adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (23)

In Case, Design Interior, DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Casa Familiei Ilie din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV – înainte și după renovare

Când noi, echipa Visuri la cheie, ne-am urcat în autocar și am aflat de la Dragoș că mergem la Tufeni, în județul Olt, la familia Ilie, despre al cărei băiat știam de la știri, ne-am emoționat foarte tare. Da, știam despre Mădălin care a salvat un copil din puț, dar nu știam în ce condiții locuiește băiatul împreună cu familia sa. Ne-am emoționat pentru că puteam să facem și noi un bine, iar alături de noi urmau să fie alți oameni inimoși și entuziaști. Oamenii din Tufeni sunt plini de viață și am rămas plăcut impresionată de câți tineri sunt acolo, adolescenți și copii chipeși și deștepți. Mirosea tare frumos în sat la început de toamnă, dar noi eram preocupați să nu ne desconspire prezența vreunul dintre săteni. Știi că vorba circulă repede la țară. Am ajuns la poarta lor și când i-a strigat Dragoș am simțit cum îmi bubuie inima în piept. Ce oameni frumoși! Nu le-a venit să creadă că vor fi ajutați. Nicoleta făcuse gogoși și pâine pentru băieții ei și aroma încă mai persista în mica bucătărie. Le-a fost cam rușine să ne prezinte casa, dar noi știam că ea nu va mai arăta niciodată la fel!

adelaparvu.com despre Casa familie Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie sezon 1, ProTV (4)Familia Ilie înainte să-și vadă casa transformată de către echipa Visuri la cheie
adelaparvu.com despre Casa familie Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie sezon 1, ProTV (1)Abia așteptam să ne apucăm de treabă, dar până la demolare am fost cuminți și am inspectat fiecare obiect. Tot ce a putut fi recondiționat sau transformat a fost păstrat.

Fiind o casă la țară, a fost clar pentru noi, echipa Visuri la cheie, că o vom face rustică, dar cu tot confortul actual la interior, adică cu bucătărie utilată, cu baie și cu centrală termică pe lemne. Dacă am fi avut timp poate că am fi construit sobe de teracotă, dar centrala pe lemne este foarte eficientă. Soba veche din camera lor am păstrat-o și am demontat-o cu grijă împreună cu arh. Alina Vîlcu și am avut grijă ca ceea ce era în stare bună și putea fi creativ refolosit să fie pus deoparte. Așa arh. Andrei Samoil a ochit măsuța veche, care acum e în living, iar Alina a folosit uși vechi și rame de ferestre pentru a fi integrate în noul decor. Când am ajuns noi și am văzut casa existau camera bună, unde locuia toată familia și care a devenit o parte din noul hol al casei; o altă cameră la roșu pe post de magazie, care a fost împărțită pe din două pentru dormitorul părinților și camera lui Cristi; camera roz cu mașina de spălat nouă, dar imposibil de folosit pentru că nu aveau instalație sanitară în casă, cameră care a devenit living; o altă cameră la roșu care a fost transformată în bucătărie. Fosta bucătărie a devenit parțial baie, altă parte fiind integrată în hol, iar pentru Mădălin a fost construită o cameră în continuarea fostei verande. Și da, arhitecții au prevăzut ca noua casa să aibă intrarea de la stradă (uliță), ca să nu se mai ocolească toată construcția pentru a se ajunge la interior.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (5)Casa la exterior cu puțin timp înainte de venirea familiei Ilie. A fost schimbat și gardul pentru ca totul să se vadă frumos, iar ei să se bucure de noua intrare, logic concepută de către arhitecți și orientată către uliță.
adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (3)Înainte de transformare accesul în casă se făcea din spate. Nici nu ne-a trecut prin minte să facem o poză din față. Aici așteptam ca familia Ilie să-și aleagă lucrurile, prilej să-i fac un mic masaj Alinei că doar ne pregăteam de treabă.

Casa era acoperită cu azbociment, plăci care sunt periculoase deoarece conțin substanțe cancerigene, dar mai grav, placa de beton fusese turnată direct peste zidurile de cărămidă ale casei, iar deasupra ferestrelor și ușilor nu existau buiandrugi. Aceștia întăresc structura în jurul golurilor casei, altfel, totul se poate prăbuși peste ele. Arhitectul Andrei Samoil a observat din prima asta și s-a interesat de structură și a fost clar pentru toată lumea că ne așteaptă o muncă asiduă, dar cu toții am contribuit cu drag pentru siguranța acestei familii deosebite. Toate materialele de construcție și de finisaj au fost aduse de la Dedeman, sponsorul principal al emisiunii. Meșterii echipei conduși de către constructorul Florin Brînzan și voluntarii au respectat indicațiile arhitecților ca treaba să iasă cum trebuie și casa să fie stabilă și sigură. Apoi, a urmat partea de finisare și decorare, cea care e pe placul nostru al fetelor din echipă.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (18)Partea din spate a casei după transformarea ei, cu o cameră în plus care a fost configurată în prelungirea fostei verande.
adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (26)Înainte de începerea șantierului casa nu arăta deloc în regulă. Cum zicea și arh. Andrei Samoil, nu e vorba că e urât, ci că nu e corect și sigur construit. În imagine colegii noștri cameramani Silviu și Cristi (dreapta).

Toată mobila a fost făcută de către Casa Rusu pe măsura noilor camere. Culorile alese au fost unele neutre pentru bucătărie, living și dormitorul părinților, iar pentru băieți am mers pe nuanțe tinerești și vibrante. Da, la Mădălin în cameră era sigură tema de pompier, așa că mobila din PAL lucios de nuanță roșie a fost pe alocuri îmbrăcată cu autocolant cu aspect metalic (de la Dedeman), iar o scară metalică a fost integrată în ansamblul bibliotecii. Pentru Cristi ne-am lăsat inspirați de Ben 10, personajul de desene animate a cărui culoare definitorie este clar verdele. Am avut grijă ca băieții să aibă ceea ce și-au dorit – dulapuri! Da, când n-ai avut propria ta cameră, ceea ce-ți dorești este un loc unde să îți poți ține lucrurile în ordine. Ne-a marcat asta. Cine se gândește că un copil își dorește dulap ca să fie ordonat, când majoritatea copiilor își aruncă lucrurile pe unde apucă? Deși Dragoș ne-a spus că cei doi băieți și-ar dori să doarmă împreună, noi din echipa creativă știam că acest lucru va dura puțin timp, căci peste doar doi – trei ani ei vor deveni deja puberi, așa că fiecare și-ar fi dorit camera lui. Dar ca să le oferim un loc împreună am ales ca în camera lui Cristi să existe locul de joacă cu console și calculatoare, de aceea există un birou dublu aici.

adelaparvu.com despre Casa familie Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie sezon 1, ProTV (3)În timpul șantierului meșterii au muncit din greu, dar au făcut treabă tare bună! Noi le spunem echipa fantastică 🙂
adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (33)Înainte de transformare, fațada din spate a casei

La Cristi în cameră am ales un tapet colorat pentru că noi știam preferințele lui către desene animate, dar am urmărit ca acest tapet să nu fie unul foarte copilăresc, ci mai degrabă tineresc, să i se potrivească și când se va face mai mare. Dormitorul părinților a fost gândit foarte romantic, tocmai pentru că ei n-au avut parte de intimitate sau de un loc al lor. Ne-a bucurat tare mult reacția lor când și-au văzut camera ai cărei pereți au fost îmbrăcați cu tapet și lambriuri din lemn. Patul cu baldachin a fost realizat de către Casa Rusu, iar peste acesta a fost pusă o draperie lungă, aleasă din oferta de textile la metraj de la Dedeman. Foarte fain materialul! De asemenea, decorațiunile și corpurile de iluminat alese au fost tot de la Dedeman. Pentru că dormitorul părinților nu este foarte mare, iar patul ocupă o bună parte din cameră, dulapurile pentru ei au fost create pe holul din apropiere. Spațiile de depozitare sunt importante în orice casă, așa că nici noi n-am uitat de ele.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (21)După filmări, rudele și prietenii familiei Ilie au venit să vadă casa. Aici dormitorul matrimonial.
adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (36)Fosta camera la roșu, folosită ca și magazie, a fost împărțită pe din două pentru dormitorul matrimonial și pentru camera lui Cristi.

Bucătăria și livingul sunt amenajate asortat, mai ales că în bucătărie se ajunge din living. Vei vedea aceleași nuanțe de cremuri și marouri. Tot ce se găsește la bucătărie, cu excepția mașinii de spălat a Nicoletei, este de la eMag, de unde au fost alese și electronicele din casă. Baia este gândită în relație cu dormitorul părinților, adică mai romantică, cu cadă pe picioare și baldachin, care a fost confecționat de către noi din țeavă de cupru și tije suspendate de care am fixat draperia de duș. Lavoarul din piatră a fost pus deasupra unei piese de mobilă confecționată tot de către noi din cadre metalice și lemn. Să știi că am intervenit cu nuanțe și culori acolo unde am simțit nevoia. Spre exemplu, ușile interioare alese de la Dedeman erau albe, dar noi le-am vopsit într-o culoare închisă, ca să fie cât mai aproape de culoarea pardoselilor din parchet. La fel, Alina a ales aceeași nuanță și pentru decorul din zona tv din living, unde două uși vechi iluminate din spate cu bandă LED au devenit un element surpriză în ambient.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (17)Zona tv din living după transformarea casei.
adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (34)Înainte de a devenit living, camera roz era pe post de spațiu de depozitare. Unde vezi canapeaua cu haine, acum e televizorul din living.

N-am uitat nici de curte și pentru că e la țară nu ne-am complicat cu mult gazon. Am ales ca totul să fie cât mai ușor de întreținut, așa că magicianul echipei, cum îi spunem noi lui Cozmin Dan, a comandat un camion de pietriș și ne-am trezit cu el la poartă. Peste tot pietrișul formează un strat consistent la exterior, ceea ce ține noroiul la loc sigur când plouă. Andrei Samoil a proiectat și s-a ocupat de locul de cățărare de pe timpanul casei, adică în lateralul ei. Acolo au fost comandate elemente și accesorii speciale pentru aceste activități astfel încât să fie totul în siguranță pentru băieți. Dar mi-au plăcut tare mult soluțiile pentru decorul fațadelor – de la ramele din jurul ferestrelor care le făceau să pară mai mari, la lemnul ce îmbracă muchiile casei și ghivecele suspendate din jurul casei. Aceste detalii îi conferă un aspect îngrijit, elegant și rustic. Și crede-mă că nici nu sunt soluții costisitoare. În spatele casei este amenajat acum și un loc de grătar, iar pe unul din colțurile grădinii am plantat flori, care-i plac tare mult Nicoletei. Și da, la intrarea în casă a fost pusă o mică pergolă vopsită în aceeași nuanță închisă ca și celelalte elemente din lemn de pe fațade. A ieșit frumos, nu-i așa? Stai să vezi și următoarea poveste miercurea viitoare la ProTV în emisiunea Visuri la cheie! Și fii pe fază că azi, joi 6 noiembrie ai să vezi familia Ilie invitață La Măruță. Dacă vrei să vezi emsiunile în reluare, le poți vedea aici pe voyo.ro. Crede în oameni!

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (37)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (19)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (20)Andrei Samoil are propria sa academie de educație non-formală, Academia161.ro prin care organizează cursuri de Aikido, dar și tabere, excursii, ateliere, traininguri prin care provoacă copiii și adulții să învețe și să se bucure de propriile experiențe. Faptul că este și arhitect îl recomandă pentru construcții de genul panoului de cățărare. L-a proiectat pentru Cristi și Mădălin. Pentru panoul din imagine au fost folosite plăci Tego de 125 cm lățime, achiziționate de la Dedeman, iar accesorile speciale sunt de la un magazin specializat în articole de alpinism utilitar.

adelaparvu.com despre Casa familie Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie sezon 1, ProTV (2)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (39)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (7)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (38)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (40)

Holul de intrare în casă.
adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (47)În lateralul celui de-al doilea hol există dulapurile pentru depozitare.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (45)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (4)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (8)Înainte de venirea familiei echipa făcea ultimele ajustări.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (54)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (41)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (44)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (23)

Bucătăria are și loc de luat masa, ca de sufragerie.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (16)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (24)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (32)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (31)

Înainte, locul de bucătărie era într-o cămăruță mică, care a devenit acum baie.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (53)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (15)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (46)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (6)

Etape din amenajarea băii de la casa familiei Ilie. Înainte ei aveau wc-ul în curte.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (42)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (10)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (11)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (36)

Din vechea magazie familia Ilie nu și-a fi imaginat că poate ieși un dormitor matrimonial atât de frumos. Spațiul magaziei a fost împărțit și pentru a fi amenajată camera lui Cristi.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (14)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (43)

Camera lui Cristi amenajată, dar încă mai aveam de instalat mici lucruri. În orice caz are un dulap încăpător, așa cum și-a dorit.

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (48)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (49)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (50)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (52)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (13)

adelaparvu.com despre Casa familiei Ilie, Tufeni, Olt emisiunea Visuri la cheie, ProTV, sezon 1, 2014 (22)Mădălin și-a prezentat camera de pompier verișorilor și prietenilor veniți să vadă casa finalizată.

Fotografiile de calitate sunt realizate de către Marian Mocanu pentru ProTV

76 Responses to Casa Familiei Ilie din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV – înainte și după renovare

 1. Emilia spune:

  Super casa! Sa o stapaneasca sanatosi!

 2. Ana Simona spune:

  Pur si simplu fara cuvinte,respect realizatorilor acestei emisiuni,voua si echipei care va ajuta!!!

 3. maia spune:

  O amenajare extraordinara, cel mai mult imi place elementul de decor din hol, felicitari pentru idee! As dori sa stiu ce materiale s-au folosit la rama exterioara a ferestrelor (bordura aceea este din lemn ?)

 4. vrg spune:

  Felicitari. dar nu ai spus nimic de cauciucuri?

 5. Andreea spune:

  Dragă Adela, sunteți extraordinari!
  Toate schimbările pe care le faceți sunt parcă pe sufletul oamenilor care locuiesc în casele astea. Parcă citiți în mințile lor și îndepliniți dorințe mari.

 6. Virginia spune:

  Am urmarit emisiunea sunteti de admirat, proiect minunat, sanatate si bafta in continuare.

 7. monica spune:

  Fff frumos bravooo. Ar fi interesant sa se faca o filmare si la 1 an de la renovare. Tare m as bucura sa vad ca se pastreaza curata si ingrijita casa

 8. luminita spune:

  mi-a placut …am urmarit aseara emisiunea ….o urmaresc aceasta emisiune de la inceput….imi place cum se bucura traiesc emotiile alaturi de ei….felicitari pentru aceasta emisiune si sper sa dureze pentru ca sunt familii care merita ajutate!

 9. cristina spune:

  Vai, Doamne… superb super superb! Am vazut emisiunea aseara cu ochii inlacrimati! Ce bucurie imensa trebuie sa fi avut aceasta familie simpla dar foarte unita si deosebita! Oare si-ar fi imaginat ei vreodata ca a lor casa va deveni un paradis? Cata bucurie oare au de fiecare data cand privire le cade pe ceva, orice din ce a devenit universul lor? Fie cat de marunt, totul e o minune 🙂 Incredibil! 🙂 Nu am cuvinte sa va felicit pt tot ce ati facut, si nu doar referitor la casa si amenajare, cat si vacanta… si intreaga energie cu care i-ati cuprins! Si toata avalansa de suprize, mai mari sau mai mici, regizate superb, din inima , pt inima 🙂 Pe langa bucuriile lor, ma gandesc ca i-ati umplut de bunatate si recunostinta iar aceasta bunatate se va transmite prin ei si celor din jur care la randul lor vor fi stimulati in a fi buni si tot asa, in cascada 🙂 In acelasi timp ma intristez amarnic gandindu-ma la propria amenajare, in desfasurare si la locurile, furnizorii, cerintele si mai ales… preturile care mie mi se par ok.. Ma intristeaza marele hau intre ce ne face fericiti… 🙁 si cum deseori ramanem blocati in forma si concret si uitam ce inseamna familia si ca tot ce porneste din sanul unei familii armonioase este mai mult decat de ajuns pt liniste si fericire..
  Dar sa revenim! Felicitari inca o data! Superb! 🙂

 10. Mara Maria Viorel spune:

  felicitari pentru initiativa si pentru lucrul in sine.

 11. Cyanilla spune:

  Minunat, sa o stapaneasca si locuiasca sanatosi!

 12. Z spune:

  Felicitari ! Fff frumos !

 13. Mihaela spune:

  imi place mult masuta mica rotunda, este tot de la Dedeman ? Oricum a iesit totul foarte frumos 🙂

 14. Coco spune:

  Ce frumos, ce frumos ! Buna treaba ! 🙂

 15. Victoria spune:

  Foarte tare amenajarea, dar sa vedem cum s-or obisnui gastele cu gustul de pietris :)) , in cazul cand le-or tine libere … ca la tara, deh

 16. gabriela spune:

  Ati facut o treaba extraordinara!Asa ceva ar trebui sa vedem mai des,sa le dam copiilor astfel de exemple.Nu diverse domnisoare care ajung sa traiasca in bunastare ca s-au maritat cu un milionar batran.Sa aratam copiilor ca si faptele bune se rasplatesc .Acest copil este un exemplu demn de urmat.Tot ce au acum se datoreaza lui.Curajului si inocentei lui.Felicitari tuturor celor care au participat la acest proiect!

 17. geta lazar spune:

  este absolut minunata casa,o merita din plin acesti oameni!!!!!!sanatate si fericirea care au este ceva minunat!!!!!!!1

 18. Alina spune:

  super transformare. super casa!!! cine nu ar vrea sa aibe asa o casa de frumoasa?imi place

 19. Geo spune:

  Extraordinar! Mi s-a facut pielea de gaina! Adela, esti minunata! Felicitari echipei, sunteti grozavi!!!

 20. kimmy spune:

  cum s-a rezolvat partea legala a reamenajarii – certificat de urbanism, avize, autorizatie de constructie? Cat timp a durat proiectul de la decizia de a reface aceasta casa, partea legala si pana la receptie?

  • Adela Parvu spune:

   Totul s-a facut pe repede inainte Kimmy! Arhitectii care au fost selectati pentru aceasta emisiune sunt cu adevarat talentati. Nu uita ca proiectul acesta s-a facut fara pretentiile obisnuite ale unui client care plateste pentru casa lui, deci intr-un fel libertatea arhitectilor a fost mult mai mare in a concepe proiectul. Pentru aceasta emisiune nimic nu este la fel ca in viata reala. Surprizele placute si suportul autoritatilor fac parte din cadoul oferit familiilor selectate pentru emisiune.

 21. gheorghe spune:

  Ma numesc mirela si am 28 de ani, casatorita si cu 2 copilasi, anul trecut soacra mea ne a dat afara din casa cu politia in plina iarna, cand zapada viscolea si era cat casa,asta dupa ce investisem o suma mare de bani acolo .de atunci locuim la mama mea, insa pt ca eu nu am servici, viata e din ce in ce mai greu de dus la. oras.bunica mea are o locuinta la tara,si ne a spus sa ne ducem acolo, insa nu sunt conditii pt a locui, mai ales cu bietii copilasi, daca emisiunea visuri la cheie ne ar ajuta, am crede ca viata ne mai da o sansa ,minunata.visul copiilor este sa aibe o casuta cu, curte ,iepurasi si catelusi .va rog, va implor ,sa ne ajutati. Am uitat sa mentionez, ca nici imprumuturi nu putem face deoarece din mila ,după ce in prieten bun, a murit sotia sa( cu 2 copii)ne implorat sa facem 2 imprumuturi pt a nu isi pierde casa.si ironia sortii, am ramas noi fara casa. Va rog dati o sansa copiilor mei .zero sapte sase 6 doi sase sapte 642 este nr meu. mi.mira21@yahoo.com

 22. Rodi Ionescu spune:

  Foarte frumos si functional, ce bine ar fi ca si locuitorii mai instariti ai satelor sa ia aminte la cromatica si elementele de finisaj folosite. Sa-si aminteasca sa pretuiasca materialele naturale, traditionale, simplitatea si buna organizare a spatiului. Poate prin puterea exemplului vor reusi si altii sa ne ofere constructii decente si peisaje nealterate de excrescentele hidoase de care e plina Romania astazi.

 23. Mie mi-a placut peretele pentru catarat. Ce solutie ati folosit pentru scurgerea apei menajere, de la dus, toaleta? 🙂

 24. Ah, da, si inca o intrebare: unde a fost instalata centrala? cumva in pod? ar fi interesant sa spui un pic mai multe despre solutiile folosite pentru incalzire, canalizare, scurgere, aerisire etc 😀

  • Adela Parvu spune:

   Buna Luminita! Pentru centrala termica a fost creata o incapere separata, cu fereastra proprie, chiar in holul de la intrarea in casa. Este o centrala termica pe lemne. Pe al doilea hol a fost instalat boilerul, iar fosa septica se afla in curte, pe latura casei unde zidul ascunde baia si bucataria, ambele incaperi fiind situate una langa alta pe aceeasi latura. Sper ca am fost suficient de explicita. La partea de detalii tehnice, adica la alegerea cabaritului si a tipului de dotari, contribuie din plin inginerul de constructii 🙂

 25. Car Driver spune:

  Frumoasa emisiune si instructiva! Felicitari! Mi-au placut mult decoratiunile interioare ce le-ai regandit si armonizat in mod deosebit. Felicitari tie si intregii echipe! … Chiar imi pare rau ca n-am prins si prima emisiune … si nici nu stiu cand sunt reluari… :))

 26. Macrina spune:

  Felicitari ! Un gest superb ! Am urmarit emisiunea cu sufletul la gura !

 27. ina spune:

  Casa de vis…felicitari

 28. Mariana spune:

  Buna Adela, urmaresc „din umbra” toate articolele tale, sunt minunate. Ce sa zic. m-ati impresionat cu atitudinea voastra copilareasca si entuziasta, cu imbinarea perfecta intre vechi si nou, cu lacrimile de bucurie pe care le starniti celor care au nevoie de ajutor. De fapt toti avem nevoie de sfaturi, mai ales ca apar atatea noutati in domeniul constructiilor si amenajarilor, parca ai impresia ca trebuie sa strici tot ce-i vechi si sa inlocuiesti cu ceva nou. Voi ati dovedit contrariul! Felicitari! Am putin peste 40 si visez o casuta la tara ( abia am achizitionat terenul ) si sunt convinsa ca am sa gasesc modelul potrivit printre randurile tale.
  ps. ramele exterioare ale geamurilor sunt din lemn esenta tare?

  • Adela Parvu spune:

   Sa stii ca tamplaria este una termozizolanta, adica termopan, dar culoarea ei este alta pe exterior. De asemenea, ferestrele au fost incadrate cu scandura de lemn baituit intr-o nuanta inchisa si este lemn simplu de brad.

 29. ela spune:

  Buna Adela felicitari pt modul in care ai amenajat casa simpla cu gust insa daca îmi poți spune o cifra cam cat ar fi costat totul doresc sa stiu așa pt mine estimativ caci am si eu o casa care ar trebui terminată e in același stadiu ca aceasta si vreau sa stiu cam ce buget îmi trebuie . MUltumesc la mai multe idei constructive si multa putere de munca va doresc

 30. sabina spune:

  Bună, am un bebeluș în burtica și vreau sa îi fac camera pana vine pe lume, mi-a plăcut foarte mult tapetul colorat și mi se pare ca se potrivește și la fetițe și la băieți, te rog sa îmi spui de unde as putea sa îl cumpăr :). Mulțumesc și felicitări pentru toată munca și dăruirea cu care ajutați acești oameni

 31. Inainte de toate, Felicitari! Va contactez cu gandul de a va impartasi pasiunea mea pentru design interior si pictura. Ma inspira frumoasele creatii ale echipei din care faceti parte. Imi plac oamenii frumosi, imi place frumosul vietii noastre, din acest motiv as dori sa-mi spuneti daca as avea posibilitatea sa va dau o mana de ajutor in ceea ce faceti. Pictez atat in ulei pe panza, cat si in acrilice pe pereti sau diverse obiecte, reconditionez obiecte care par de neluat in seama, stiti mai bine ce spun. Cu mare drag m-as implica sa ajutam oamenii si sa le dam o pata de culoare pe fondul gri al vietii lor. O zi frumoasa! Stefania Banea (0752 968 720)

 32. Cristi spune:

  O emisiune superba, dar am o curiozitate, din ce este facuta mobila din camera copiilor ca unele usi sunt foarte lucioase, si par a fi de sticla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *