adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy

In Constructii, Shopping

Lambriuri din lemn masiv cu sistem clic pentru exterior și interior

Foarte ingenioase aceste sisteme pe care le-am văzut prezentate în premieră la târgul Ambient Expo din acest an. Sunt mai multe produse din lemn despre care merită să-ți spun, dar de această dată mă opresc asupra lambriurilor. Și o iau în ordine – de la exterior la interior. Fabricat în Luxembourg de către Vetedy, sistemul este unul patentat și denumit Techniclic. De este ingenios? Pentru că totul se face uscat, deci adio mizerie specifică de șantier, iar rezultatul este foarte elegant. Practic, pe niște cleme speciale fixate de zidărie, se montează lambriurile din lemn masiv. Acestea sunt termotratate și sunt dispobinile în variate esențe lemnoase de la cele exotice  – miroko, padouk la cele de pin nordic, pin galben, frasin etc. Desigur că există elemente speciale pentru îmbinări, cum sunt muchiile, colțurile.

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (16)

Am luat și eu în mână o clemă de genul acesta, din sistemul Techniclic, pentru că mi-a atras atenția faptul că e ușor flexibilă. Am înțeles de la Suzana Căprăroiu, consultant la firma Floors4You, firmă care aduce aceste sisteme în România, faptul că accesoriile sunt concepute de către producătorul luxemburghez și au la bază o rețetă secretă, pantentată. Da, clemele sunt fabricate din 26 de substanțe, printre care și cauciuc și fibră de sticlă, de unde și flexibilitatea care m-a uimit pe mine. În plus, sunt produse și testate astfel încât să reziste la temperaturi extreme de la -30 la +80 de grade Celsius. Da, sunt importante clemele pentru că ele suțin lamelele din lemn masiv termotratat, deci de ele depinde integritatea ansamblul ca să zic așa.

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (5)

Pentru interior ai la dispoziție o soluție similară, doar că te vei bucura de un efect 3D. Suzana Căprăroiu spune că acest joc de volumetrii este conferit de folosirea unor lamele care au grosimi și lățimi diferite. Ingenios! Producătorul din Luxembourg a creat și un prototip de rafturi cu LED-uri pentru a testa ideea și la noi, să vadă dacă există interes, pentru că între lamele există spațiu, iar sistemul oferă și rezistență necesară pentru inserarea de astfel de piese cu rol decorativ sau mic mobilier. Impactul asupra interiorul se simte imediat pentru că finisajul este excelent. Și îmi plac lambriurile acestea pentru că se potrivesc foarte bine în multe stiluri de amenajare interioară, de la cele moderne la cele clasice și rustice.

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (18)

Aplicațiile acestor lambriuri sunt nenumărate, de la fațade la garduri, de la jardiniere la îmbrăcarea de chioșcuri de grădină, de la case sau mansarde la clădiri de office. Un arhitetc talentat clar va știi unde să-ți indice să le folosești. Hai să-ți spun și despre întreținerea celor de la exterior. În primul rând au o garanție de 10 ani, dar după 5-7 ani e indicat să băițuiești lamelele expuse intemperiilor. Cu cele de la interior n-ai treabă, decât dacă sunt în medii speciale, cum ar fi piscine sau bucătării. Acolo sunt recomandate anumite tratamente din start. Prețurile? Pentru fațade ele sunt cuprinse între 50 și 85 de euro metru pătrat, iar pentru interior cele 3D sunt între 150-200 de euro metru pătrat. Dar la interior poți folosi și lambriuri simple, care au prețuri similare cu cele pentru fațade. La acest preț se mai adaugă cel al manoperei cuprins între 15-20 de euro pe metrul pătrat. Prețurile sunt fără TVA, iar firma Floors4yousite floors4you.ro –  îți poate asigura toate serviciile, de la consultanță la transport și montaj. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (4)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (15)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (8)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (6)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (20)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (2)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (3)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (21)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (19)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (1)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (13)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (14)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (12)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (11)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (10)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (9)

adelaparvu.com despre lambriuri din lemn masiv cu sistem clic, Techniclic, Vetedy (7)

12 raspunsuri pentru Lambriuri din lemn masiv cu sistem clic pentru exterior și interior

 1. Andrei spune:

  Arata foarte frumos in primul an, insa ce puteti sa imi spuneti despre partea de intretinere? Lemnul totusi lucreaza in timp si daca nu este tratat pe termen lung banuiesc ca nu se descurca prea bine cu rezistenta iar o schela/scara/costuri tratament lacuire etc la 2-3 ani nu stiu cine vrea pe fatada proprie. Insa trebuie sa recunosc atat interior cat si exterior arata exceptional, sunt curios partea de intretinere la exterior… daca exista si ce implica.

 2. Andrei, in mod normal fatadele de exterior nu necesita nici un fel de tratament, lemnul se poate lasa ca atare, nefinisat. Dupa aproximativ 2-3 ani, depinzand de expunere, lemnul se decoloreaza si devine gri, dar din punct de vedere structural nu este afectat cu nimic. In caz ca se doreste pastrarea unui anumit aspect natural sau pigmentat in orice nuanta, folosim un finisaj de la Sikkens aplicat in 2 straturi care , in functie de expunere, isi pastreaza culoarea timp de 5-7 ani. Daca se doreste pastrarea culorii, dupa 5-7 ani se face o curatare a fatadei si se mai aplica 1 strat de bait. Acest finisaj nu se expoliaza sau se decojeste in timp, el pur si simplu devine gri in 7-10 ani de la aplicare. Parerea mea este ca lemnul innobileaza casa, atat pe interior cat si pe exterior. Pentru discutii despre fatade si terase exterioare va invitam si la showroom-ul nostru din Bucuresti- Al. Ioan Cuza nr. 32 A, zona Garii de Nord. Suzana Capraroiu – Floors4You

 3. petrea ghiulnaz spune:

  arata frumos , lemnul da „bine ” atat la exterior cat si la interior, dar in ROmania este greu sa gasesti constructori care sa priceapa care e treaba cu lemnul.
  este greu cu intretinerea. fratele meu are o cabana din lemn din 1996 si a tratat-o pe exterior ani la rand cu solutii adecvate( lacuri, grunduri, vopsele, speciale ptr lemn, etc) recomandate de constructor si tot au putrezit cateva lamele sa le spun. mai ales spre nord, Asa ca a trebuit sa ” imbrace ” din nou casa pe exterior , acum 5 ani , dar cu placi PCV ( parca sinding se cheama). alti bani, alta distractieI In interior arata f bine. a fost data cu lac special inca de la inceput. Lacul a fost ptr yahturi adus din anglia – leyland. din pacate nu se mai gaseste la noi,
  asa ca daca m-ar intreba cineva de o placare pe exterior cu lemn . nu asi recomanda .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *