Avem treabă! Da, până pe 16 mai, adică peste 3 zile, musai trebuie să-i votăm pe românii noștri, opt tineri creativi care au fost selectați în top 100 concepte prezentate într-una din cele mai tari competiții de design la nivel intarnațional – Electrolux Design Lab. Am fost și eu la Milano, la ediția din 2012, împreună cu Cristian China Birta și pot să-ți spun că am fost tare emoționați să avem un român în marea finală – Julian Caraulani. Acum, din astea 100 de proiecte se califică automat mai departe 10 pe baza voturilor noastre, adică a publicului. Este de excepție faptul că pentru prima dată în istoria acestei competiții avem opt finaliști români. Este o premieră și este o ocazie senzațională de promovare a creativității românești.
În etapa asta de 100 de concepte s-au calificat proiecte din 43 de țări. Noi avem cei mai mulți reprezentați în standiul ăsta, deci mă bazez pe fiecare dintre voi să votați. Chemați-vă și rudele, dați share, dați linkuri mai departe și băgați mare. Am fi chiar de râsul curcilor să avem cei mai mulți reprezentați și să nu se califice măcar trei mai departe! Deci până pe 16 mai votați la greu. Și uite, ca să știți și ce votați vă dau descrierea la fiecare proiect în parte și link-ul direct pentru vot. Doamne ajută! Bravo măi copii!
ȘTEFAN BOGDAN – Instant Cleaning Glove, Universitatea de Arte și Design din Timișoara – Un proiect ce îmbină nanotehnologia, razele laser și apa într-o soluție rapidă și eficientă de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au apărut.
VOTEAZĂ AICI PROIECTUL LUI BOGDAN: http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=636
ADELINA TRIPON – Trash Ball, Universitatea de Vest din Timișoara – O soluție ingenioasă de procesare și stocare a deșeurilor, care împrospăteaza aerul și care se deplasează cu ajutorul senzorilor chiar în locul în care se află utilizatorul.
VOTEAZĂ AICI PROIECTUL ADELINEI: http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=873
SORINA RĂSTEANU – Set to mimic, Universitatea de Vest din Timișoara – un sistem inteligent care reproduce gusturile și mirosurile alimentelor la nivel senzorial și transmite această informație către un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului sa guste mancarea de care ii este pofta chiar si atunci cand este la dieta, dar mancand altceva.
VOTEAZĂ AICI PROIECTUL SORINEI: http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=1179
GORAN ILIJEVIC – G – fridge, Universitatea de Vest din Timișoara – frigiderul „antigravitațional”, dotat cu un câmp „zero gravitație”, care păstrează alimentele proaspete pentru mai mult timp. Acesta este conectat la o rețea wireless, astfel se pot afișa diverse informații despre datele de expirare ale produselor, sfaturi pentru o viață sănătoasă etc
VOTEAZĂ AICI PROIECTUL LUI GORAN http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=1284
OVIDIU SUBȚIRE – Garden Pod, Universitatea de Vest din Timișoara– o seră modulară ce crește plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deșeurile alimentare organice pentru compost, lumina solară și umiditate. Destinat amplasării pe exteriorul clădirilor, GARDEN POD transformă deșeurile alimentare în resurse utile, calculând procentul de nutrienți de care are nevoie fiecare plantă pe care o conține.
VOTEAZĂ AICI PROIECTUL LUI OVIDIU http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=1559
SZILARD KUI – Loom, Universitatea de Vest din Timișoara – un sistem inteligent ce compune și descompune hainele, în funcție de dorințele consumatorului. LOOM deconstruiește țesătura în fibre, pe care le curăță cu abur și le utilizează pentru a crea, mai târziu, alte haine.
VOTEAZĂ AICI PROIECTUL LUI SZILARD http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=2955
CUCU LUCIAN – Self-cleaning troller, Universitatea Politehnică din București – un troller ce reduce consumul de energie și de apă, folosind o tehnologie bazată pe fluxul de aer purificat cu ioni de argint, ce curăță hainele. Pompele de aer nu sunt incluse în troller, ci pot fi găsite în locații variate – aeroporturi, mall-uri, spații publice.
VOTEAZĂ AICI PROIECTUL LUI LUCIAN http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=6714
GEORGE PREOTEASA – Love people, The Alternative School for Creative Thinking – un purificator inteligent al aerului, care îmbină funcția sa de bază cu funcții de divertisment și educare a copiilor diagnosticați cu autism. De asemenea, AMO este benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii.
VOTEAZĂ AICI PROIECTUL LUI GEORGE http://electroluxdesignlab.com/2014/?post_type=submission&p=5206
Like
Felicitari! O sa votez si eu!
Da, fii pe faza Mimi ca Sorina Rasteanu e pe locul 6 pana acum, iar Adelina Tripon pe locul 16 🙂 Ele doua chiar au sanse reale sa mearga mai departe!
Avem nevoie de astfel de tineri pentru a pune rotitele tarii in miscare. Ne mandrim cu oamenii frumosi, cu viziune! Am votat, multa bafta tuturor!