adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian

In Balcoane, Gradina, Sfaturi plante

Hibiscus cu flori gigant, cât o farfurie. Îl poți planta în grădină sau la ghiveci

ing. horticultor Carli Marian, designer florist la Trias

ing. horticultor Carli Marian, designer florist la Trias

Că tot suntem în așteptarea verii colegul meu de blog Carli Marian s-a gândit că e momentul perfect să-ți spună despre o plantă exotică cu flori uimitoare. Ca să-ți dai seama cât de uriașe sunt florile acestui tip de Hibiscus, ai să vezi mai jos imagini în care palma unui om pare mică în comparație cu diametrul florii. Eu cred că ar fi fost mai edificatoare o imagine cu o astfel de floare pe post de pălărie, dar când vezi asemenea minunății nu prea-ți vine să le rupi. Hai că-ți spune Carli și despre cum să o îngrijești, dar și unde o găsești la noi de cumpărat și prețul ei. Eu n-am știut că există astfel de plante, deci am mai învățat ceva nou.

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian (4)

Astăzi vreau să-ți fac cunoștință cu Hibiscus grandiflorus Newbiscus® ‘Mauvelous’. Este un hibiscus cu flori gigantice și nu exagerez deloc. Adeseori florile sale ating dimensiunea de 30 cm în diametru. Florile pot fi variat colorate, de la alb, alb-roz, roz liliachiu, roșu. Este o plantă care se adaptează perfect atât în grădină cât și în ghiveci ca plantă de apartament.

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian (8)

Hibiscusul se dezvoltă armonios în locurile mai calde, ferite de vânt şi scăldate de soare. În perioada de iarnă nu trebuie să-i duci de grijă, această specie de hibiscus trece cu lejeritate peste sezonul hibernal. Ce trebuie să faci tu pentru a te bucura de o înflorire abundentă până toamna târziu, este să elimini în permanență florile ofilite. La finalul perioadei de vegetație vei observa că hibiscusul va intra într-un repaus, dispărând aproape complet de la suprafața solului. În acest moment nu trebuie să intri în panică, acesta va reînvia în primăvara următoare. Tot ce trebuie să faci în această etapă este să adaugi un strat de frunze peste rădăcina pentru a o proteja de gerurile năpraznice.

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian (1)

Dacă l-ai plantat într-un ghiveci, atunci pune-l într-un loc luminos şi răcoros. Iar dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei și tu flori gigant atunci îți recomand să faci o plimbare pe la Florariile Tria`s, acolo vei găsi acest hibiscus la prețul de 39.00 lei. Planta se dezvoltă frumos și repede și te va încânta cu florile ei absolut deosebite. Poți s-o amplasezi și pe balon, dar nu uita că nu-i place căldura excesivă. Sfaturile pentru îngrijirea plantei sunt valabile și pentru alte varietăți de Hibiscus. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian (2)

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian (3)

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian (7)

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian (9)

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian (5)

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian (10)

adelaparvu.com despre hibiscus cu flori gigant, flori uriase, Text Carli Marian (6)

 

10 raspunsuri pentru Hibiscus cu flori gigant, cât o farfurie. Îl poți planta în grădină sau la ghiveci

 1. […] Hibiscus cu flori gigant, cât o farfurie. Îl poți planta în grădină sau la ghiveci […]

 2. mandala spune:

  Super articolul, am avut si eu una rosie dar s-a uscat acum am inteles cum trebuia ingrijita !Multumesc !Toate postarile sant de exceptie !!!

 3. eftimia spune:

  superbe

 4. Simona Ciuca spune:

  De unde se poate cumpara? Multumesc anticipat. La Trias’ ii putem gasi?

 5. Mrs. Mona spune:

  Asa de spectaculoase sunt florile astea. Le are un vecin si cand trec pe acolo mereu ma gandesc cum ca sunt niste flori parca din filme SF, alta galaxie. Este cumva o specie de nalba ?

 6. geta spune:

  Am si eu 23 de Hibiscusi din astia dar eu stiu ca se numesc Hibiscus Moscheutos

 7. […] este o plantă de-a dreptul magnifică, gata să te răsplătească cu o cascadă de flori roz cu aspect exotic. Această plantă spectaculoasă, uşor arbustivă, provine din Insulele Filipine, dar o poţi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *