adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (3)

In apartamente, Design Interior

Soluții ingenioase într-un apartament de 45 de mp

Mi-au plăcut mult ideile aplicate aici pentru că, atunci când ai de-a face cu un spațiu mic, problema cea mai arzătoare este cea a locurilor de depozitare. În plus, am ales să-ți prezint apartamentul de față pentru că finisajele folosite și mobila de aici transformă percepția asupra spațiilor. Ai impresia că ești într-o casă, nu într-o locuință de bloc. Da, măr refer la cărămida aparentă vopsită în alb, dar și la piesele realizate din lemn, de la galeriile simple, la rafturi și platforma cu sertare pentru locul de dormit. Dar hai să-l descoperim împreună.

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (10)

Apartamentul avea inițial mici încăperi, cămără, debara, dar acestea nu erau deloc practice. În primul rând pentru că erau delimitate cu uși, în al doilea rând pentru că prin spațiul alocat lor treceau țevile comune, deci nu se putea exploata spațiul la maximum. Arhitecții de la biroul InteriorNI au reconfigurat totul în acest apartament din Moscova. Au păstrat locul băii și al bucătăriei, dar au prevăzut debarasarea spațiilor de ziduri și evident uși. Așa ceva nu poți face fără aprobările necesare, e clar, și nici dacă structura clădirii nu o permite. Dar aici s-a acționat legal. În urma acestor transformări a rezultat practic o locuință deschisă, cu o încăpere generoasă și lungă, care comunică liber cu bucătăria.

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (9)

Forma aproximativă de pătrat a locuinței a fost ingenios exploatată. Astfel jumătate din locuință este alocată camerei de zi și dormitorului, cealaltă încăperilor umede, adică bucătărie și baie. Ei bine, pentru a face loc unui spațiu de odihnă, arhitecții au conceput o platformă, o diferență de nivel construită cu lemn. Astfel nu doar că au separat ingenios zona patului de living și au ferit de praful de la nivelul pardoselii dormitorul, dar au câștigat spațiu de depozitare sub platformă. Acolo au fost montate două sertare pe roți perfecte pentru lenjeria de pat și alte obiecte mai voluminoase. Și tot pentru a economisi spațiu, dar și pentru a asigura lumină naturală în lipsa unei ferestre în dormitor, l-au separat cu o simplă draperie.

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (7)

Livingul este simplu, dar eficient și plăcut decorat. Cărămida aparentă vopsită în alb dă iluzia unui spațiu mai generos. Nu întâmplător la granița dintre canapea și dormitor a fost montat un radiator decorativ, dar puternic, care asigură căldură pe timp de iarnă. De asemenea, livingul comunică liber cu bucătăria, dar aceasta este mascată de un element tip bar, frumos decorat, care aduce un plus de ornamentație în ambientul minimalist. Prezența parchetului, ca și elementele din lemn încălzesc atmosfera, iar culorile pastelate, dar plăcute mai înviorează decorul. Contează și cele câteva piese de design scaunele de bar Tolix și scaunul Eames DAW. Bucătăria este simplu concepută, dar perfect organizată. La fel ca și în baie, s-a mizat pe combinația de finisaje de pe pereți și pardoseală pentru a anima ambientul.

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (8)

În actualul hol, imediat la intrare există două spații de depozitare pentru haine, excelent poziționate și ușor accesibile. Unul se deschide către hol, celălalt are deschidere din zona de dormitor. Foarte imporant atunci când vrei să economisești spațiu și să te încadrezi în dimensiunile modeste ale locuinței sunt electrocasnice încorporate. De aceea la bucătărie în locul unui frigider obișnuit, există o combină frigorifică încorporată, la fel ca și plita, hota, cuptorul. Și vei mai observa ceva: lipsa mânerelor la mobilă. Da, când suprafețele sunt libere, nefragmentate ele îți conferă senzația de spațiu mai amplu. Nu degeaba a fost aleasă mobilă simplă. Culoarea a fost folosită pentru finisaje. Uite, spre exemplu, la bucătărie s-a folosit vopseaua cu efect de tablă, iar ușa interioară a băi este vopsită galben. Mi-a plăcut și balconul, unde lăzile de armată au rol de depozitare, dar sunt folosite și ca locuri de ședere. Multe idei practice, frumos materializate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (2)

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (1)

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (3)

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (4)

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (6)

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (13)

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (14)

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (11)

adelaparvu.com despre amenajare ingenioasa apartament doua camere de 45 mp, arhitectura InteriorNI (12)

Planul locuintei dupa reamenajare

Planul locuintei dupa reamenajare

Sursa foto: InteriorNI

18 raspunsuri pentru Soluții ingenioase într-un apartament de 45 de mp

 1. raluca spune:

  mai ceva ca la ikea…

 2. Maria spune:

  Fantastic! Asa ceva rar intalnesti.M-a inspirat simplitatea si functionalitatea unui spatiu ce altfel putea fi unul obisnuit.

 3. Adriana spune:

  Imi place atat de mult! Ce idee buna sa vopsesti caloriferul! Oare cu ce fel de vopsea poti face asta?
  Imi pare a fi o locuinta de graphic dedigner 🙂
  Iar balconasul este super cute cu cutiile acelea practice si plantutele 🙂

 4. adi spune:

  Arata foarte, foarte bine, si pare extrem de practic.

  Sunt foarte curios daca ai idee din ce este facut suportul acela pentru pat? Par a fi placi de brad dispuse pe un cadru metalic.

 5. adi spune:

  Buna, merci de raspunsul rapid. Tot la un cadru/ ranforsare ma gandesc si eu, ca doar trebuie sa sustina macar 250kg. Chiar o sa ma interesez 🙂 ! Seara buna

 6. Diana spune:

  Excelenta sursa de inspiratie! Putem afla cumva cine au foat arhitectii/ designerii?

  • claudiu spune:

   Buna seara . Am o intrebare ? Astept de ceva timp sa vad daca reusesc sa pot lua un apartament . Este vb de un ap. 2 cam . 47 mp . Bucatarie este micuta ( mentionez ca in bucatarie este o teava , ceva aerisire si mu trebuie sa o tai ee acolo ) Intrebarea este cum o pot folosi sa am si spatiu? Multumesc

 7. Sonia spune:

  Buna ziua, de unde as putea achiziționa modelul de faianta din bucataria prezentata? Imi place foarte mult. Faianta colorata ma interesează. Mulțumesc

  3-mobila-alba-si-faianta-colorata-blat-lemn-natur-bucatarie-mica-apartament-amenajare-2019

  • Adela Parvu spune:

   Bună Sonia! Poți achiziționa de la showroomurile care aduc din import faianță. Eu colaborez bine cu cei de la Deko Art Ceramic din Oradea. Încearcă la ei tel 0741 931 091

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *