Ai să descoperi aici, în locuința aceasta de trei camere, câteva trucuri de ambientare care au adus un plus de luminozitate și percepția unui spațiu mai larg. Situată la parterul unei clădiri de blocuri noi și beneficind de un mic spațiu verde, proprietarii și-au dorit să exploateze această deschidere către exterior și să organizeze locuința astfel încât aceasta să pară cât mai aerisită și luminoasă. În apartamentele noi, unde spațiile sunt mai mult deschise, nedelimitate, problema pe care o întâmpină oamenii este aceea că nu știu unde să pună mobila. În momentul în care exista doar doi pereți liberi într-o cameră e firesc ca mobila să fie văzută în zonele respective. Dar asta ar încărca prea mult spațiu, nu-i așa? Ar incomoda și alegerea formei diferitelor tipuri de mobilă (cum ar fi spre exemplu canapeaua din living). Dar aici au găsit soluții ingenioase.
Ideea care mi-a plăcut cel mai mult a fost cea cu biblioteca ce încadrează fereastra. Spațiul ferestrelor este în majoritatea cazurilor lăsat liber. În afara decorațiunilor textile, pereții cu goluri nu sunt exploatați pentru a poziționa pe ei mobilă. Ei bine, ai să vezi că o bibliotecă astfel așezată lasă loc liber pe cel puțin unul dintre pereții încăperii, de unde și senzația că spațiul este mai larg. În plus, pe lângă spațiul folosit se mai câștigă o mică suprafață, dar una importantă – glaful ferestrei. Ai să vezi adaptată soluția aceasta și în dormitorul matrimonial, unde glaful devine capătul de cap. În camera copilului toată zona de dormitor este creată în jurul ferestrei, ca într-o nișă. Și chiar dacă fereastra este mai mică aici, datorită soluției de ambientare, pare că încăperea este mai luminoasă.
În zona de zi funcțiunile sunt prezente în același spațiu – living, sufragerie, bucătărie. Pentru ca luminozitatea să fie sporită s-a folosit mult alb, dar și suprafețe care să reflecte lumina. La ce mă refer? La dulapul cu vitrină din zona de sufragerie. Da, ăsta e un truc la care nu te gândești, dar să știi că orice suprafață care reflectă lumină (inclusiv oglinzile) conferă iluzia unui spațiu mai amplu și mai luminos. Aici a fost ales acest dulap cu vitrină pentru a se integra frumos în ambient. Un dulap cu oglinzi simple ar fi arătat bizar și ieftin. În rest, finisajele cât mai curate, fără modele complicate, decorațiunile în ton (vezi covorul din living și draperiile simple, dar elegante). De remarcat bucătăria a cărei mobilă este foarte simplă, în schimb o mică masă insulă în stil rustic provensal vine ca accent pentru a lega tema ambientării. Mie mi-a plăcut locuința asta de 90 metri pătrați. Sper să te inspire și pe tine!

ma uitam dupa corpurile de incalzire. am zarit ceva doar sub fereastra livingului. pare sa aiba incalzire prin pardoseala…
Superba impartire a spatiului !
cred ca e casuta ideala.este amenajata atat de frumos ca nu are cum sa nu ti placa.daca pana acum ceva vreme nu era in gratiile mele mobilierul alb acum parca incep sa l ador.spre ca intr o zi sa mi fac o casuta care sa semene cu asta.multumesc de idee Adela !iti urmares toate tostarile cu drag.
[…] Amenajată ca să pară mai luminoasă și mai mai spațioasă […]
Unde se poate gasi mobila alba de calitatea celei din aceasta casa? Este o amenajare din Romania?
Interesantă asocierea planului locuinţei cu pozele, după plan se vede că este un apartament cu spaţii mici dar în poze pare o căsuţă spaţioasă. Duşumeaua îi conferă aerul de cottage, nu de aprtament.
ori masa ,ori scaunele sunt complet nepotrivite
avand in vedere tonul general,inclin sa cred ca scaunele
de asemenea ,mi se pare total nefericita,din toate pct.de vedere ideea capului patului sub fereastra
se putea f bine plasa pe peretele cu tabloul[asa cred cel putin,ochiometric]
in rest,frumos
encadramente-le geamurilor cu rafturi sunt de nota 10
este absolut superb dar am mari dubii ca este in Romania. Multumim, blogul este plin de idei bune!
Ma bucur daca te inspira Mihaela! Da, nu este o casa din Romania, ci din Spania 🙂
[…] că pur și simplu nu există suficient spațiu astfel încât rezultatul final să dea impresia de locuință aerisită. Dar imposibilul poate deveni posibil atunci când cineva vine cu o altă viziune, iar teama de […]
totul bine si frumos, imi place super mult patul pus pe peretele cu fereastra, dar oamenii astia nu au caloriferele sub geam? ca in apartamentele noastre romanesti toate sunt asa, nustiu daca e aplicabila solutia. (desi tare as vrea sa ma contrazica cineva cu o idee buna)
[…] From Adela Pârvu […]