adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (1)

In apartamente, Balcoane, Design Interior, Gratare

Apartament de trei camere cu grătar pe balcon

Îți spun din start că mi-a plăcut amenajarea pentru că este una onestă, fără brizbrizuri și e frumos combinată mobila veche cu cea nouă, dar mai ales pentru că soluția de grătar pentru balcon mi-a atras atenția. Nu știu cum ar putea fi implementată din punct de vedere tehnic o rezolvare similară, pentru că trebuie aprobări speciale pentru așa ceva, dar sunt sigură că multora le va plăcea ideea cu grătarul. Eu însă am să încep de la interior unde am să-ți semnalez în primul rând organizarea excelentă a spațiilor și trebuie să menționez că locuința este la ultimul etaj. Bucătăria este mică, dar pentru că e parțial deschisă și mobilată cum trebuie pare să respire. Mi-a plăcut amplasarea mesei vechi de sufragerie în imediata apropiere a ușii de la intrare, dar la granița dintre living și spațiul de gătit. De ce? Pentru că locul acesta vorbește despre personalitatea întregului apartament, de a cărui amenajare s-a ocupat designerul Daniela Berardinelli.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (8)

Este dificil când te muți într-o casă nouă să găsești loc și pentru unele piese de mobilier vechi pe care le-ai avut dinainte. De regulă, ai tendința să renunți la tot pentru că e ca și cum ai lua-o de la început. Știi vorba aia cu schimbi locul, schimbi norocul. Dar când ai lucruri bune și frumoase nu merită să le arunci sau să le dai doar pentru că ai tu superstiții pentru că soluții de integrare există. Secretul este să păstrezi numai ceea ce ai nevoie. Sper exemplu, piesele de mobilier independente cum ar fi mese, scaune, canapele, rafturi îți vor prinde bine pentru că au dimensiuni standard, nu sunt ca mobilia de bucătărie care e făcută la comandă. Designerul a păstrat pentru livingul de aici masa și scaunele, precum și fotoliul vechi. Ai să vezi că a retapițat piesele de mobilier și a ales un material colorat pentru că în restul apartamentului culorile neutre predomină. A legat tot decorul micului living cu țesături – taburetele, perne decorative și tapițeria nouă.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (12)

Mi-a plăcut soluția pentru bucătărie, mai ales că e un spațiu mic, de la modul de mobilare și până la finisajul pardoselii. Merită să observi că la îmbinarea dintre gresie și parchet designerul s-a folosit de o fâșie de granit similară celui prezent în blatul de lucru. E un detaliu care contează în aspectul îngrijit al locuinței. Mi-a plăcut și baia, care deși mică are mobila foarte bine gândită – o ramă cu rafturi din sticlă pusă chiar deasupra vasul de wc, un loc prea puțin utilizat în general, poate adăposti o mulțime de produse de îngrijire personală. Pentru blatul din jurul lavoarului s-a folosit același tip de granit la ca bucătărie și același tip de mobilă PAL cu MDF. Dormitorul este mic și a fost dificil de fotografiat, dar un lucru este cert – patul vechi a fost păstrat, iar în fața lui se află un dulap alb, ca și pereții, ce are și loc pentru televizor.

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (13)

Biroul este important pentru cei care lucrează acasă și e ideal ca el să beneficieze de lumină naturală din plin, dar și pentru depozitarea celor necesare. Proprietarul de față este jurnalist, așa că avea nevoie de a găzdui acasă o mulțime de cărți și reviste, dar vezi că biblioteca este una foarte simplă, albă, ca și zugrăveala, pentru a nu încărca spațiul mic. Și masa de birou este frumoasă, una cu design minimalist, dar perfect integrată în ambient. Da, cu siguranță însă că relaxarea totală e pe balcon, unde în serile de weekend se adună familia și prietenii la grătar. Și cine nu mai încape pe balcon, își găsește loc prin living, doar nu degeaba au fost puse taburete, care pot fi atât locuri de ședere, cât și mici mese. Vezi? Totul în culori neutre pe suprafețe mari, mobilă simplă, preponderent de culoare albă și accente roșii pentru un plus de vivacitate. O soluție cuminte, dar aspectuoasă pentru un apartament de circa 69 de metri pătrați. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (2)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (5)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (3)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (1)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (6)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (7)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (9)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (10)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (11)

adelaparvu.com despre apartament de trei camere cu gratar pe balcon, designer Daniela Berardinelli (4)Sursa foto: Casa Abril

12 raspunsuri pentru Apartament de trei camere cu grătar pe balcon

 1. […] Apartament de trei camere cu grătar pe balcon […]

 2. anca spune:

  frumos apartament,dar cred n-au nici multe haine, nici prea multi pantofi.

  • Adela Parvu spune:

   Buna Anca! Avand in vedere ca e un singur proprietar cred ca-i ajunge ce are prin locuinta 🙂 In plus, cand camerele sunt mici e mai greu cu fotografiatul lor. Iti spun din experienta 🙂

 3. Alexandra spune:

  Cand aflam castigatorul statiei de calcat?

 4. Foarte reuşită amenajarea, iar fotoliul acela roşu de lângă cele două taburete este deosebit de frumos. Mi-a plăcut mult şi baia.
  Adela, de vreo două săptămâni tot vreau să te întreb dacă ai fost în august la mare, căci dacă este aşa am ratat şansa de a ne cunoaşte. Am tot ezitat să vin să te întreb, mi s-a părut nepotrivit, dar parcă îmi pare rău. După fotografie şi frumoasa vestimentaţie viu colorată, tind să cred că am călătorit în acelaşi vagon. 13 august era, mi-ar plăcea mult să ne cunoaştem!

  • Adela Parvu spune:

   Buna Mihaela! Da, am fost la mare, dar iti spun sincer ca nu mai stiu cand 🙂 Dar daca ai vazut pe cineva foarte colorat imbracat si semana cu mine eu eram 🙂 Data viitoare fii fara frica si abordeaza oamenii. Chiar daca nu nimeresti ai sansa sa cunosti o noua persoana 🙂

 5. Mulţumesc Adela, pentru răspuns. Data viitoare, cu siguranţă nu voi mai repera greşeala. Dacă toţi oamenii ar fi ca tine, nici data trecută nu s-ar fi întâmplat. Chiar am vrut, dar mi s-a părut nepotrivit să te deranjez în tren.

 6. TLB spune:

  Adela, ne poți spune mai multe despre grătar? E pe cărbuni, gaz sau electric? E vreo hota montata sau are tiraj natural?

 7. […] la bloc, așa că oaza de verdeață și locul de relaxare încercăm să ni-l creionăm și pe balcon. Chiar dacă de cele mai multe ori balconul este folosit pentru depozitare sau uscarea hainelor, […]

 8. […] holul de la intrare și debaraua erau și ele prea extinse în raport cu planul casei. De asemenea, balconul, mai exact o logie, putea fi inclusă în planul […]

 9. Beatrice spune:

  Apartamentul este foarte dragut, ma gandeam eu ca este din Brazilia pana am ajuns la sfarsit si am vazut sursa, atunci am fost sigura hihihi. ite-ul asta este superb, in fiecare zi vad apartamente noi si imi salvez aici dosare cu tot ce imi place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *