adelaparvu.com despre garsoniera de 30 mp, design BEP Arquitetos (2)

In Design Interior, Garsoniere

Foarte ingenios gândită mobila în garsoniera asta de 30 mp

Da, este un spațiu mic pentru o locuință care să includă mai multe funcțiuni. Bucătărie, baie, living și dormitor, plus loc de birou într-o suprafața așa de mică chiar mi se pare magie. Și totuși se poate, dacă ai parte de un arhitect talentat care să proiecteze totul ca la carte. Ceea ce m-a frapat a fost multitudinea de dulapuri, dar care totuși nu deranjează, nu sufocă spațiul. E adevărat că ferestrele ajută mult, în sensul că sunt mai multe decât într-o garsonieră obișnuită. Întotdeauna suprafața vitrată generoasă te face să ai impresia că un spațiu este mai amplu decât în realitate. Dar aici e mai mult decât atât, este vorba despre o proiectare inteligentă gândită de arhitecții de la biroul BEP Arquitectos, care au conceput totul la milimetru.

adelaparvu.com despre garsoniera de 30 mp, design BEP Arquitetos (6)

Secretul amenajării constă în piese de mobilier multifuncționale. Spre exemplu, în multitudinea de dulapuri, o partea a acestora ascunde un pat rabatabil. Au ales să procedeze astfel pentru că în garsonieră fețele dulapurilor dispuse în L, adică pe doi pereți, să creeze iluzia unor ziduri lambrisate. De aceea spațiul nu pare încărcat. De asemenea, canapeaua este un model ingenios, având locuri de ședere pe două părți, spătatul fiind pozițional pe mijloc. De ce? Pentru că spre zona de tv ai parte de canapea, iar către dulapuri devine banchetă în fața mesei pliante. Masa pliantă este camuflată sub formă de poliță așezată deasupra canapelei, dar de fapt este un mobilier în U prevăzut cu roți. De asemenea, comoda din dreptul locului de tv se prelungește către fereastră cu un loc de birou.

adelaparvu.com despre garsoniera de 30 mp, design BEP Arquitetos (5)

Mi-a plăcut și soluția pentru locul de masă, respectiv blatul de sticlă care pare să leviteze. Nu încarcă spațiul, la fel ca și scaunele transparente și este la fix așezată în zona de lângă frigider. Apropos de electrocasnice și ele sunt ingenios încorporate în ansamblul mobilierului, ceea ce imprimă senzația de ordine. O soluție ingenioasă este adoptată și pentru accesul în baie. Din cameră ai impresia că este doar o altă față de dulap, dar de fapt este ușa de la baie în imediata vecinătate a oglinzii. Merită să vezi filmulețul de mai jos ca să-ți dai seama cum este concepută amenajarea garsonierei. Și observă că totul la nivel de culoare este păstrat în tonuri neutre, tocmai pentru a sublinia organizarea impecabilă a micii locuințe. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garsoniera de 30 mp, design BEP Arquitetos (1)

adelaparvu.com despre garsoniera de 30 mp, design BEP Arquitetos (3)

adelaparvu.com despre garsoniera de 30 mp, design BEP Arquitetos (4)

adelaparvu.com despre garsoniera de 30 mp, design BEP Arquitetos (2)

8 raspunsuri pentru Foarte ingenios gândită mobila în garsoniera asta de 30 mp

 1. Adriana Ioana spune:

  Adela, vreau sa iti multumesc pentru toate articolele tale! M-am abonat de curand la bloguletzul tau si sunt entuziasmata! 🙂 Mult succes!

 2. Irina Anghel spune:

  Adriana Ioana, se vede ca esti noua prin zona: Adela nu detine un „bloguletz” cu tz, ci un blogbuster care a ars doua servere pana la momentul curent. Bine ai venit in comunitatea noastra!

 3. Adriana Ioana spune:

  Draga Irina,
  Se vede ca porti poezia in tine, te felicit! Cu aceasta ocazie, nu am ce face si sunt nevoita, din pricina ta, sa ma dezabonez.
  Ii doresc mult succes Adelei in continuare!

 4. Marius spune:

  Felicitari pentru articole! Exact ceea ce cautam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *