca poza a 4-a din coada o am ca background la laptop! E foarte imbietoare 🙂

 5. Gabriela spune:

  Absolut superba. Ai dreptate 🙂 Imi plac culorile foarte mult. Tin sa-ti multumesc Adela pentru minunatiile pe care ne dai ocazia sa le vedem 🙂 Don’t stop! O zi buna!

 6. briela spune:

  Superbă, mai mult ca perfectă!

 7. Ileana spune:

  Multumesc Adela pentru toate aceste idei minunate.Ne dorim o casuta la munte si daca ne ajuta Dumnezeu si ne lasa „criza” o sa o avem si atunci o sa ma inspir cu tot sufletul din aceste minunatii pe care le postezi.

 8. cosmin spune:

  sunt doua casute diferite de fapt!! 😀

 9. ioanadominte spune:

  Perfect Adela ! Când pot veni în vizită? 🙂 sa îmi faci plăcintă cu mere …
  :*

 10. Brindusa spune:

  ‘Încântătoare’ e bine spus!!

 11. cnusi spune:

  foarte intima, buna pentru a odihni oasele la batranete

 12. Iulia spune:

  Ma innebunesti cu toate casele!

  • Adela Parvu spune:

   Nu vreau sa te innebunesc Iulia, vreau sa ne facem casele, dar si viata mai frumoase! Imi doresc sa avem o tara faina, faina de tot si sa ne bucuram de ceea ce avem, de case, gradini, familii, de oameni, de viata!

 13. Mrs. Mona spune:

  Off. ca romanul e specialist in Shabby fara sa stie sau sa il intereseze. cred ca vine cu nostalgia ‘=)

 14. […] pe care o considera prea mare și prea greu de întreținut. Soluția? I-au construit propria ei căsuță pe terenul lor. Practic, sunt vecini, sunt aproape, dar fiecare are locul său. Dar hai să-ți […]

 15. […] normal că-ți dorești ceva frumos la fereastră, în ton cu restul ambientului (stil romantic, shabby chic, nordic), fie ea și de mansardă, mai ales când e vorba de camera copilului, dormitorul […]

 16. […] și obiecte de decor. De ce? Pentru că are o mare slăbiciune pentru antichități și piese shabby chic. În plus, și-a dat seama că există o lipsă pe piață de astfel de servicii, lipsă pe care a […]

 17. Olivia spune:

  Buna. Din intamplare locuiesc pe Isle of Wight, si tare as vrea sa vad casuta asta live. Poti sa dai detalii despre adresa? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *