adelaparvu.com despre hota Down Draft Falmec, hota care se monteaza in blat, hota culisanta (2)

In Electrocasnice si dotari, Shopping

Hota care se montează nu deasupra, ci în spatele plitei, direct în blat

De-a dreptul SF modelul acesta despre hotă. Dar pe lângă designul absolut surprinzător, ceea ce mi-a atras atenția este funcționalitatea ingenioasă. Practic, o hotă pentru spații mici și pentru mese insulă, acolo unde este atât de dificil să montezi una, care să aibă tubulatură de ventilație. Denumită Down Draft, hota asta produsă de compania italiană Falmec, a fost prezentată în premieră la ediția din 2014 a Salonului de Mobilă de la Milano. Hota vine să rezolve o mulțime de dileme nu doar cele legate de imagine, de estetică, cât și cele funcționale. Faptul că este una care culisează în blatul de bucătărie și că este atât de îngustă încât poate fi montată în spatele plitei e o performanță remarcabilă.

adelaparvu.com despre hota Down Draft Falmec, hota care se monteaza in blat, hota culisanta (4)

Acum trebuie să-ți spun că este o hotă care funcționează cu filtru carbon, de aceea nu ai tub de evacuare pentru ea. Practic absoarbe aburii, fumul și mirosurile grație echipării eu cu un motor puternic (850 m3/h). Evident că ceea ce se absoarbe este impregnat în filtru cu care este dotată și care trebuie schimbat periodic. Realizată din oțel inoxidabil, hota poate fi prelungită cu 40 de cm extra astfel încât să aspire direct deasupra oalelor. Are lumini LED încorporate pentru a asigura un iluminat local eficient, dar cu un consum redus de energie. Lățimea ei poate fi de 90 sau 120 de cm în relație cu dimensiunile plitei. Și ca să fie totul SF îți spun că poate fi controlată prin touch control, adică o atingi și se deschide/ închide sau o poți acționa prin intermediul telecomenzii. Prețul ei? Am găsit pe site-uri internaționale un preț orientativ de 2,230 euro cu taxe incluse. La noi poți găsi hotele Falmec în majoritatea showroomurilor de mobilă de bucătărie. Uite aici site-ul contactul Falmec România. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre hota Down Draft Falmec, hota care se monteaza in blat, hota culisanta (1)

Cand nu este folosita, hota nici nu se vede, fiind perfect mascata in blat

Cand nu este folosita, hota nici nu se vede, fiind perfect mascata in blat

adelaparvu.com despre hota Down Draft Falmec, hota care se monteaza in blat, hota culisanta (2)

4 raspunsuri pentru Hota care se montează nu deasupra, ci în spatele plitei, direct în blat

 1. […] Hota care se montează nu deasupra, ci în spatele plitei, direct în blat […]

 2. mimi spune:

  Arata foarte bine si este o solutie pentru spatii in care nu se poate monta o hota clasica, desi pretul este cam piperat. Altfel, eu sunt pentru hotele cu evacuare afara.

 3. Mihaela spune:

  Cum este?
  WOW este raspunsul meu!
  Merita toti banii…. scapi de burlane, de dat cu capul, de gauri in pereti!
  Multumim pentru informatii :).

 4. […] s-a utilizat foaie de sticlă, ce se pierde pe fundlul alb al zugrăvelii. E interesantă și soluția pentru hotă, aici fiind folosit un model Faber ce pare un corp de iluminat cilindri suspendat. Ai să vezi și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *