adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard

In Artisti, artizani, handmade, Oameni talentati

Nu știam că se poate, dar unii chiar sculptează cu drujba

Prin butonările mele pe la tv dau peste o emisiune care în română este tradusă simplu și direct – Sculptori și drujbe. Stau să văd ce se întâmplă și nu mi-a venit să cred că există oameni care sculptează cu drujba. Nu doar că sculptează buturugi și bușteni de dimensiuni impresionante, dar chiar fac căsuțe în copac sau diferite construcții pentru grădină. Evident că se consideră artiști și chiar pot fi numiți așa, deși unele lucrări nu sunt tocmai pe gustul meu. Eroul principal al emisiunii e Steve Blanchard considerat unul dintre cei mai buni sculptori cu drujba.

Steve Blanchard

Steve Blanchard

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (8)

Sunt o adevărată comunitate, au și concursuri, iar în engleză își spun ei își spun chainsaw artists. Am găsit și pe wikipedia o pagină despre începuturile acestei arte, care a apărut în SUA în anii 50. Uite aici și un site unde îi găsești pe mulți dintre protagoniștii contemporani ai acestui meșteșug mastersofthechainsaw.com. Au și pagină de Facebook de unde îți dai seama că sculptura cu drujba prinde teren de a ajuns și în Japonia. La noi n-am auzit de cineva care să facă așa ceva, dar niciodată nu-i prea târziu. Până atunci am găsit câteva, foarte puține e adevărat, dintre lucrările acestui Steve pe site-ul lui cam depășit de vreme, dar tot îți poți face o idee despre ce e vorba. Și ți-am postat și o mică prezentare a emisiunii în care poți vedea ce le iese oamenilor din drujbă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (6)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (14)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (3)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (4)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (9)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (5)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (7)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (13)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (2)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (10)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard (12)

adelaparvu.com despre sculpturi cu drujba Steve Blanchard

 

 

5 raspunsuri pentru Nu știam că se poate, dar unii chiar sculptează cu drujba

 1. Brindusa spune:

  Grozav! Uite încă un link, al unui artist englez, care sculptează tot cu drujba şi face tot felul de minunăţii… jilţuri cu decoraţiuni ca-n poveşti, bănci superbe… Pe mine mă încântă. http://www.treesculpting.co.uk/

 2. Mrs. Mona spune:

  Ce minunatie Adela. Merci mult ptr articol. informativ, uman, exotique in sensul sculpturii organice. Minunat. aproape ; o experienta spirituala aducand ursii si elefantii si rinocerii impreuna in aceasta manta de chemineu 😉

 3. radhacross spune:

  haios dar au un aer cam kitsch

 4. Ciudat si oarecum extrem de dificil in tara noastra,deoarece limitele de gandire a multora impiedica dezvoltarea ‘sculpturilor din drujba’, nu spun ca este extrem de greu,dar nici usor…ce-a mai mica greseala poate duce la schimbarea completa a sculpturi,desi de cele mai multe ori ii poate da o nota aparte,chear daca fiecare lucrare este diferita si are o distinctie a ‘EI’ .
  Oameni inca sunt reticenti in vederea decorari gradini s-au a unui Living cu asemenea decoratiuni.
  Personal as vrea sa incep o cariera din acest Hobby dar cererea de ‘sculpturi din drujba’ VS pret tiinde de multe ori sa para fie ne-adecvata fie una ireala (dupa parerea unora) desi chear si cele simple incep sa prinda viata cu un pret de 70 lei( benzina,ulei de ungere,si ulei de amestec,smirghel) fara sa luam in calcul lant,pila,lama,vopsea ,bait sau lac,si timpul prelucrari,cineva mi-a solicitat o bufnita…Si am acceptat provocarea am intrebat dimensiunile si mia spus ca doreste un scaun si spatarul sa fie o bufnita.OK m-am conformat si dupa ce am adus lemnul i-am spus ca va costa suma de 200 lei cu bufnita fara vopsea sau lacuri si omul revoltat imi spune….”pentr-u ce 250 lei pe o bucata de lemn decorativ,asta este furt pe fata”

 5. ramona spune:

  Draga Adela, pentru ca ai spus ca asa ceva nu exista in Romania, am placerea sa te contrazic, spunand ca avem si in oameni care inca au curaj sa incerce si altceva. https://nairda.sunphoto.ro/Foisoare. Fie ca sunt foisoare , mobila sau porti toate au detalii lucrarte cu drujba. Ar fi frumos sa fie promovate de oameni ca tine care pot aprecia toata munca depusa pentru fiecare lucrare in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *