KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (39)

In Case, Constructii, Design Interior, Romania Mea, Shopping

Alexandru Dinulescu face case sferice la preț de apartament. Da, domuri geodezice pe structură de lemn

Prima casă a făcut-o pentru mama lui, la Izvoarele, localitate situată la 70 de kilometri de Brașov. Și a ridicat-o în plină criză, adică în 2009, după ce a plecat de la o mare firmă de construcții unde era șef peste o echipă de 250 de oameni. A plecat pentru că și-a dorit ca inginer constructor să ofere o alternativă oamenilor care-și doreau case la un preț rezonabil. A plecat pentru că visul lui a fost să proiecteze și să construiască altfel de locuințe. Un vis din adolescență, când a fost fascinat de tot ce înseamnă construcții atipice, începând cu piramidele și termând cu igloourile sau iurtele. De altfel, acest vis l-a determinat să meargă la facultatea de construcții. Își amintește că în zona Lacul Tei din capitală erau niște domuri metalice și i-a spus unui coleg de facultate – „Eu d-astea o să construiesc”, iar colegul lui i-a răspus – „Te cred în stare!”. Și uite-l acum că visul lui nu doar că s-a îndeplinit, dar el devine și visul celor care-și doresc o casă cu totul specială și la un preț bun. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (26)

Alexandru Dinulescu

Alexandru Dinulescu

Alexandru Dinulescu are 36 de ani este căsătorit, are o fetiță și este un om cu principii solide. Ca și inginer constructor este foarte meticulos și obsedat de eficiență, rigoare și lucru bine făcut. El spune că o construcție ca să fie rezistentă și să îndeplinească toate cerințele de confort și să ajungă la preț rezonabil trebuie atent planificată. Nu merge să vrei o casă repede, ci merge să planifici totul cu mare atenție, să te bazezi pe date, să calculezi totul de la transport, la materiale, de la mâna de lucru la perioada optimă pentru construcție. Domurile l-au fascinant din adolescență pentru că atunci auzise zvonurile cum că ar fi vorba despre nu-știu-ce energii benefice. Dar Alexandru e pragmatic, a vrut să afle secretul eficienței unor astfel de construcții. Așa a aprofundat lucrările lui Buckminster Fuller, arhitectul american recunoscut ca părintele domurilor geodezice. Iar acest american are o poveste pe cinste. Cert este că el a prezis că viitorul aparține construcțiilor sustenabile și a tehnologiilor bazate pe energii regenerabile.

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (14)

Dar dacă Buckminster Fuller a creat în special construcții de mare amploare, căci o structură tip dom poate avea un diametru de 680 de metri, Alexandru Dinulescu a vrut să afle mai multe despre domurile din zona rezidențială, a vrut să afle cum este continuată ideea lui Fuller. În SUA acest gen de case sunt căutate de către familiile care vor să se ferească de taifunuri. Rezistența lor este sporită și la cutremure, comparativ cu tipurile clasice de case. Această formă de dom și-a dovedit eficiența și rezistența la taifunuri și există circa două milioane de locuințe ridicate peste Ocean, conform lui Dinulescu. Doar că în SUA o casă de acest tip costă mai mult ca la noi, de la 80.000 de dolari americani în sus. Alexandru s-a informat, a căutat și a dat la un moment dat peste astfel de tipuri de construcții propuse de o doamnă din Timișoara, care a implementat în România și în Europa conceptul de case tip dom din SUA.

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (32)

Alexandru Dinulescu a analizat conceptul american și și-a spus că acest gen de case trebuie să fie rezonabile ca preț și pentru famiilile care ar căuta o alternativă la locuințele de bloc. Așa a ajuns să proiecteze elementele, dar sistemele de prindere le cumpără direct din SUA de la firma care deține patentul și care le fabrică din titan cu aluminiu și oțel. Restul, respectiv structura din lemn este produsă la noi în țară, iar alte materiale de la instalații la învelitori sau tâmplării sunt realizate pe comandă de la firme specializate.

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (16)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (36)

Dar de ce a reușit să le facă mai ieftin? Alexandru spune că față de SUA mâna de lucru este mai ieftină, dar și materialele. Practic aici e o altă piață. În plus, costul unei astfel de construcții este mult redus față de una clasică grație fundației. Comparativ cu o casă obișnuită o casă dom nu are nevoie de grinzi și stâlpi, care costă mult, ci are o structură autoportantă, se autosusține. Aceasta are nevoie doar de o fundație perimetrală pe care să fie ridicată și fixată structura din lemn. Pe lângă faptul că nu necesită o cantitate mare de materiale, acest tip de fundație se realizează repede, deci alte costuri salvate pe durata șantierului. După faza de proiectare, cu tot cu fundație casa este finalizată în circa două luni de zile. Deci foarte repede, inclusiv cu finisajele interioare. Alexandru Dinulescu împreună cu echipa sa construiește și case obișnuite, culmea este că specializarea sa din facultate este pe construcții din beton, de aceea poate compara din toate punctele de vedere rapiditatea și eficiența unei case de tip dom cu una, să-i zicem, clasică.

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (29)

Adevărul este că n-ai cum să-ți dai seama de cum arată o casă de genul acesta decât atunci când intri în una. O simți altfel. Și o poți vizita pe cea de la Izvoarele. Dacă stai să te gândești noi de mici suntem obișnuiți să desenăm case sub formă de pătrat cu un acoperiș triunghiular, deci genul acesta de construcție poate fi pentru mulți prea abstract. Dar mama lui Alexandru spune că se simte excelent în casa dom și că ceea ce o încântă este faptul că e atât de spectaculoasă încât diferențele sociale nu se mai simt. Adică n-are nicio problemă să primească oaspeți din străinătate care sunt mai pretențioși sau prietene dragi pe care le știe de o viață. Indiferent de situația financiară sau statutul social oamenii par a fi absolut impresionați. Casa dom pare să te facă să te simți special. Sora lui Alexandru care este psiholog spune că la interiorul unei astfel de case ai senzația că ești în aer liber, nu mai simți încorsetarea, claustrofobia pe care ți-o dau pereții, zidurile. Și da, este extrem de luminoasă, de unde și senzația de libertate. Până la urmă un dom e ca o boltă, te face să te simți diferit, dar și să gândești altfel.

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (28)

Dar cât mare poate fi? Alexandru spune că până acum a construit case care la interior au o suprafață de circa 100 de metri pătrați și organizarea este pe două niveluri. La parter e zona de zi, la etaj dormitoarele. Desigur că tot proiectul său include toate aspectele legate de o construcție confortabilă de la partea de instalații electrice, termice, sanitare până la cea de izolare, finisaje. Prețul? Pentru o casă de 100 metri pătrați costurile ajung la 42.000 de euro, deci similare unui apartament. Da, la acestea s-ar mai adăuga prețul pe teren, dar cine îl are nu-și mai bate capul. Și da, o astfel de casă poate fi dotată cu tehnologii verzi de la panouri solare la pompe de căldură geotermale și desigur că atunci când se folosesc echipamente și sisteme de ultimă generație costurile pot crește. Până acum Alexandru Dinulescu a ridicat zece astfel de case. Eu le văd foarte potrivite și pentru proiecte turistice și excelente pentru case de vacanță. Dacă vrei să vizitezi casa de la Izvoarele sună-l pe Alexandru 0766.319.196, vezi și site-ul domgeodezic.ro și pagina de Facebook. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (11)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (39)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (38)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (37)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (22)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (24)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (23)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (25)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (7)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (1)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (4)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (3)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (2)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (13)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (17)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (12)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (35)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (34)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (9)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (41)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (33)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (30)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (31)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (19)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (42)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (8)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (10)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (6)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (20)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (15)

adelaparvu.com despre case tip domuri geodezice, casa dom geodezic, design ing. Alexandru Dinulescu (23)

45 Responses to Alexandru Dinulescu face case sferice la preț de apartament. Da, domuri geodezice pe structură de lemn

 1. mimi spune:

  Luminoase, spatioase, superbe! Mi-ar placea asa o casa!

 2. Dana spune:

  Imi dau senzatia unor case primitoare si calde. Mi-as dori si eu asa ceva …

 3. Imi aduce aminte de casa lui Simon Dale. Il cunoasteti? daca nu vizitati simondale.net

 4. Gabi spune:

  Senzationale, minunate !!! Una mai frumoasa ca si cealalta, nici nu stii la care sa te uiti….toate sunt superbe!!! Ideea este extraordinara, cred ca tuturor le place, in general formele rotunde plac si zic eu, degaja armonie si da, energie pozitiva!!! Nu am superlative la indemana ca sa laud ce am vazut aici in aceste fotografii !!! Cinste constructorului, a avut o idee excelenta si ma bucur ca a si pus-o in aplicare….(evident, gandirea lui este sanatoasa si in ceea ce privesc costurile….sa fie accesibile pentru cat mai multe buzunare). Felicitari inca o data si sper sa vad cat mai multe astfel de casute presarate ici colo, in peisajele tarii noastre…..:)

 5. Adela G. spune:

  Da , sunt frumoase . Si totusi nu sunt obisnuita cu exteriorul , poate sunt eu mai consevatoare.

 6. Ce fericita sunt ca am aflat de acest om minunat! 🙂 Multumesc, Adela!

 7. Multumim mult Adela ptr articol si tuturor cititorilor pentru aprecierile lor!

 8. Dragostina spune:

  interesant cum e iarna in ele? e nevoie de mai mult energie pentru a o incalzi? Ca arhitectura e super!

  • Iarna , domurile isi pastreza temperatura foarte bine avand izolatie de 40 cm si tavanul precum o bolta , caldura nediind pierduta pe la colturi sau pod. Probabil ca sunt cele mai calduroase case pe care noi le-am costruit .

   • Flaviu Crisan spune:

    Salut Alexandru! te rog cauta-ma pe facebook,Sa discutam pe mesaje si apoi pe telefon direct.Am banii,am terenul,vreau sa-mi faci o casa! Multumesc frumos inca de pe acum!

   • Ana spune:

    Da intr-adevar sunt calduroase…dar vara…si friguroase-iarna…atunci cand izolatia nu este facuta corect…eu am avut parte de asa ceva…la cateva zile dupa ce m-am mutat in casa, fluiera vantul prin perete de la parter din dreptul scarilor si cand v-am aratat si ati desfacut lambriul a-ti descoperit chiar dvs.ca folia era intrerupta si intra vantul ca la el acasa…in prima iarna am avut si 5-6 grade in living…v-am trimis si poze cu temperatura pe care o indica termometrul…dar nici asta nu v-a impresionat prea tare…dar domurile geodezice intr-adevar ar trebui sa fie „case pasive”…probabil ca in America asa sunt …dar noi traim in Romania si trebuie sa acceptam orice…nu dl.Alexandru???

 9. Ana spune:

  Eu sunt una din beneficiarii acestui dom geodezic si desi el arata asa frumos in poze in realitate are extrem de multe hibe…dupa trei ani de cand locuiesc in el inca imi ploua in casa si stau cu ligheane ca sa nu-mi ploua pe aparatura electronica si alte lucruri;acum am acoperit domul cu o folie pana gasesc pe cineva sa-mi refaca acoperisul…izolatia este prost facuta si mori de cald sau de frig in casa(in functie de anotimp)….si multe alte probleme, iar la aceasta casa, dl.Dinulescu nu-ti da garantie nici cat la un bun de larg consum…darmite cat se da la o casa…Deci cum va spuneam…IEFTIN..dar..SCUMP..alegerea este a fiecaruia…eu am ales si acum incerc sa gasesc solutii..:(

  • Lavinia spune:

   Si eu sunt in aceeasi situatie. Ba chiar am infiltratii si in subsol. Cred ca e bine de stiu pentru viitorii potentiali clienti.

  • Dna Ana ,
   Inainte să aduceți aminte de garanția produsului poate ar trebui să discutăm si de plata integrală a acestuia fapt care nu s-a petrecut in colaborarea noastra .ceea ce a dus la pierderea garantiei dar si ruperea relatiei client-constructor.
   Sau faptul că ați preferat să aduceți o altă persoană să facă modificări și reparati la un sistem pe care nu îl înțelege , in cazul in care eram contactat si informat de eventuale probleme care au aparut( si este normal ca sa mai apara mici probleme legate de constructia casei sau chiar de materialele folosite , vorbim totusi de o casa ) venem si le remediam asa cum am procedat si la alte case indiferent daca sunt domuri sau case din caramida . Imi pare foarte rau ca ati ales sa spalam rufele murdare aici pe blog in loc sa imi raspundeti la telefon sa comunicam civilizat, eu sunt in continuare un om de buna-credinta si va promit ca daca ve-ti rasp la tel, mail vom incerca sa remediem situatia dvs.

   • BogdanT spune:

    Buna ziua,
    O modalitate prin care ati fi putut evita o astfel de strategie era sa va angajati un diriginte de santier responsabil, care sa fi vazut greselile din executie relatate de dumneavoastra si sa semnaleze la timp acele erori pentru a putea fi corectate. Multa lume se fereste sa angajeze un specialist in domeniu care sa supravegheze lucrarile sau momentele importante ale acesteia.
    Sa nu se creada ca scuz erorile facute de constructor, mai ales cele privind instalatia electrica unde atat constructia cat si personalul este pus in pericol.

 10. tatiana flavall spune:

  absolut superb…oricand m-as muta intr-o asemenea casa ..
  este posibil oare sa se faca o combinatie unde sa fie folosita si canepa ???
  ma refer la peretii de umplutura ?

  • geony spune:

   Frumoasa dar as vrea sa vad cum sterg gospodinele obisnuite acele geamuri….

   • Adela Parvu spune:

    Pfff….ce obsesii avem noi romanii…

    • Lucia Nicu spune:

     Clar ca avem obsesii, ca doar n-o sa admir cerul printr-un geam murdar! Nu stiu daca suntem conservatori dar ne temem de necunoscut, nu-i asa? Mai ales cand este vorba despre propria casa. Da, mi-ar placea o astfel de casa dar cu siguranta vreau sa stiu ca totul va fi bine.

    • Adrian spune:

     Adică: noi românii preferăm să trăim în jeg! Geony a pus o întrebare de bunsimț – pe care, de alfel, și-o pune un adevărat arhitect când gândește o casă.

     • Ana spune:

      Un dom geodezic este o structură aproape sferică, asemănătoare unui solid platonic multifațetat, ale cărui elemente sunt reprezentate de o rețea de diferite poligoane care aproximează suprafața unei sfere. Rețeaua se intersectează în numeroase puncte care sunt, în esență, pentagoane regulate, formate din triunghiuri echilaterale plane sau curbilinii, care sunt aproape tangente la suprafața sferei circumscrise sau la cea a celei înscrise. Aceste puncte preiau greutatea ansamblului redistribuind-o omogen întregii structuri. Când structura este foarte aproape de a constitui o sferă, domul geodezic devine o sferă geodezică.

      Modalitatea tipică de proiectare a unui dom geodezic se bazează pe selecționarea unui solid platonic, așa cum este icosaedrul, care se încrie într-o sferă, după care se acoperă fiecare triunghi plan al solidului cu o rețea de triughiuri mai mici, care sunt ulterior proiectate pe o sferă devenind triunghiuri curbilinii.

      Picioarele tuturor perpendicularelor proiecțiilor triunghiurilor vor fi punctele de pe sferă corespunzând triunghiurilor curbilinii formate pe aceasta. Dacă operație este executată cu precizie, indiferent cât de mici sunt triunghiurile, va rezulta o diferență între fiecare dintre laturile triunghiurilor plane și ale celor curbilinii. Pentru a minimaliza diferența dintre laturile geodezice ale triunghirilor curbilinii și ale celor plane se folosesc diferite tipuri de simplificări. Rezultatul este un compromis care constă dintr-o rețea de triunghiuri care se găsesc pe suprafața unei sfere, dar care nu sunt curbilinii. În final, muchiile triunghiurilor curbilinii aproximate la segmente de dreaptă vor forma rețeaua geodezică a domului preluând și distribuind uniform masa structurii.

  • LAURA spune:

   CITITI OAMENI BUNI COMENTARIILE DNEI ANA……NU CRED CA VETI MAI AVEA ACEEASI PARERE!!!

 11. […] Alexandru Dinulescu face case sferice la pret de apartament. Da, domuri geodezice pe structura de le… – adelaparvu.com932 shares 227 comments 3163 likes 5 tw. trackbacks 663 tw. followers […]

 12. ioan ioana spune:

  Este o casa de vis…….Parca este rupta dintr o poveste……ffffffffffffffffff frumoasa !

 13. Superba! Ma gandesc cum ar arata una asemanatoare in varf de munte, in homeland-ul meu

 14. Mrs. Mona spune:

  Ce design intelligent, ce lumina si inteleg cu tornadele americane cum probabil este un design solid, de neurnit. Daca vorbim de instalatie si ferestre si detalii este o chestiune de noroc sau bani, ca intotdeauna; nimic nou sub soare, dar conceptul e minunat 😉 plus ca daca imi amintesc de la geometrie sfera este o structura cu volumul maxim comparand la suprafata exterioara / de asta perfectiunea cosmica etc asa ca sa ne concentram pe Miracol 😉

 15. lia spune:

  parerea mea sincera????BRAVO BAIETE!!!DA-I „NAINTE CU TUPEU!!!!de-ar mai fi romani ca tine!!!!numai cine nu munceste nu greseste,omule!!!!BRAVO!!!!la anii tai…..altii au de doua ori cit tine si daca se uita in urma…….NULA!!!!

 16. Sorin spune:

  Este superba … seamana cu cladirile care adapostesc antene speciale.Ar trebui construit un oras intreg cu asemenea case, sunt singur ca astfel o sa se accereleze evolutia tuturor.Conceptul de casa clasica(cu colturi) care inca se face acum, nu mai corespunde perioadei in care traim….inca o data felicitari pentru aceasta initiativa, care nu este intamplatoare.

 17. Teo spune:

  Eu sunt un fericit beneficiar al unei case dom facuta de dl ing. Alexandru, doresc sa va spun ca experienta mea cu echipa dl Alex a fost una foarte placuta, dl inginer fiind in fiecare zi pe santier alaturi de echipa si muncind uneori cu echipa pentru a iesi lucru de calitate asa cum ne-a promis.Eu si sotia mea suntem foarte incantati si multumiti de casuta noastra , trecand peste 2 ierni fara probleme sau costuri mari la gaze.Iar atunci cand am avut probleme ( pentru ca au mai existat cateva bucati de lambriu care s-au desprins sau o infiltratie pe la un geam ) l-am contactat pe dl Dinulescu si a venit personal sa rezolve problemele chiar daca a trebuit sa parcurga 600km pana la noi.Daruire si profesionalism sunt cuvintele cu care familia noastra l-ar caracteriza pe dl Alex. Suntem fericiti ca am intalnit un om atat de dedicat pentru a ne construi un camin in care ne simtim intodeauna ca in vacanta !

 18. Geo_777 spune:

  Intr-adevar totul este foarte frumos in teorie dar ramane de vazut ce se intampla in practica. In Romania noastra e cale lunga de la vorba la fapta si vad ca din partea contractorilor nu s-a mai raspuns la ceea ce spune d-na. Ana mai sus. Sunt foarte multe variabile care apar in constructia unei case si chiar daca proiectul poate fi perfect, materialele folosite, tehnica de asamblare sau seriozitatea personalului pot face f. usor diferenta in sens negativ intre vis si realitate… Fiti atenti in ce investiti, verificati pe cat puteti la milimetru toate aspectele (in special partea de executie) unui astfel de proiect, pt. ca totusi va puneti, in multe cazuri, munca de o viata in joc. Numai bine!

 19. […]  Cel puţin pentru mine, care voiam să devin astronaut, aceste domuri geodezice de locuit, îmi asigură o mică parte de realitate, a unui vis pierdut în copilărie. În continuare mai postez câteva poze, care împreună cu cele de mai sus, au fost preluate de aici. […]

 20. EuSunt spune:

  Trei probleme mari:
  1. Daca incep sobolanii sa-ti roada casa
  2. Un mic foc, scurtcircuit poate sa-ti transforme casa in cenusa in cateva minute
  3. Este scumpa avand in vedere ca e din lemn

  • silvia spune:

   Locuiesc intr-o casa de lemn, cum este denumita o asemenea casa in Romania. De fapt, structura casei este din lemn, restul fiind facut din materiale moderne.Vreau sa subliniez ca nu este vorba de casele facute in intregime din busteni si placate la interior cu lemn. In Canada si Statele Unite, casele cu structura din lemn sunt cele construite in proportie de peste 90%. Lemnul folosit este tratat impotriva focului si a furnicilor ( carpenter ants). Casele sunt sanatoase, calduroase iarna si racoroase vara. Casele cu strctura din lemn sunt atat de des construite pe continentul american pentru ca se foloseste materialul local.
   Romanii vor intelege in timp ca, asemenea case sunt mult mai sanatoase decat cele din beton dar, la fel de rezistente.

 21. sanatate_la_ghiveci spune:

  o semisfera se poate obtine mai usor, fara atata balamuc, respectiv din alternanta de placi ale unor figuri geometrice cu laturi egale , avand N laturi si N+1 laturi, de exemplu triunghiuri ehilaterale cu patrate SAU patrate cu pentagoane SAU pentagoane cu hexagoane, etc….. vedeti schite pe pagina Facebook a savantului Nassim Haramein si explicatii stiintifice cu privire la echilibrul vectorial si modul de circulatie a energiilor intr-o semisfera in documentarul THRIVE : http://www.youtube.com/watch?v=xhJKujvSIBs

 22. grinder spune:

  la un salar de 2000 ron pe luna ca inginer… toata lumea isi permite avioane…

 23. Barbaneagra spune:

  Extraordinara! Si atat de ieftina! Fratele meu a dat aproape 58.000 de euro pe una mult mai mica, de numai 128 mp si cu o mica zona verde in spatele casei de 250 mp. Si era construita din beton si caramida. Bataie de joc! P.S. Domuri atomice construiti? Ca mi-as dori si eu unul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *