Mi-a plăcut tare mult cum arată acest apartament mic de bloc și îți spun sincer că n-aș fi crezut că are doar 50 de metri pătrați. Pentru trei camere este o suprafață mică, mai ales pentru o familie de patru persoane. Dar când apelezi la specialiști ei s-ar putea să vină cu idei care-ți prind bine. Poate nu vor părea radicale, dar cu siguranță vor transforma interiorul casei pentru a devenit mai funcțional, în primul rând, și, în al doilea rând, mai plăcut ca imagine. Proprietarii și-au dorit ca nuanțele din apartament să fie ba pe roșu, așa și-a dorit ea, ba pe verde, cum zicea el. De asemenea, aveau nevoie de loc pentru cărți și nu știau cum să facă o bibliotecă încăpătoare, iar pentru camera copiilor nu mai găseau loc pentru al doilea birou. Nici vorbî sî desființeze vreun perete, așa că au avut nevoie de ajutorul unui profesionist. Designerul Krystyna Mikołajska a împăcat toate gusturile, dar mai ales a venit cu rezolvări ingenioase. Hai să-ți spun mai multe.
Planul apartamentului
Pentru spațiul comun al familiei, respectiv livingul, designerul s-a gândit să combine două funcțiuni – cameră de zi cu loc de ședere pe canapea și sufragerie, adică loc de luat masă, în condițiile în care bucătăria era mică și îngustă și nu permitea un loc de ședere în jurul unui mese. A ales mobilă cât mai puțină, dar necesară și cu forme contemporane astfel încât spațiul să nu devină aglomerat. Uite, canapeaua este una colțar ca să încapă toți cei patru membri ai familiei, iar măsuțele le-a ales din sticlă pentru că transparența lor nu opturează spațiul. Aproape că nu se văd. A marcat locul cu o mică carpetă în loc de covor, care ar fi făcut ca încăperea să pară mult mai mică. În loc de bibliotecă a pevăzut un raft la nivelul tavanului pe care încap mult cărți, mai multe decât ai crede, iar raftul se continuă cu un corp simplu situat între ușile interioare. Acum, ca efect decorativ de mare impact sunt fototapetele. Motivul ales, cel cu copaci, face ca încăperea să pară mai spațioasă și luminoasă pentru că îți dă senzația de ferestre. În dreptul mesei de sufragerie a fost montat un lambriu care seamănă cu un dulap, dar care marchează locul și continuă culoarea parchetului și la nivelul peretelui încălzind atmosfera micului living.
Mai departe în dormitorul matrimonial, care se deschide din living s-a montat o ușă culisantă pentru economie de spațiu. La interiorul camerei, patul a fost pus cu o latură la perete pentru a face loc dulapului de haine și a unui alte biblioteci pentru cărți. Și aici, deși spațiul e mic, el pare să respire, grație fototapetului bine pus în jurul micii ferestre, astfel câ totul pare mai luminos și mai deschis către exterior. Pentru camera copiilor ideea de pat supraetajat a fost păstrată, dar s-a ales un model metalic, mai subțire, care să nu încarce vizual spațiul. Dulapul ales este unul cu uși glisante pentru a putea fi manevrat ușor într-un spațiu mic, iar pe colțul camerei, către intrare, au fost configurate două locuri de birou cu rafturi pentru depozitare deasupra. Și aici s-a folosit fototapet, doar că el îmbracă fețele dulapului. Acum mobila asta masivă, mare aproape că nici nu mai este sesizată, grație efectului dat de imaginea cu cai.
Bucătăria deși mică și îngustă este excelent exploatată și are foarte multe locuri de depozitare. Ba mai mult, are și spațiu pentur mic dejul conceput sub formă de masă de tip bar. Ajută mult faptul că electrocasnicele sunt încorporate, iar mobila este din MDF alb lăcuit. Luciul aduce un plus de strălucire care reflectă lumina, deci totul pare mai amplu decât în realitate. Pentru corpurile superioare nu s-au ales deliberat mânere, iar cele care există mai jos sunt la nivelul mobilei. Într-un spațiu mic nu vrei să te lovești de mânere, deci nu sunt alese întâmplător. Ideea cu fototapetul este continuată și aici. În locul faianței s-a ales un fototapet protejat de o foaie de sticlă, care conferă un efect tare interesant. Baia, deși mică, a rămas cu cadă, dar prin culori și faiață glazurată (deci cu luciu) s-a obținut o încăpere veselă, revigorantă. Motivul cu dungi puse pe lățime îți dau impresia că totul este mai lat, mai larg, dar e o iluzie optică creată și de faptul că obiectele sanitare, în special lavoarul, sunt de mici dimensiuni. Dulapul îmbrăcat cu oglinzi asigură loc de depozitare, dar și loc pentru oglindire. Și da, ai să vezi peste tot în apartament o combinație reușită de verde cu roșu, desigerul reușind să împace preferințele celor doi soți. Merită să observi dincolo de asta simplitatea mobilierului și faptul că totul e realizat pe comandă, pe dimensiunile micului apartament. Rezultatul însă este foarte frumos. Sper să te inspire și pe tine!
Simplu si dragut!
Da, si mie mi-a placut Alexandra 🙂
bine organizat si f.frumos si cu gust!!!!!!!
Frumos! Emana caldura si iubire.
Foarte frumos,desi este mic are ambient placut si asta conteaza enorm…
Stikerele alea dau senzatia de mare incapere 🙂
Da, sunt fototapete 🙂 Stickerele sunt cele decupate, dar aici e imbracat tot peretele.
Ce effect spatial confera piesele transparente , scaune si mese, iar efectul oglinzilor si spatiilor vopsite cu o vopsea lucioasa, scaune rosii lucioase, Ce mai ; totul este luminous si sau reflecta lumina. Un profesionist decorator sa reusesti sa largesti spatial numai din efecte vizuale bine colorate si sau armonizate. Bravo 😉
Așa dori sa vad tipuri de amenajari interioare așa cum sunt la japonezi.
La baie de vede cumva centrala ?
absolut mortal!ce poti sa mai spui?!
FELICITARI!
Ma bucur daca te inspira Magdalena!