adelaparvu.com despre concurs mesteri parchetari, montatori mocheta, linoleum, PVC, Foto Haro (3)

In Mesteri, Oameni talentati

Unde găsesc meșteri buni care să monteze parchet, linoleum sau mochetă? La concursul montatorilor de pardoseli!

Da, avem o mare problemă cu meșterii, toți ne plângem de asta. Dar uite că există și asociații profesionale care vor să adune laolaltă și să-i facă cunoscuți pe cei mai buni meșteri din domeniu. Cred că puțini știu că există Asociația Montatorilor de Pardoseli din România, o asociație dedicată meșterilor și firmelor de profil de la noi din țară, care promovează profesioniștii care știu să monteze ca lumea diferite tipuri pardoseli, de parchet la linoleum și mochetă. În fiecare an asociația organizează un concurs național în urma căruia sunt aleși cei mai buni meșteri, care se califică la faza europeană. În acest an, etapa europeană va avea loc la finalul lunii mai, în Cehia.

Concursul Montatorilor de Pardoseli editia 2013

Concursul Montatorilor de Pardoseli editia 2012

Concursul Montatorilor de Pardoseli editia 2013

Concursul Montatorilor de Pardoseli editia 2013

Cu ce te ajută pe tine, ca simplu om și vizitator, să mergi la concursul ăsta? Păi te va ajuta din mai multe puncte de vedere. În primul rând că vei afla despre cele mai noi tipuri de pardoseli, de la cele din lemn masiv la cele laminate, despre cele din categoria linoleumurilor, mochetelor, dar și a pardoselilor din PCV (care sunt diferite de linoleum). În al doilea rând, ai să vezi cum se montează corect. În al treilea rând, ceea ce e cel mai important, vei găsi și vei intra în legătură directă cu meșteri buni și vei afla prețurile atât pentru montaj cât și pentru finisaje.

adelaparvu.com despre concurs mesteri parchetari, montatori mocheta, linoleum, PVC, Foto Haro (4)

Unde și când se ține concursul acesta? Meșterii selectați de firmele din domeniu vor participa la concurs în perioada 7-9 mai în sălile de expoziție de la parterul Universității de Arhitectură Ion Mincu din București. Evenimentul este denumit ART FLOORS, iar pe lângă meșteri, vei avea ocazia să interacționezi și cu tineri arhitecți și evident poți afla despre ofertele firmelor producătoare și importatoare de pardoseli și accesorii pentru pardoseli. Intrarea este liberă, iar progamul este de la ora 10-18. Până atunci uite ai aici site-ul asociației www.ampr.org.ro unde ai date de contact (0758.997.997) și poți întreba de meșteri sau ce te mai interesează. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre concurs mesteri parchetari, montatori mocheta, linoleum, PVC, Foto Haro (5)

adelaparvu.com despre concurs mesteri parchetari, montatori mocheta, linoleum, PVC, Foto Haro (6)

adelaparvu.com despre concurs mesteri parchetari, montatori mocheta, linoleum, PVC, Foto Haro (1)

adelaparvu.com despre concurs mesteri parchetari, montatori mocheta, linoleum, PVC, Foto Haro (2)

adelaparvu.com despre concurs mesteri parchetari, montatori mocheta, linoleum, PVC, Foto Haro (3)
Sursa foto : Pardoseli HARO la noi în țară prin mai mulți distribuitori. Vezi AICI LISTA.

3 raspunsuri pentru Unde găsesc meșteri buni care să monteze parchet, linoleum sau mochetă? La concursul montatorilor de pardoseli!

 1. […] la sânge pentru nu-știu-ce banchetă ca mai apoi să descopere că n-avea cum s-o transporte, cu meșteri care nu știau să-și facă prețurile corecte, căci le făceau mai mici, și ea i-a învățat […]

 2. Eva spune:

  Buna,

  Doresc sa aflu care este parerea ta legata de pardoseala pvc. Ma bate gandul sa pun asa ceva in bucatarie si holul de la intrare. Este vorba de un apartament de doua camere, bloc comunist. Gresia tine rece, parchetul e scump si pretentios. Caut o solutie ok din toate punctele de vedere: sa se curete usor, sa nu fie rece, sa aiba un aspect placut.

  Iti multumesc anticipat si iti doresc un an nou cu bucurii si liniste!

  • Adela Parvu spune:

   Buna Eva! Atunci cand nu esti hotarata ce sa cumperi cel mai bine e sa mergi in magazinele de profil ca sa vezi unde sunt montate astfel de pardoseli si cum arata. Desi sunt ieftine, pardoselile din PVC nu sunt usor de montat. Fiecare bucata este lipita individual. Daca-ti doresti o pardoseala calda, usor de intretinut si mai accesibila uita-te si la ofertele de linoleum. Desi romanii cred ca linoleumul este cel de pe vremea comunistilor (care de fapt era pardoseala PVC) acest material este obtinut exlusiv din ingrediente naturale, ca sa ma exprim ca in bucatarie. Am sa scriu curand un articol pe aceasta tema ca sa explic mai multe. Concluzia este sa ceri referinte, sa vezi cu ochii tai astfel de pardoseli si sa ceri detalii despre montaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *