Sincer, prima dată când am văzut bucătăria aceasta la târgul de mobilă BIFE SIM 2014 am crezut că bucățile de lemn ce formează blatul, lateralele și acoperă zona de perete sunt din bucăți de lemn recilate. Am aflat însă de la domnul Tabacaru că aceste elemente au fost special concepute sub formă de mozaic pentru a fi prezentate și lansate în premieră la târg. Producătorul LM Mob de la Piatra Neamț și-a dorit să vină cu o soluție estetică care să ne atragă atenția. Nu, nu sunt bucăți reciclate, ci bucăți de lemn masiv grupate, lipite, prelucrate, șlefuite și apoi lăcuite ca să apară ca un tot unitar. Suprafețele rezultate sunt foarte plăcute la atingere, iar faptul că liniile de pe orizontală, respectiv de pe blatul de lucru, se continuă frumos pe fața laterală ne spune ceva despre atenția la detalii.
Bucătăria în sine a fost denumită pe loc Unica. Deoarece e firesc să întreb cine a conceput-o și cum se numește cei de la LM Mob și-au dat seama că nu i-au pus un nume, așa că au botezat-o pentru voi, cititorii acestui blog. Producătorul de la Piatra Neamț este specializat în principal pe comenzi individuale. Așa cum arată bucătăria în stand, la dimensiunile și dotările ei cu tot cu electrocasnice marca Teka prețul este de 8350 de euro. E adevărat că la interior toate sistemele și accesorile sunt Haffele, deci vorbim despre calitate, iar finisajele propuse sunt o combinație de lemn masiv cu MDF lăcuit. Mi-a atras atenția și detaliul de la sertare, respectiv muchia de sus care este tot din lemn masiv. Până acum am văzut doar din metal, dar crede-mă că acest detaliu chiar face diferența. Domnul Tabacaru mi-a spus că a fost ambiția celor din fabrică să producă așa ceva pentru a da bucătăriei un aspect coerent și surprinzător. Mie mi-a plăcut ce am văzut, deși site-ul lor www.lmmob.ro nu arată la fel de atrăgor. Dar uite, cu ocazia asta, ai aflat că pot face lucruri foarte frumoase, deic merită să-i provoci și tu sau să le ceri oferte. Sper să te inspire și pe tine!
1
Înțeleg ca bucătăria e din pal cu blat din masiv? Ei fac întreaga bucatarie?
Buna Liana! Bucataria e din lemn masiv cu fronturi din MDF. Da, ei fac intreaga bucatarie.
superba, dar, pentru ” premianti”!!
Am lucrat o mobila de bucatarie la ei iar rezultatul a fost dezamagitor.
Cum adica ai lucrat o mobila la ei? Sa inteleg ca ai comandat-o? Ce nu ti-a placut? Da-ne mai multe detalii.
Am comandat la ei mobila din PAL pentru un apartament si, asa cum spuneam mai sus, rezultatul a fost dezamagitor. In cazul mobilierului de bucatarie, la nici doua saptamani dupa montaj au inceput sa mi se desprinda canturile ABS (lucru de neconceput chiar si pentru mobilierul de serie din magazinele de bricolaj). Pentru ca nu se puteau lipi la fata locului venea echipa de la ei si imi lua cate un front de la mobila sa reataseze cantul si il aduceau inapoi in cateva zile. In acest timp stateam cu mobilierul incomplet, ceea ce era destul de frustrant. In total trei canturi desprinse (unul chiar dupa ce fusese reparat) in cateva luni de utilizare. Mobilierul a avut insa multe alte mici probleme inca din primele zile de utilizare cauzate ori de proasta executie ori de montajul defectuos. Nu o sa dau mai multe detalii dar vad inoportuna participarea lor la un targ de mobilier cu un produs atat de scump atat timp cat nu ofera un minim de calitate pe produse din gama „basic” ca sa zic asa.
Buna Adela, imi pare rau ca nu mai am numarul tau de telefon, asa ca te rog pe aceasta cale sa-mi recomanzi un tratament pentru un blat din lemn natur fag lamelar pe care vreau sa-l folosesc ca blat de bucatarie.
servus mircea
majoritatea blaturilor de bucatarie se uleiaza ; exista mai multe tipuri de uleiuri , de scump la ieftin
ulei tung, danish (1/2 tung + 1/2 altceva), in polimerizat , in fiert , in natur , ricin, ulei mineral , etc
mai exista cotton oil , wood oil, body oil, sofran oil, stand oil , care se amesteca cu cele principale
cel mai la indemana este uleiul de in natur(se matureaza foarte lent si daca exista exces se lipeste)
dar cu oarece grija ajungi unde trebuie
01.aplica un strat lasa 30 de min sa intre in lemn , sterge exces , repeta inca odata dupa 1 zi sau 2
daca nu ti place mirosul , aplica un strat final ulei de masline
02.daca blatul este pentru gatit , in loc de ulei de in foloseste ulei mineral (de motor adica)
care nu prinde miros alimentar
reuleiaza la1 an sau 2 in functie de cat trafic ai pe blat
succes