adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (6)

In Design Interior, Pensiuni, Romania Mea

Soții Savin au salvat trei case tradiționale și au făcut un loc de poveste în Câmpulung Moldovenesc

De treizeci de ani doamna Doina Savin, medic de profesie, a tot colecționat lucruri vechi sau vechituri cum le zice în glumă. I-au plăcut întotdeauna obiectele care spun o poveste. Visul ei a fost unul mare și îndrăzneț: să deschidă un muzeu tradițional. Da, treizeci de ani a strâns suficiente obiecte, de la mobilă la decorațiuni, de la unelte la țesături. Soțul ei, Ciprian Savin, inginer de profesie, mi-a spus că în tot acest timp au avut casa ticsită și pe lângă ea și garajul. La un moment dat a transformat foișorul din curtea casei ca loc de depozitare. Asta până în urmă cu trei ani de zile, când toate obiectele colecționate și-au găsit locul în trei case bătrânești salvate și recuperate. N-a fost ușoară aventura asta, de aceea vreau să-ți povestesc cum de-au ajuns de la ideea de la muzeu la cea de pensiune.

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (41)

Soții Savin au peste 55 de ani. Sunt oameni maturi cu copii mari, dar mai ales sunt împătimiți de călătorii, de obiecte vechi și istorie. Au avut șansa să cutreiere lumea în lung și-n lat și au văzut ce mult contează să-ți respecți tradițiile, să-ți creionezi identitatea. Acum cinci ani de zile și-au spus că e cazul să-și spună în aplicare visul, să înceapă să identifice case vechi, în ruină și să le salveze. Cumpăraseră un lot de două hectare în Câmpulung și acolo urmau să fie mutate casele. Soții Savin s-au documentat mult, așa au aflat că există 5-6 modele de case tradiționale tipice zonei Ocolul Câmpului din Bucovina. Asta vroiau să facă – să recreeze pe terenul lor un micro sat unde să se regăsească toate arhetipurile de case tradiționale din zonă. Și s-au pus pe căutat. Au luat la picior toate văile de pe lângă Câmpulung Moldovenesc.

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (37)

Deși știau că există multe prejudecăți legate de casele vechi, soții Savin s-au înarmat cu răbdare și argumente clar formulate. Oamenii de aici nu vor să-și vândă casele bătrânești, așa cum le spune, pentru că există credința că nu e bine să faci asta. Așa că preferă să lase în ruină pânâ când sunt complet distruse de intemperii, carii și ciuperci. O casă veche cu acoperișul făcut țăndări nu mai poate fi recuperată pentru că apa care a pătruns la interior i-a degradat structura. Soții Savin știau asta, așa că s-au uitat după construcții care încă mai erau zdravene. Cu greu au reușit să convingă trei proprietari de astfel de case să le vândă, deși le-au explicat intenția lor. Au reușit ca din cele șase modele tipice zonei să aibă acum trei. Dar până să le aducă pe terenul lor a mai durat un an de zile. Au fost necesare aprobările de rigoare din partea primăriei, autorizația de construcție, turnarea fundației și un plan pentru dotarea caselor vechi cu cele necesare confortul actual (instalații).

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (27)

Dar multe lucruri grele i-a ncercat pe soții Savin în această aventură. Din păcate una dintre case a fost pierdută, așa că au achiziționat încă una. Meșterii nepricepuți au dezmembrat casa și au notat elementele ei cu vopsea, după care le-au trântit pe proprietatea soților Savin și duși au fost. O ploaie a șters toate semnele, iar lemnul a fost grav atacat. Nimeni nu mai știa cum să monteze casa, așa că fost pierdută. Am aflat de la Ciprian Savin că o casă veche de lemn trebuie crestată, adică elementele ei se marchează direct în lemn, nu se face cu vopsea. De asemenea, am aflat că șindrila sau dranița, cum îi zice în Bucovina, se face din lemn de brad recoltat în ianuarie, când lemnul are seva puțină. Apoi că fiecare bucată trebuie șlefuită și tăiată, după care montată pe acoeriș, dar mai lejer, astfel încât sub influența apei să aibă loc să se umfle și nu crape datorită tensionării. N-au găsit meșteri care să facă așa ceva, dar au găsit bucăți vechi, câte 500 într-o parte, câte 1000 în altă parte până au făcut un depozit, numai bun pentru a înveli din nou cele trei case. Dar din cauza meșterilor nepăsători, care au montat greșit șindrila, au ajuns la varianta cu învelitoare Tegola pentru două dintre case. Materiale, manoperă, timp, bani aruncate pe apa Sâmbetei din lipsă de profesionalism.

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (31)

Cu toate acestea soții Savin nu s-au descurajat, dar, pe măsură ce proiectul lor avansa, au ajuns la concluzia că nu vor avea suficienți bani să susțină un muzeu. Un obiectiv cultural n-are cum să fie finanțat din taxa pe bilete, n-ai cum să plătești muzeografi sau să faci achiziții, ba din contră, e nevoie să alimentezi din bani proprii funcționarea și conservarea lui. Astfel și-au schimbat planurile și din muzeu au hotărât să facă o pensiune. Și-au spus că în acest fel vor promova activ ceea ce înseamnă tradiție și nu doar prin arhitectură, ci și prin bucătăria locului. Unde mai pui că toate obiectele colecționate aveau în sfârșit să-și găsească locul.

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (6)

Unele piese de mobilier sunt cu adevărat remarcabile. Un divan similar cu cel care-l întânești aici a fost văzut de soții Savin în recepția unui hotel de patru stele din Austria. Au realizat că sunt multe asemănări între austrieci și bucovineni. Nici nu e de mirare pentru Ciprian Savin, care, pasionat de istorie, spune că până la 1918 Bucovina a fost parte a Imperiului Austro-Ungar, iar influențele austriece se simt în arhitectura tradițională, în forma și decorul mobilierului. Domnul Savin zice că moștenirea austriacă și-a lăsat amprenta și asupra disciplinei oamenilor, a hărniciei lor, dar și asupra bucătăriei. Multe feluri de mâncare au denumiri similare cu cele austriece. Pornind de la acest lucru și-au spus că vor creiona ambientul pensiunii în spiritul istoriei locului. Și a ieșit o frumusețe!

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (46)

De amenajarea interioară și de cea a grădinii s-a ocupat chiar doamna Doina Savin. Deși e medic, pasiunea ei pentru design interior și obiecte vechi este una din tinerețe. Dacă pe vremuri n-a avut cu ce și unde să-și manifeste pasiunea, iată că a venit și timpul să-și pună în aplicare ideile. Soțul ei o laudă, deși spune că deseori trebuie să o mai tempereze pentru că pur și simplu are prea multe idei și prea multă inițiativă. Ai să vezi de altfel că nici unul din cele nouă dormitoare nu este la fel amenajat (în total sunt 18 locuri de dormit). Într-unele ai să vezi paturi din bronz pictate și sunt piese originale cu decorurile originale. N-am știut, dar am aflat că acestea au fost făcute în România înainte de 1900 la Gutman Marcus din București, prima fabrică de mobilier din bronz de la noi din țară. Poartă ștanța fabricii de atunci. Ce obiecte superbe s-au făcut în țara asta și ce mult mă bucur că există oameni care le apreciază și au grijă de ele!

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (33)

Îți dai seama că fiecare obiect de aici are o poveste, iar doamna Savin ar putea să stea cu zilele să-ți istorisească de la cum le-a găsit până la detalii legate de stil sau de proveniență. De aceea au și spus locului Casa Poveste. Atenție! Nu e casa de poveste, ci Casa Poveste. De ce? Pentru că fiecare casă de aici e o poveste în sine, lucru valabil și pentru obiectele prezente în decor. Soții Savin s-au mutat alături de pensiune și au grijă ca povestea caselor, dar și a locului să răzbată mai departe. Au salvat construcțiile, au avut grijă de obiectele vechi achiziționate de prin târguri, de la oameni care au vrut să scape de ele pe motiv că sunt vechituri sau unele cumpărate din călătorii. Mare lor majoritate sunt însă din Bucovina, acolo unde oameni precum soții Savin vor să-și trăiască bătrânețile în liniște, dar împăcați că dăruiesc din pasiunea lor și altora.

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (3)

Planul lor este să completeze pensiunea cu celelalte modele de case și apoi gata, se vor opri. Practic la Casa Poveste ai parte de un muzeu, dar unul viu, unul în care pe lângă obiecte sunt colecționate momente de viață frumoase, care se întipăresc în zidurile, tâmplăria și lucrurile de aici. Merită să mergi acolo ca să-ți trăiești propria poveste și să te întorci cu alte planuri pentru casa ta. Merită să mergi ca să vezi cum te-ai simți într-o casă bătrânească, dar modernizată cu ce ai avea nevoie în ziua de azi, de la instalații la baie și bucătărie. Merită să mergi ca să înțelegi de ce este importantă tradiția și continuarea ei. Și dacă nu-ți pasă de toate acestea, îți spun că merită să mergi pentru că frumos acolo. Uite aici site-ul casapoveste.ro, unde ai și tarifele și detalii legate de cazare și aici pagina de Facebook a pensiuniiTare mult mi-a plăcut de soții Savin și abia aștept să mai scriu despre astfel de oameni. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (17)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (34)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (21)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (9)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (61)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (62)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (60)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (44)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (48)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (49)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (45)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (25)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (20)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (42)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (53)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (54)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (57)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (55)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (56)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (51)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (52)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (58)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (50)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (59)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (22)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (1)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (15)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (16)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (14)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (16)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (5)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (18)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (43)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (4)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (11)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (10)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (38)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (47)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (2)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (13)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (30)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (24)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (29)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (8)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (39)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (32)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (12)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (7)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (19)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (40)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (35)

adelaparvu.com despre case traditionale romanesti, Casa Poveste, Campulung Moldovenesc, Romania, bedand breakfast Romania (37)

57 Responses to Soții Savin au salvat trei case tradiționale și au făcut un loc de poveste în Câmpulung Moldovenesc

 1. […] Soții Savin au salvat trei case tradiționale și au făcut un loc de poveste în Câmpulung Moldov… […]

 2. este senzationala ideea si realizarea

 3. Antonia spune:

  Un adevarat sat, autentic, am vazut in Elvetia, la Verbier. Afara era de secolul XIX, iar amenajerile interioare de secolul XXI

 4. Mala spune:

  Exceptional totul!

 5. Adela G. spune:

  Felicitari ! Iata si oameni care stiu care este valoarea caselor autentice romanesti . Toata stima !

 6. bleumarinu spune:

  care a fost valoarea investitiei?

 7. ionuț din bodea spune:

  domnu savin parca avea o lada niva, l-am apreciat pentru asta

 8. teglas ancuta spune:

  Este minunat! Imaginile parca sunt rupte din poveste ca tinutul Bucovinei. Asa ceva nu se poate realiza fara multa munca, dar mai ales pasiune. Felicitari!

 9. teglas ancuta spune:

  Eu visez sa realizez asa ceva la o scara mult mai mica pornind de la amenajarea unei case maramuresene stramutate pe care am cumparat-o la Cavnic.Suntem abia la inceput si toate articolele de acest gen ma inspira. Felicitari, Adela, pentru toate postarile deosebit de interesante!

 10. Andrea spune:

  Minunat… Felicitari!!!!!!

 11. Nadia spune:

  De vis! Extraordinar!
  Felicitari dumnealor, multumiri tie Adela pentru postari!

 12. vasile spune:

  Minunat, daca am avea mai multi oameni deosebiti, ca sotii Savin zona ar fi mult mai bine pusa in valoare si mai vizitata dar noi, preferam investitiile pe termen scurt din care sa obtinem, daca se poate castiguri fabuloase. Multumesc pentru articol, si bun venit in orasul meu natal( sa stii ca mai sunt multe de vazut). O zi minunata.

 13. E incredibil de frumos!

 14. Dan spune:

  o super initiativa, exemplu pentru ceilalto proprietari de pensiuni din Romania!

  o singura remarca autoarei – cand dam de o calitate pozitiva la romani – o punem pe seama strainilor (austriecilor)… negativismul omoara romanismul 🙁

  • Adela Parvu spune:

   Da, n-am avut nicio intentie asupra acestui lucru. Domnul Savin mi-a explicat de ce pare pentru unii un decor apropiat de cel rustic austriac. Dar astfel de influente sunt in toata lumea, deci e bine sa stim lucrurile. Pentru mine decorul de acolo este bucovinean 🙂

   • Alina Sita spune:

    E minunat ce au facut acesti oameni. La fel de minunat este ce face Adela Parvu, adunand la un loc aceste comori si promovandu-le neobosit. Multumim, Adela. Nu ma mai satur rasfonindu-ti blogul.

 15. alexandra spune:

  Unde mai exact este aceasta pensiune in campulung?un nr de tel?

 16. Roxana spune:

  Incredibil!! Un exemplu si o mandrie pentru Bucovina!

 17. onmyfeets spune:

  Multumim pentru pozele superbe si pentru articol, intradevar o parte frumoasa a Bucovinei

 18. ma bucur ca se mai gasesc si oameni cu simtz de trecut de prezent si de viitor intr-un cuvant…..de frumos. dar ca sa faci asta iti trebuie multa imaginatie si ceva financiar.va felicit.

 19. Marina spune:

  F Frumos !!! Felicitari lor si tie Adela pt acest articol minunat si pt tot ce ne prezinti.

 20. […] Sotii Savin au salvat trei case traditionale si au facut un loc de poveste in Campulung Moldovenesc – adelaparvu.com813 shares 237 comments 5030 likes 10 tw. trackbacks 3172 tw. followers […]

 21. Mrs. Mona spune:

  Adela este o incantare acest articol. Ca multe alte ale tale ♡♥ Nu ma mai satur privind ♡♥ Eu sunt de la Constanta de la bloc si nu am inteles nici pe Sadoveanu nici pe Eminescu decat atunci cand un prieten de al nostru moldovean ne-a spus ca el a copilarit exact ca in Nada Florilor undeva pe la Suceava. Te rog sa ma crezi ca pana sa ne spuna el asta am crezut ca Sadoveanu a scris Science Fiction. Nu glumesc si de aceea cand vad articolele tale parca … sunt de poveste ♡♥

 22. […] Sotii Savin au salvat trei case traditionale si au facut un loc de poveste in Campulung Moldovenesc – adelaparvu.com 813 shares 237 comments 5030 likes 10 tw. trackbacks 3172 tw. followers […]

 23. mihai dorobantu spune:

  BUNA DIMINEATA! IMI PLAC POSTARILE DUMNEAVOASTRA DOAMNA ADELA PARVU! SUNT SUPERBE ACELE POSTARI…..MINUNAT!

 24. […] ar face o pensiune. Dar de unde bani pentru așa ceva? Fiecare avea serviciu bun, dar totuși o pensiunea ca asta, cu zece camere, cu piscină, cu tot ce-i trebuie necesită o investiție de 300.000 de euro, sumă […]

 25. […] ar face o pensiune. Dar de unde bani pentru așa ceva? Fiecare avea serviciu bun, dar totuși o pensiunea ca asta, cu zece camere, cu piscină, cu tot ce-i trebuie necesită o investiție de 300.000 de euro, sumă […]

 26. […] una dintre puținele rude rămase în viață. O mătușă aprigă, care nu doar că a avea o casă bătrânească frumoasă, dar care avea și plantație de […]

 27. alina spune:

  Frumos ce au realizat sotii Savin.

  In acelasi timp, cred ca a fost si destul de costisitor. Ma intreb daca, in prezent, afacerea in turism rural merge suficient de bine incat sa iti acoperi cheltuielile (intretinere, impozite), eventualele credite la banca si sa iti asiguri si un trai confortabil.

  Frumos si interesant blog. Felicitari! 🙂

  • Adela Parvu spune:

   Alina eu cred ca merita judecand dupa numarul de straini care cauta asa ceva. De regula astfel de pensiuni sunt deschise de catre oamenii care au calatorit mult si au observat ca ceea ce este traditional face diferenta. Multumesc pentru aprecieri 🙂

 28. […] mers al pensiunii, căci toți ghizii pentru safari sunt localnici. Dar mai departe, totul se face la pensiune, și când spun totul mă refer și la bucătărie. Este o fermă locală, de unde provin […]

 29. […] în Zakopane, o regiune înțesată de tradiție, dacă vrei cumva similară Maramureșului sau Bucovinei […]

 30. […] rustice, doar mă cunoști, dar contează foarte mult și la ce fel de rustic mă refer. Una este o casă tradițională, ca la un muzeu, și alta este una într-un mediul rural, dar cu tot confortul, dotările actuale, […]

 31. nico spune:

  Mi se pare destul de complicat sa decorezi un interior rustic unde este mult lemn. Mi-ar prinde bine un sfat legat de obisnuitele lambriuri din lemn pana la jumatate de pe holuri si casa scarilor, cum ar putea fi intregrate piesele de mobilier. Din ce material ar trebui sa fie, ce culoare ar trebui sa aiba. Sus la etaj casa scarilor are balustrada din lemn sculptat, la fel si tavanul e acoperit in totalitate in lemn. Mi se pare parca prea mult ca si mobilierul sa fie tot din lemn de aceeasi culoare. Ma bate gandul sa vopsesc lambriurile.

 32. […] si voie bună idei de decoraţiuni care te fac sa cazi pe gânduri. De la ea am aflat ce înseamnă să salvezi trei case tradiţionale din Câmpulung Moldovenesc. Povestea ne trece prin chinurile găsirii celor 5-6 modele de case tradiționale tipice zonei […]

 33. […] Cât despre bucătăria tradițională, vă lăsăm în voia enumerării următoare: borș de sfeclă roșie, ciorbă rădăuțeană, hribi cu smântână și mămăliguță, tochitură cu mămăligă de barabule, balmuș cu lapte acru, plăcinte ‘poale-n brâu’, chiroște, cnedeli etc. Yummy … Locul se cheamă Casa Poveste pentru că fiecare casă și fiecare obiect de aici au câte o poveste, pe care primitoarele gazde au mereu dispoziția să le împărtășească vizitatorilor. Celor care se gândesc să afle mai multe despre Casa Poveste din Câmpulungul bucovinean le sugerăm să acceseze site-ul casapoveste.ro și linkul adelaparvu.com. […]

 34. Catalin spune:

  frumos!.. deosebit…multumim Adela ptr toata munca depusa. Prin bunavointa ta noi cei din spatele monitoarelor avem ocazia sa vedem lucruri minunate…Toata stima sotilor Savin.

 35. […] cu siguranță că stilul rustic rezonează cu mulți oameni, mai ales atunci când vine vorba despre timp liber și vacanțe. Dar […]

 36. […] fascinantă și care în germană se numea Buchenland, adică țara fagilor. Deci dacă ești din Bucovina sigur o să găsești inspirație în imaginile de față. Cert este că acest articol m-a făcut […]

 37. […] te poți trezi că au lemnul putred sau nu știu meșterii să ți le asambleze, cum au pățit și soții Savin de la Câmpulung Moldovenesc. Dar Gelu Iacob le-a adaptat. Acolo unde a fost problemă cu lemnul a pus ferestre mari. Și arată […]

 38. Catalin Radu spune:

  Buna!
  Felicitari pentru promovarea traditiilor stramosesti! Mi-as dori din tot sufletul sa locuiesc si eu intr-o casa veche traditionala. Avand in vedere acest te rog sa-mi precizezi daca mai putea ajuta cu un contact al unor persoane care se ocupa de comercializarea acestor tipuri de case vechi. Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *