adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art

In Horeca, Romania Mea

Excelentă idee de concediu: tabăra de pictură pentru adulți. Da, pentru amatori

Simona Polhac

Simona Polhac

M-a încântat să aflu că există oameni la noi în țară care vin cu idei frumoase pentru petrecerea vacanței. Da, nu doar să te duci într-un loc, cum ar fi la mare, și să zaci toată ziua, ci să și faci ceva ce-ți place sau ceva ce ți-ai dori să înveți. Uite, Simona Polhac din Baia Mare a avut o astfel de idee – tabără de pictură pentru adulți. Da, pentru cei de peste 18 ani care vor să meargă în locuri frumoase, numai bune de imortalizat în impresii colorate pe pânze. Dar cum i-a venit ideea? N-ai să crezi, dar Simona a lucrat la Direcția de Tineret și Sport din cadrul Ministerului Tineretului ceva ani. În 2008 și-a dat demisia pentru a avea grijă de copiii ei. Deși ai crede că slujba ei la stat ar fi presupus să stea la birou, află că nu e deloc așa. A bătut țara în lung și în lat, s-a zbătut să pună în practică evenimente și să organizeze diverse acțiuni împreună cu colegii ei. Spune că i-a plăcut să muncească și să facă diverse lucruri, dar nu prea stătea pe acasă din cauza slujbei. Apoi, știi cum e la stat – multă muncă și birocrație, atât de multă că nici nu mai apuci să bucuri de realizările tale.

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (1)

Dar, uite, odată ce a stat acasă cu copii ei, și-a spus că experiența ei merită fructificată cumva. A lucrat pentru tineret, dar a realizat că dacă la noi există o mulțime de programe pentru copii și tineri, dar că de oamenii adulți nu prea se ocupă nimeni. Chiar așa, dacă ai deja copii mari sau nu-i ai ori ești o persoană singură, unde te-ai putea duce să-ți petreci concediul într-un mod plăcut, relaxant, un loc unde să nu te simți stingher, ci din contră, să ai șansa să-ți faci noi prieteni? Vezi, de aia mi-a plăcut ideea Simonei. Mi se pare foarte tare asta cu tabără de pictură pentru adulți. De ce? Pentru că ajungi într-un loc unde vei întâlni oameni pasionați de frumos ca și tine. N-ai cum să nu-ți faci prieteni. În plus, pentru mine, care sunt mai agitată de felul meu și mereu curioasă să aflu și să descopăr lucruri, o astfel de vacanță ce implică și o activitate m-ar unge pe suflet. După cele opt zile de tabară să vin acasă nu doar cu bateriile încărcate, ci și cu rodul muncii mele, cu impresiile așternute pe pânză mi se pare de excepție.

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (3)

Și să știi că taberele organizate de către Simona, care au ajuns acum la a zecea ediție, nu sunt doar așa la modul ne întâlnim și pictăm. De fiecare dată are grijă să aleagă locuri frumoase, are și profesori de artă, de pictură, care te ajută, care te învață concret lucruri, de la cum să faci compoziția pe pânză la ce culori să alegi. În plus, nu sunt mai mult de 12 persoane într-un grup pentru ca instructorul să aibă timp entur fiecare elev, ca să spun așa. Mi-a mai plăcut și faptul că Simona nu organizează taberele în același loc. De două ori pe an le face, dar de fiecare dată alege ca taberele astfel încât să fie alternativ o dată la munte altă dată la mare. Adică îți poți crea și tu un circuit și dacă ai fost într-o tabără anul trecut să poți merge și anul acesta, căci doar e într-alt loc.

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (13)

Și da, Simona a avut grijă la prețuri. Pentru o tabără de opt zile prețul este de circa 1680 lei cu trei mese incluse. Transportul și materialele de pictură și le asigură fiecare (mai puțin șevaletul), dar zău că prețul ăsta mi se pare foarte bun. Gândește-te că din acești bani sunt plătiți și profesorii, masa și cazarea. Deci chiar e avantajos. Prima ediție din acest an este între 21-29 iunie la Balcic în Bulgaria. Excelent loc pentru pictură! De aceea prețul e în euro 320 euro + 450 lei, iar a doua ediție este între 19-27 iulie la Gura Râului în Mărginimea Sibiului și prețul este de 1500 lei. Eu zic că dacă îți place să pictezi și ai bani puși deoparte merită să mergi! Mai sunt doar 3 locuri pentru fiecare tabără. Uite aici pe blogul tabarapictura.wordpress.com găsești mai mult informații despre program, aici e pagina de Facebook a taberei Hobby Art, iar aici ai contactul Simonei 0726.366.951. Felicitări Simona! Bravo ție că te gândești la tinerețea sufletelor noastre! Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (6)

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (5)

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (4)

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (7)

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (5)

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (8)

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (11)

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (9)

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (10)

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (2)

adelaparvu.com despre tabara de pictura Hobby Art (14)

4 raspunsuri pentru Excelentă idee de concediu: tabăra de pictură pentru adulți. Da, pentru amatori

  1. Felicitari pentru articol! O cunosc pe Simona si va pot spune ca aceasta tabara o realizeaza din pura pasiune, nu reprezinta o afacere, costul participarii reprezinta fix cheltuielile administrative cu locatia, serviciile de masa si profesorul. Mai trebuie spus ca odata pe an organizeaza in Brasov si un vernisaj cu lucrarile participantilor. Inca odata felicitari pentru articol si binenteles felicitari Simona!

  2. Rita spune:

    Excelenta idee! E cel mai relaxant si mai frumos concediu pe care mi-l pot imagina.
    Felicitari pentru articol!

  3. […] pictând e cu atât mai bine! Știi că ți-am spus despre Simona Polhac și a ei idee genială cu tabăra de pictură Hobby Art pentru adulți. Tocmai ce s-a întors de la Balcic, unde a fost prima tabără din acest an, iar […]

  4. […] 12 locuri (de fapt 9 au mai rămas) la următoarea tabără Hobby Art. Știi că ți-am mai scris despre proiectul Simonei Polhac care a avut ideea să organizeze tabere pentru adulți. Sunt mulți oameni care și-ar dori să […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *