adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (1)

In Idei pentru acasa

Trebuie să ai curaj să combini atâtea culori și imprimeuri într-o singură cameră

Mi-a plăcut la nebunie camera asta pentru că este una cu personalitate. Dincolo de culori și imprimeuri mi-au atras atenția piesele de mobilier și obiecte decorative care sunt diferite ca și stil, dar interesant alăturate. Sunt atât mobile vechi, cât și unele actuale, iar piesele mici colorate aduc un plus de vivacitate ambientului. Desigur că prezența tablourilor contează enorm, la fel ca și cea a decorațiunilor textile cu imprimeuri vibrante. Fiecare colț din cameră este aranjant astfel încât să existe contraste de culoare, de unde și varietatea decorului și impactul vizual puternic. Cine ar putut să-și amenajeze astfel casa decât un artist? Da, lor nu le este frică de culoare și nici de combinații îndrăznețe de imprimeuri și texturi. Sarah Greenman și-a redecorat singură livingul casei sale din Texas, Dallas, unde locuiește cu soțul și cei trei copii ai săi. Și merită să vezi că înainte de redecorare livingul era mult mai cuminite, atât în privința nuanțelor pe pereți, cât și a decorațiunilor textile. Am să-ți postez și aceste imagini de dinainte, ca să vezi ce mult pot schimba o încăpere obiectele decorative – perne, covor, draperie și veioze. Dar hai să-ți spun despre cum arată acum livingul artistei.

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (3)

Îți spun sincer că nici eu n-aș fi avut curajul să folosesc acest albastru intens pentru zugrăveala pereților (aici e o casă din lemn, iar pereții sunt lambrisați), dar aici arată tare bine pentru că este combinat cu zone de alb. Tâmplăria este albă, biblioteca este albă, zonă de șemineu îmbrăcată cu cărămidă este vopsită în alb, deci sunt zone care lasă ca acest albastru să respire. În plus, merită să remarci plintele și baghetele decorative albe (la nivelul plafonului), care delimitează frumos suprafețele colorate în albastru. De asemenea, vezi că piesele mari de mobilier sunt tapițate cu materiale în nuanțe neutre, fundalul perfect pentru perne colorate. Și veiozele contează mult în atmosfera camerei, nu doar prin alura lor și forma abajurului, ci și prin lumina pe care o conferă în cameră.

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (7)

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (2)

Da, nu vezi seturi, dar organizarea mobilierului de ședere este simetrică și asta induce senzația de ordine, în ciuda numeroaselor obiecte colorate. Uite, spre exemplu în dreptul ferestrei măsuța și cele două scaune vintage la fel ca și fotoliile așezate în fața canapelei parcă organizează spațiul. Mi-a plăcut cum sunt asortate și culorile, spre exemplu roșul prezent în materialul perdelelor se regăsește prin cameră în nuanța măsuței de la fereastră, a celei de lângă canapea, dar și în abajurul veiozei dintre fotolii și mai departe în unele tablouri. La senzația de ordine contribuie și modul de așezare al tablourilor. Deasupra canapelei sunt două lucrări cuminți, care sunt puse în evidență pe fundalul închis al peretului, dar mai jos, la nivelul canapelei pernele vin să coloreze zona. Covorul, deși are un model elaborat este în aceleași nuanțe ca și tapițeria mobilierului. Te-ai prins? Sunt combinate zonele și obiecte în tonuri mai calme cu obiecte mici și decorațiuni intens colorate. Ce mai? Mi-a plăcut mult veselia pe care o simt din imagini. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (1)

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (5)

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (9)

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (4)

Mai jos poți vedea livingul lui Sarah cu decorațiuni în culori neutre și o culoare mai pastelată pe pereți. Sunt lucruri care se schimbă ușor și nici nu costă mult. Așa că atunci când îți alegi mobila din casă, piesele mari ai grijă să fie în nuanțe neutre dar mai deschise – gri, bej, crem. Ele se asortează ușor cu alte culori, iar aceste culori merge de minune pentru obiecte mai mici din cameră.

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (10)

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (8)

Mai jos poți să faci comparația între o amenajare mai îndrăzneață și una cuminte și vei realiza cât de mult pot schimba culoarea zugrăvelii, decorațiunile și lămpile atmosfera unei camere. Vei vedea că pernele și covorul sunt diferite, la fel ca și veiozele și nuanța de pe pereți.

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (6)

adelaparvu.com despre living colorat in stil eclectic, decorator artista Sarah Greenman (11)

Sursa foto: Blog Sarah Greenman

7 raspunsuri pentru Trebuie să ai curaj să combini atâtea culori și imprimeuri într-o singură cameră

 1. Petru Marius spune:

  Ce crezi ????? ar trebui ceva si mai colorat…………..ca dehhhh… „arhitecti asti le este frica de culori” citat din clasici in viata…..

 2. […] Adela Parvu Mi-a plăcut la nebunie camera asta pentru că este una cu personalitate. Dincolo de culori și […]

 3. Melania spune:

  Valiza aceea cu picioare pe post de masa e geniala!!

 4. ileana spune:

  Totul este deosebit,dar mie in mod deosebit mi-a placut masa rotunda si ma gandeam sa caut si eu pe cineva sa imi „repare”o masa ovala veche de 100 de ani pe care o am aruncata pe prispa la tara ptr ca are un picior rupt.Orium,din postarile tale „ma hranesc”Multumesc Adela.

 5. Alecsa Vas spune:

  Casa asta mi-a dat un sentiment de tihna, de bucurie si de …Craciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *