adelaparvu.com despre programul rabla Stihl pentru drujbe, motoferastraie, motocoase si spalatoare cu presiune (1)

In Idei pentru acasa, Produse gradinarit, Shopping

Știai că există programul Rabla și pentru drujbe sau motocoase?

Da, adică exact ca la mașini. Duci o drujbă, o motocoasă veche sau stricată și obții alta nouă, adevărată la preț mai mic, beneficiind de o subvenție. Mie mi-e frică de motounelte, ca atare habar n-am avut despre acest program de reînnoire a trusei meșterilor și oamenilor gospodari, dar asta nu m-a împiedicat să aflu mai multe. De ce acest program? În primul rând pentru că piața noastră e invadată de unelte de proastă calitate. Da, sunt unele ieftine care n-au nicio marcă pe ele, habar n-ai dacă-s făcute pe vapor ori ba, dar te trezești că nu le poți folosi. Uneltele astea sunt, cum ar veni, cam de unică folosință. În plus, sunt periculoase. Păi îți dai seama cum e să i se rupă lanțul unei drujbe în timp ce tai cu ea. Brrr, nu vreau să mă gândesc că de aia mi-e și frică. Dar programul acesta Rabla pentru motounelte vine să ne ajute să putem cumpăra produse de calitate, care evident că sunt mai scumpe în mod normal.

adelaparvu.com despre programul rabla Stihl pentru drujbe, motoferastraie, motocoase si spalatoare cu presiune (3)

Deși nu știam de program, el se derulează cu succes de patru ani de zile, timp în care numai firma Stihl a reușit să scoată din uz peste 25.000 de utilaje vechi, dintre care 10.000 anul trecut, adică în 2013. Programul derulat de Stihl nu a beneficiat de niciun ajutor de la stat, ci e o inițiativă privată. Bravo lor! Programul Rabla a fost valabil pentru motoferăstraie și motocoase, iar de anul acesta, adică 2014, au introdus în program și spălătoarele cu apă sub presiune. Ioan Mezei, șeful cel mare de la Stihl România, adică directorul general, a reușit să-i convingă pe germani să-i ajute pe clienții români să aibă parte de reduceri importante cu programul acesta. Așa că l-au conceput astfel încât prețul uneltelor și sculelor performante noi să fie accesibil. Astfel, și noi românii putem să ni le permitem și astfel putem face diferența despre ce înseamnă unelte ca lumea, care au un consum mai mic și sunt mai rezistente și alea de le-am luat de pe te miri unde.

adelaparvu.com despre programul rabla Stihl pentru drujbe, motoferastraie, motocoase si spalatoare cu presiune (4)

Acum cât e subvenția asta privată? În primul rând trebuie să-ți spun că ea este valabilă în toate magazinele de specialitate, care sunt vreo 300 în toată țara, cele care vând Stihl. Nu, nu căuta în hipermarketurile de bricolaj pentru că firmele adevărate vând exclusiv în magazine mici, de specialitate. De ce? Pentru că acolo ai meșteri instruiți, ai parte de service, e pe calitate, nu pe cantitate. Sunt orgolioși ăștia de fac unelte și scule de zeci de ani de zile și au tradiție și nu vor să fie la grămadă cu scule no name. Și oricum sculele nu se vând ca pâinea, ci trebuie să-ți fac cineva un instructaj înainte, căci doar poți să te nenorocești dacă nu o foloseti ca lumea. Cum procedezi cu unelte vechi sau stricate? Păi te duci la orice magazin Stihl cu vechitura de drujbă, motocoasă sau spălător cu apă sub presiune, fără să conteze marca (sau lipsa) ei, și primești o reducere cuprinsă între 195 și 750 lei la achiziționarea unei unelte noi. Atenție! Trebuie să fii pe fază care e programul Rabla în derulare, că degeaba te duci cu o motosăpătoare. Pe asta nu ți-o schimbă pentru că nu-i în program. Însă dacă vor fi multe cereri, sunt sigură că o vor introduce. Uite aici contactul de la Stihl www.stihl.ro/contact, unde poți obține mai multe detalii. Mie mi s-a părut foarte interesant. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre programul rabla Stihl pentru drujbe, motoferastraie, motocoase si spalatoare cu presiune (2)

adelaparvu.com despre programul rabla Stihl pentru drujbe, motoferastraie, motocoase si spalatoare cu presiune (1)

5 raspunsuri pentru Știai că există programul Rabla și pentru drujbe sau motocoase?

  1. vasile spune:

    Buna dimineata. Multumesc pentru informatii. O zi minunata.

  2. mihai spune:

    Buna dimineata, Multumesc pentru aceasta informatie de care am mare nevoie . Am o curte mare care trebuie intretinuta atat in gradina cat si la mici amenajari(cascada, foisor,panou solar de apa calda…).

  3. Sorin spune:

    La Husqvarna sunt mult mai bune ofertele. Cu 1299 lei iti iei si drujba si motocoasa, pachet gospodar se numeste. Plus ca sunt de calitate net superioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *