Dacă ai bucuria să fii beneficiarul unei curți sau a unei grădini mereu vei găsit soluții să o faci și mai frumoasă. Uite, am primit mai multe mailuri în care eram rugată să dau câteva idei de înfrumusețare a unui gard zidit sau a unui calcan care dă înspre grădină. Sunt foarte multe soluții, dar am ales două extreme ca să-ți dai seama ce plajă mare de idei poate exista. Prima este o adevărată operă de artă, un gard transformat într-o structură colorată, placat cu mozaic și conceput ca un ansamblu de fântâni, a doua simplă și la îndemână oricui cu plante verzi așezate în jardieniere suspendate, jardiniere care se pot confecționa din resturi de materiale, inclusiv din mobilă veche sau lăzi de depozitare din lemn. Mi-au plăcut ambele, deși aș colora jardinierele acelea. Sper să te inspire și pe tine!
Eu nu sunt fericita posesoare a unei grădini, de fapt nu aici, unde locuiesc. Dar ideile frumoase le caut şi le reţin cât pot şi este adevărat că sunt foarte multe variante de a înfrumuseţa un gard. Mai demult am văzut o fotografie foarte frumoasă, unde pe post de jardiniere erau folosite jumătăţi de cauciuri, vopsite în culori vesele şi puternice. Arăta totul foarte bine.
Şi eu aş fi vopsit jardinierele din fotografia aleasă de tine, dar parcă şi aşa se armonizează foarte bine cu zidul din cărămizi.
Chiar colorat, arata foarte bine!
Ma bucur daca-ti place Mimi!
Buna, Adela,
am citit undeva ca pe blogul tau ar fi o intreaga sectiune despre gardurile din boltari sau doar despre boltari… Cau de ceva timp si nu gasesc..
AI putea, te rog, sa-mi dai idei pentru cum pot infrumuseta un zid din boltari ridicat drept gard de un vecin ( care nu m-a intrebat despre cum mi-ar placea si mie sa fie granita dintre noi…) ? L-as stropi cu var nestins si as atirna niste ghivece cu flori. Insa nu stiu de unde sa iau varul nestins 🙂 Si-asa o sa coste ceva toata treaba, caci e lung zidul si l-a facut si inalt de 2 m…
Iti multumesc si iti doresc spor la treaba minunata pe care o faci 🙂