Arată foarte frumos acest apartament și asta grație calității finisajelor și a mobilierului existente aici. Întotdeauna calitatea se simte, de la cea a materialelor și până la punerea în operă. Mi-a atras atenția acest apartament și din perspectiva culorilor folosite, a modului de organizare interioară și a decorării lui. Sunt sigură că vei găsi aici idei care să te inspire. Proprietarii și-au dorit să păstreze numprul camerelor și anume trei la număr, adică pe lângă living să existe cele două dormitoare, cel al părtinților și cel al copiilor. În plus, aveau nevoie de spații de depozitare. Desigerii ruși de la biroul Marina Pennie nu doar că au îndeplinit dorința proprietarilor, dar au reuști să tranforme această locuință de bloc construită în vremuri staliniste într-un apartament modern și elegant.
Când ai un apartament de dimensiuni reduse, crede-mă că deschiderea bucătăriei către living ajută foarte mult din multe puncte de vedere. Pe lângă faptul că senzația de spațiu există, ai loc suficient ca să așezi mobila care-ți trebuie. E ciudat, dar un zid poate să-ți afecteze serios posibilitățile nu doar de decorare, ci chiar de mobilare. Uite, aici vezi exact asta. Dacă între bucătărie și living ar fi existat un perete, fără dubiu că n-ar fi fost suficient spațiu pentru locul de luat masa, ca să nu mai spun că nici canapeaua colțar n-ar fi încăput în camera de zi. Așa, problema a fost rezolvată și prin repoziționarea canapelei și organizarea în raport cu ea a zonei de tv. De remarcat simplitatea bucătăriei, uităte cât de curate sunt suprafețele, fără placări de gresie, fără rosturi, mânerele mobilierului lipsesc, iar electrocasnicele și dotările sunt excelent așezate (chiuveta e după dulap).
Dar hai să descoși niște trucuri aplicate în living. În lateralul canapelei s-a creat un culoar de acces către zona de noapte. Dar o nișă de aici a devenit nu doar loc pentru cărți, ci și pentru o masă de birou. Apoi, pentru a mări senzația de spațiu designerii au folosit două oglinzi dispuse de o parte și de alta a ecranului tv. Acesta este suspendat pe o structura care înglobează un șemineu de apartament, dar care în lateral oferă și loc de depozitare. De ce în lateral? Pentru că în camerele mici e bine să ai cât mai puține obiecte la vedere pentru a nu aglomera ambianța. Din același considerent nu ai să vezi aici nici covor. Și totuși culorile nu lipsesc, dar n-ai să le vezi pe pereți, ci în textilele decorative, de la tapițeria mobilei la draperii și perdele.
Și în zona de noapte au existat provocări, mai ales pentru că a trebuit rezolvată problema dulapurilor, a spațiilor de depozitare. În plus, pentru camera copiilor au trebuit prevăzute și spații de joacă, de studiu, deci deloc ușor. Desigur, situația ideală nu există, dar mie îmi place cum designerii au folosit fiecare centrimetru pătrat, cum ar fi masa de birou suspendată, ca un glaf de fereastră mai generos sau cum au conceput mobila cu suprafețe curate ce se confundă cu nuanța pereților (și au ales culoarea vopselei în funcție de mobilă și nu invers). Mai mult, au mascat orice era prea tehnic, cum ar fi caloriferul sau țevile. Și baia arată superb, deși e mică, dar un brâu de plăci ceramce în relief ca și o tușă de albastru la nivel superior dau impresia unui spațiu mai amplu. În hol, în locul vechii debarale și-a făcut loc un dressing cu uși culisante. Frumos, elegant și funcțional. Mi-a plăcut mult. Sper să te inspire și pe tine!
Sursa foto: AD
Cine se pricepe sa fca asa ceva si cat costa? Este foarte frumos!
Este foarte frumos, dar si destul de costisitor. Exsita si la noi designeri care ar putea proiecta asa ceva, mai ramane sa gasesti si mesteri 🙂 Ceea ce este aici, la cum arata, pot estima ca sigur a fost 50.000 de euro cu tot cu mobila si finisaje.
M-am indragostit de scaunele mov.
Felicitari! E mai mult decat fain…
Foarte faine ideile, si din cate-mi dau seama camerele sunt relativ micute. Imi place mult unde este amplasat biroul – cel pentru adulti. Costa, intr-adevar, dar parca si merita 🙂
Super, super frumos, elegant si rafinat maxim!
Intr-adevar, e foarte frumos amenajat. Dar partea cu bucataria si sufrageria open space nu mi se pare o solutie deloc buna. Poate pentru familiile care gatesc doar prajituri, altfel toate mirosurile din bucatarie ajung in toata casa. Cred ca ar fi foarte deranjant sa ti se imprime mirosurile de ceapa prajita sau peste in canapeaua aceea draguta…nu exista hota suficient de puternica pe lumea asta care sa rezolve acest aspect, din pacate.
Te contrazic aici..Eu am bucataria si sufrageria open space. Am investit intr-o hota performanta, mirosurile nu raman impregnate. Dar recunosc ca nu am perdele, pentru ca nu aveam cum sa le montez sau nu am gasit varianta care sa imi convina.In schimb am jaluzele .Poate lipsa perdelelor influenteaza acest lucru si la noi in casa se gateste….
mare adevar spui, eu am bucataria open space si este un calvar.
Ideea de a sparge peretele despartiror dintre bucatarie si sufragerie nu este tocmai rea, desi barna ramasa arata cam ciudat. Sufrageria in cazul acesta arata mai mult a „family room”. Sufrageria ar trebui sa fie mai spatioasa si separata clar de bucatarie, macar printr-un mic hol.
Superb! elegant, eficient, modern dar si ospitalier.
Foarte aerisit! Chiar e o sursa de inspirație. Singurele elemente, cu care însă nu sunt de acord, ar fi scaunele de bar din camera copiilor…. nepotrivite pentru studiu
[…] coexista în același spațiu cu materiale uzuale cum e PAL-ul și MDF-ul. Locuința este într-un bloc stalinist din Moscova și are o suprafață totală de circa 67 metri pătrați. A fost amenajat de către designerii de […]