adelaparvu.com despre placi ceramice colectia Pasion Mural Ceramica Latina cu model Gustav Klimt

In Finisaje, Shopping

Picturi de Gustav Klimt reproduse pe faianță? Uite că există

Mi-au plăcut mult cum arată aceste plăci ceramice, chiar sunt spectaculoase, cu atât mai mult cu cât ornamentele sunt realizate în relief. Este vorba despre celebra pictură Sărutul a cunoscutului pictor austriac Gustav Klimt (1862-1918), care a fost creată înntre anii 1907-1908. În această lucrare modelele pentru pictură au fost însuși pictorul alături de iubita sa Emilie Flöge. Ți-aș mai putea spune o mulțime de lucruri despre acest remarcabil artist, dar te invit să descoperi cartea despre el publicată de Tachen și tradusă la noi. Sigur o să-ți placă.

adelaparvu.com despre placi ceramice colectia Pasion Mural Ceramica Latina cu model Gustav Klimt (8)

Revenind la plăcile ceramice pot să-ți spun că ele sunt fabricate de compania spaniolă Ceramica Latina și face parte din colecția Pasion Mural. Pe lângă reproducerea parțială a tabloului amintit ai și modele ce reproduc detalii din operele lui Klimt. La noi în România așa ceva ți se poate aduce doar pe comandă, ceea ce înseamnă că poate dura între o lună de zile și trei luni de zile, iar la firma de pe Valea Cascadelor, Ina Gres, șase plăci ceramice ajung la prețul de circa 900-1000 lei. Deși sunt promovate pentru baie, să știi că eu văd aceste plăci ceramice decorând pereții din hol sau chiar din living. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre placi ceramice colectia Pasion Mural Ceramica Latina cu model Gustav Klimt (6)

adelaparvu.com despre placi ceramice colectia Pasion Mural Ceramica Latina cu model Gustav Klimt (5)

adelaparvu.com despre placi ceramice colectia Pasion Mural Ceramica Latina cu model Gustav Klimt (2)

adelaparvu.com despre placi ceramice colectia Pasion Mural Ceramica Latina cu model Gustav Klimt (3)

adelaparvu.com despre placi ceramice colectia Pasion Mural Ceramica Latina cu model Gustav Klimt (7)

13 raspunsuri pentru Picturi de Gustav Klimt reproduse pe faianță? Uite că există

 1. Aurora spune:

  Nu ma mira, Dar pe ce nu exista aceste reproduceri care au invadat piata. E vorba doar de imaginatie.

 2. […] Picturi de Gustav Klimt reproduse pe faianță? Uite că există […]

 3. Ina spune:

  sunt superbe

 4. ghiulnaz spune:

  Buna Adela ! Placile in sine sunt frumoase, dar amenajarile nu-imi plac, banuiesc ca pozele sunt dintr-un swow room. Parerea mea: este destul de dificil de amenajat un spatiu cu asemenea placi. eu asi alege doar placile care redau ” Sarutul ” ca un „clou” al amenajarii si atat. oricum alaturarea cu inox e total neinspirata.

  • Adela Parvu spune:

   Sa stii ca tocmai mi-a trimis cineva o baie pe care a decorat-o cu astfel de placi si arata foarte bine Ghiulhaz 🙂 Aici e clar ca sunt intr-un showroom, deci nu prea iti poti da seama de efectul lor decorativ.

 5. Adela Vintea spune:

  Buna seara, ma aflu in plina amenajare a unui apartament in Bucuresti si am ales sa folosesc acest set pentru o bucatarie pe care mi-o doresc eleganta. Vreau sa adaug ca in realitate placile merita investitia de aprox. 200 euro. Arata fantastic si eu am avut noroc gasindu-le pe stoc intr-un magazin de amenajari interioare din Bucuresti. Setul isi asteapta in acest moment randul pentru a le monta… Revin cu fotografii, daca doreste cineva.

 6. […] cu idei funcționale, să facă micul apartament mai organizat, dar să și integreze ingenios reproduceri după Klimt. N-au ales un fototapet, ci această soluție cu bucătăria. De asemenea, merită să observi […]

 7. emilia spune:

  ce cocalareala sinistra. saracul klimt, cred ca s-ar fi lasat de pictura daca ar fi stiut ca operele lui vor ajunge la cacastoare!

  • Adela Parvu spune:

   La ce fel de personalitate rebelă era eu cred că l-ar fi amuzat Emilia 🙂 Nu uita că el a cam făcut revoluție în Viena imperialistă, pudică și ipocrită cu ale sale nuduri, iar „Sărutul” nu e deloc romantic, ci unul crispat, dacă nu chiar forțat, o alt[ aluzie la societatea pe care el o vedea prin ochi de artist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *