adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (8)

In Case, Design Interior, DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Casa familiei pictorului Cristi Gașpar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV

Despre artiștii români se vorbește prea puțin, prea rar sau prea târziu. Prin creațiile lor, ei ne dezvăluie sufletul lor și ne emoționează, ne intrigă sau ne bucură. Pe scurt, ne provoacă să simțim, să nu uităm că suntem oameni. Ei, artiștii, sunt cei care au harul să ne reprezinte atunci când vine vorba despre emoții, sentimente și frumos. Cristi Gașpar este un pictor cunoscut în lumea artiștilor, dar ca mulți alți creatori s-a zbătut în condiții grele de trai fără să se plângă. Casa în care visase să-și facă un atelier spațios a devenit coșmarul său, un loc în care din păcate s-a și îmbolnăvit. Fiind departe de București, mulți prieteni l-au uitat, iar el a încercat cu Ana, soția lui să facă tot posibilul pentru a le oferi celor doi copii, Arman și Ania, un cămin cât de cât decent. Arman a fost și el deprimat, ajunsese la țară, după ce primele două clase le făcuse în București și unde își făcuse prieteni. În plus, vroia să-și ajute părinții, dar nu știa cum.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (58)Pictorul Cristi Gașpar alături de fiul său Arman și arhitectul Andrei Samoil
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (22)Momentul în care Dragoș Bucur, liderul echipei Visuri la cheie, i-a strigat la poartă pe cei din familia Gașpar.

Au ajuns cu toții în stadiul în care nu mai putea duce nimic. Cristi a rămas practic fără rinichi și e dependent de dializă, iar Ana nu mai știa unde să se împartă între copiii și soțul ei pe care-l iubește tare mult. Mă bucur din tot sufletul că echipa de la ProTV a selectat acest caz și sper din toată inima ca pictorul Cristi Gașpar să găsească forța să lupte în continuare, să fie cât mai în putere ca să picteze. Dacă ai pierdut emisiunea o poți revedea pe AICI pe voyo.ro. Dar hai să-ți spun despre casă și cum a fost ea concepută de către echipa Visuri la cheie, după planurile arhitecților Andrei Samoil și Alina Vîlcu și cu ajutorul sponsorilor Dedeman, Mobila Casa Rusu și eMag.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (7)Casa, după renovare, are și loc de terasă în capătul aleii cu dale.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (26)Casa înainte de renovare.

Îți spun sincer că mie nu doar că mi-a fost frică să urc în pod, dar n-am stat prea relaxată nici când am avut de lucru în prima cameră, unde tavanul efectiv părea să cadă. Arhitectul Andrei Samoil a observat din prima acest lucru și împreună cu constructorul Florin Brînzan au găsit soluțiile de consolidare ale acestuia. O grindă lamelară, foarte solidă a fost poziționată de-a lungul casei, grindă care susține acum și celelalte grinzi mai mici așezate de data aceasta cum trebuie, de-a latul. Bineînțeles că tot ce era deteriorat s-a înlocuit și s-a făcut totul sigur. Ideea a fost din start de a mansarda casa, dar pentru asta trebuia rezolvată partea structurală, dar și accesul la pod. Inițial era o scară îngustă și tare prost poziționată. Mulți dintre noi am dat cu capul de tavan. Arhitecții au prevăzut o scară cu vang central, adică una care are o mică platformă la mijlocul ei.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (5)Casa după renovare și momentul când familia Gașpar și-a văzut casa finalizată.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (25)Casa înainte de renovare.

Inițial, sub scară era o centrală termică electrică. Ea nu mai era folosită din cauza consumului enorm. Factura le-a venit circa 2000 lei și atunci au decis să nu o mai folosească pentru că riscau să rămână fără electricitate, căci li se tăia curentul dacă nu reușeau să plătească la timp. Baia și bucătăria aveau de asemenea probleme legate de instalațiile prost realizate. Deși aveau fosă septică, apa refula la baie și la bucătărie constant pentru că țevile nu erau corect montate și nici materialele, țevile nu erau corespunzătoare. Tâmplăria casei a fost păstrată, dar ușa de la intrare schimbată. De asemenea, s-a mai realizat golul pentru încă o fereastră în noul living, unde a fost refolosită tâmplăria de vechea cameră a lui Arman. Vorba vine a lui Arman, căci toți dormeau în aceeași cameră. De ce? Pentru că nu aveau decât o singură sobă, mai exact un amărât de godin. În camera lui Arman nu exista fereastră către exterior, ci una care dădea în holul casei. De aceea aici era plin de mucegai, căci aerul nu era ventilat.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (1)Pictura pe fațada casei realizată de către artistul Dan Badea (vezi aici www.danbadea.ro)
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (45)Fațada casei în timpul lucrărilor înainte de a fi realizată pictura.

Ce au prevăzut arhitecții? Modificările lor au vizat crearea la parter a unui living aerisit, un dormitor cu loc de depozitare, dar și loc pentru pătuțul celei mici, modernizarea băii acum cu un wc suspendat și rezervor îngropat (sistem Geberit), o bucătărie și sufragerie în același spațiul și separat, cu acces din curte, camera centralei termice, una pe lemne. La mansardă a fost prevăzute două spații: camera lui Arman și atelierul lui Cristi, loc în care poate lucra și Ana dacă vrea. Dacă nu, are loc în sufragerie. La mansardă au fost instalate ferestre zenitale (în acoperiș), iar balconul de la camera lui Arman a fost îmbrăcat frumos cu lemn, care înlocuiește ingenios o soluție clasică cu balustradă.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (47)Mansarda, locul de atelier, în timpul amenajării.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (43)Podul casei, înainte de mansardare. În acest loc se află acum atelierul lui Cristi Gașpar

Tot la exterior, arhitectul Andrei Samoil a prevăzut o pergolă în lateralul casei. Aceasta are nu doar rol estetic, prin faptul că schimbă volumetria casei, o face mai frumoasă ca să nu pară lungă și îngustă, dar vine să ofere și loc de terasă, o extensie binevenită la exterior a zonei de zi. De asemenea, a fost creată o alee lată, care poate fi folosită și pentru parcarea mașinii. Aleea aceasta contează enorm și pentru aspectul curții, mai ales că familia Gașpar are doi câini mari, de frică să nu dea cineva peste ei, mai ales că pictorul, după ce vine de la dializă trebuie să stea la pat, fiind foarte slăbit. Și pentru că e casă de pictor era firesc să fie marcată. Așa că l-am invitat pe pictorul Dan Badea, bun prieten al lui Cristi să picteze pe fațada casei. A venit cu familia lui și circa în cinci ore a reușit să termine pictura, pe o vreme nu tocmai bună. A ieșit de senzație!

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (2)

Interiorul casei arată acum mult mai luminos și mai spațios. Și asta nu doar pentru că au fost create spații suplimentare la mansardă și lucrurile și-au găsit locul pentru a fi în ordine așezate. Mi-a plăcut tare mult cum a ieșit bucătăria și merită să-ți spun mai multe despre ea. Inițial Ana avea chiuveta și zona de gătit aproape de fereastră, cu gândul că pe ea poate vedea în curte. Adevărul este însă că prin acel mod de organizare ale mobilierului și dotărilor se obtura o bună parte din lumină. Apoi, în zona mesei nu exista o fereastră și părea că e un colț trist. În plus, stropii de apă și de la mâncare au deteriorat tâmplăria. Electrocasnicele roșii nu erau bine puse în valoare, deși ele arătau frumos.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (48)Sufrageria amenajată în locul fostei bucătării.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (23)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (37)Inițial așa arăta bucătăria.

Odată configurată camera pentru centrala termică s-a schimbat și spațiul bucătăriei. A fost creat locul pentru mobilier așezat frumos în relație cu electrocasnicele roșii. În plus, chiuveta se află pe colțul încăperii și de aici se vede foarte bine în curte, așa cum își dorea Ana. Mașinii de spălat i-a fost găsit locul sub scară, iar în dreptul ferestrelor e acum logic așezată masa. Și masa poate deveni locul de lucru al Anei, în lateralul ei fiind create rafturi speciale pentru ca ea să-și poată pune acolo ghemele necesare din care tricotează și croseșează. Pentru că pe ferestre nu se vede niciun vecin, a fost suficient ca de galerii să fie fixate draperii simple, dar nu și perdele. Așa totul este mult mai luminos și elegant, deci perfect pentru a o stare bună la masă, dar și vizibilitate optimă pentru Ana în cazul în care se decide să lucreze aici.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (15)Scara după renovare.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (28)Scara înainte de renovare.

Livingul este simplu rezolvat, dar tablourile lui Cristi colorează totul. Și pentru ele Alina Vîlcu s-a gândit la un ansamblu de uși culisante care să poată susține diverse lucrări. În spatele lor este mascat televizorul montat suspendat. Dacă te întrebi despre ușile culisante află că ele sunt ca de dulap, de dressing, realizate de către Casa Rusu. Canapeaua este una cu alura actuală , iar pernele mari pot fi folosite și pe post de taburete. Piesele vechi de mobilă se regăsesc aici, iar ele au fost retapițate. Am ales niște lampadare actuale și un covor neutru, negru cu alb, pentru a lăsa loc culorilor vibrante din tablouri să coloreze încăperea. Mai există însă o soluție ingenioasă aici – fereastra refolosită de la camera lui Arman. Pentru că ea dădea înspre vecinul din dreapta a fost ales un geam mat. Iluminat din spate a devenit un loc interesant pentru un alt tablou. Pe timp de zi asigură un plus de lumină, care contează mult în ambianța casei.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (46)Arhitectul Andrei Samoil, târziu în noapte, decupa în blatul bucătăriei locul pentru chiuvetă.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (19)Arhitecta Alina Vîlcu pregătită pentru cadru.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (20)Am fost surprinsă în timp ce pictam ghivecele de flori pe care mi le doream în ton cu decorul interior.

Dormitorul matrimonial a fost gândit foarte practic și în nuanțe neutre, care să imprime calm. După nenumărate culori din zona de zi, aici se simte un alt aer, mult mai domol, mai cuminte. Sunt multe spații de depozitare, dulapuri mari, care să le asigure Anei și lui Cristi suficient loc pentru obiecte și îmbrăcăminte lor. Astfel, vor putea păstra mult mai bine ordinea, iar imaginea camerei va fi ușor de întreținut ordonată. În loc de veioze pe noptiere, unele refolosite, căci sunt piese vechi frumoase, au fost așezate lămpi suspendate pe care arh. Alina Vîlcu le-a îmbrăcat cu milieuri, ca amprentă a Anei, care croșetează și tricotează lucruri frumoase. Patul Aniei este așezat între dulapuri, mai departe de fereastră și la loc ferit de curent. Deasupra patului am așezat un tablou care simbolizează gândurile noastre bune și sufletul pe care toți l-am pus în acest proiect. Meșterii au lucrat pe rupte, zi și noapte, așa au reușit să termine la timp totul. La un moment dat erau și 25 de meșteri pe șantier, căci altfel acest termen este imposibil. Dar a ieșit frumos, nu-i așa? Crede în oameni! Și nu uita că în fiecare miercuri de la 20,30 te așteaptă noi Visuri la cheie pe ProTV.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (57)Dragoș Bucur alături de familia Gașpar – Ana, Ania, Arman și Cristi
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (56)Dragoș Bucur și Arman
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (33)Într-una din pauze ne-am făcut o poză alături de o parte din meșteri, echipa fantastică, cum îmi place mie să le spun. În stânga e unul dintre magicienii emisiunii, Ionuț Ene, production manager la Zucchero Media, firma co-producătoare a emisiunii Visuri la cheie alături de ProTV.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (8)Bucătăria și sufrageria după renovare.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (36)Bucătăria și sufrageria înainte de renovare.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (9)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (3)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (15)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (13)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (4)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (14)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (55)Cu puțin timp înainte de venirea familiei încă mai mascam cabluri.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (6)Fereastra din camera lui Arman are acum geam mat și este montată în living. Ea a devenit loc pentru un tablou, un fel de nișă care este iluminată din spate cu bandă LED.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (12)Piesele vechi de mobilă au fost retapițate.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (34)Înainte exista un hol de unde se făcea accesul în camera lui Arman și în dormitorul matrimonial.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (30)Dormitorul lui Arman nu avea o fereastră care să se deschidă la exterior, era doar cea care se deschidea către hol. Acum peretele cu fereastra a fost desființat, iar camera lui Arman a devenit parte a livingului.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (18)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (10)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (54)Dormitorul matrimonial după renovare și reamenajare.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (39)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (40)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (32)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (41)Dormitorul înainte de renovare.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (11)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (38)Baia înainte de renovare.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (51)Casa scării este plină de tablouri. Scara duce la mansardă unde se află camera lui Arman și atelierul lui Cristi.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (16)Camera lui Arman a fost amenajată în podul nou mansardat. Plafonul a fost îmbrăcat cu fototapet. Acesta a fost realizat cu sprijinul celor de la Grup Transilvae cărora le mulțumim! Telescopul este de la eMag.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (42)Așa arăta înainte locul din pod unde acum e camera lui Arman.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (17)Atelierul lui Cristi nou configurat după renovarea casei.
adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (21)Podul casei înainte de renovare.

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (50)

adelaparvu.com despre Casa familiei pictorului Cristi Gaspar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV, sezonul 1 (52)Imaginile de calitate au fost realizate de către Marian Mocanu pentru Visuri la cheie, ProTV.

 

70 Responses to Casa familiei pictorului Cristi Gașpar din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV

 1. ela spune:

  Superb am adormit aseara si nu am putut viziona finalul emisiunii insa m-am trezit cu gandul sa caut blogul tau draga Adela sa vad realizarile si nu mi-ati inselat asteptarile minunat mirific felicitari

 2. Excelenta schimbarea! Iar ideea cu mileurile a fost minunata! Sunteti niste minuni la casa omului! 🙂

 3. silvia spune:

  Excelenta transformare! Imi incalzeste sufletul ceea ce faceti voi, cei trei A, dar si toti cei din echipa fantastica si cei care fac posibile asemenea proiecte! Felicitari, cea mai spectaculoasa trasformare, lucrarile artistului v-au inspirat extraordinar!

 4. Elisabeta Kiss spune:

  Este o incantare emisiunea „Visuri la cheie”. Va felicit pentru lucrurile minunate pe care le realizati!!!

 5. Dana spune:

  Adela draga, nu arata rau casuta dupa renovare, dar eu cred ca este loc de mai bine. Ce am vazut la americani era cu adevarat spectaculos, casa mai capata un etaj iar bucatariile erau decorate fabulous. Bucataria din prezentarea ta arata mai mult a kitchenette, foarte modesta, probabil ca au fost constrangeri de spatiu. Poate puneti mai mult accent pe bucatarii data viitoare. Ea trebuie sa fie mare, stralucitoare si foarte dotata (incluzand si o debara). In toate prezentarile, reclamele si emisiunile acestea de renovare locuinte pe care le vad la americani, se pune mare accent pe bucatarii.

  • L. Lulu spune:

   Americanii sunt oricum obsedati de bucatarii cat mai mari, eventual sa faca un ceai dansant in ele. Noua, romanilor, ne plac bucatariile mai intime in care sa se adune familia cu drag la masa. Nu cred ca este atat de important cat de mare este bucataria, ci ceea ce reprezinta ea pentru familia tipic romaneasca.

 6. Dana spune:

  Felicitari ! casele sunt dupa sufletul vostru si al celor care le merita ! vise implinite sa aveti <3

 7. Oana spune:

  Felicitari! Arata foarte bine! 🙂

 8. estera spune:

  Sunt o iubitoare a frumosului,nu am pregatirea necesara dar mereu schimb ceva in locuinta mea,mai nimic din cauza bugetului,dascal pensionara,mi-au [placut enorm lampile din dormitorul fam.Gaspar,cele cu dantela vechie as vrea sa-mi dezvalui si mie tehnica de realizare,dantela am destula de diferita dimensiuni ,de la mama mea,emisiunea e un bun inceput si-mi place,stiu formatul emisiunii de la nemti,dar trebuie sa intelegem ,care sunt posibilitatile la noi,faceti o treaba minunata si oameni fericit,asta e de fapt cel mai important,cu drag Estera

 9. ALINUTA spune:

  SUPER CASUTA IMI PLACE BAIA SI BUCATARIA IN MOD SPECIAL )

 10. Ribanna spune:

  WOW!!!Cea mai faina transformare de pana acum! Mi-a placut fiecare coltisor, fiecare detaliu, iar tablourile domnului Gaspar sunt minunate, la fel ca intreaga lui familie. Felicitari draga Adela, tie si echipei tale pentru tot ce faceti!!!

 11. Cristina I. spune:

  Draga Adela. Iti urmaresc de multa vreme blogul si datorita lui am urmarit aseara pentru prima data emisiunea voastra. Ceea ce am vazut m-a impresionat foarte mult. Ati facut minuni in casa asta si meritati toate felicitarile. Sunteti o echipa cu suflete frumoase si asta s-a transmis si spatiului reconstruit de voi. Felicitari inca odata!

 12. mihaela spune:

  va felicit ptr emisiuni.pe aceasta am ratat-o .intrebare: frigiderul si masina de spalat se gasesc la emag?

 13. Adela, felicitari pentru emisiune si pentru lucrurile minunate pe care le faceti pentru acesti oameni deosebiti.
  Mult succes in continuare!!!
  Te pup si te mai asteptam pe la noi :*

 14. Adela spune:

  O locuinta frumoasa iti face viata frumoasa, este drama pe care o traim cu totii, stam in locuinte de bloc in care „improvizam”cate o imbunatatire … Va felicit pentru entuziasm. Macar cativa dintre noi sa se poata trezi fericiti dimineata, intr-o casa de vis!

 15. Tatiana spune:

  mi-a placut mult emisiunea … recunosc ca am facut baie la copii in pauzele publicitare 🙂 … s-a vazut cat de impresionati ati fost voi, echipa … si asta iti da o stare de bine cand te uiti la ceea ce ati realizat … felicitari 🙂

 16. Mohjazi Mirela spune:

  Sper ca emisiunea sa fie Fara Sfarsit ! sa fie cat mai multi oameni fericiti ! cand privesti bucuria lor, uiti de ale tale, de ce-i in jur si traiesti odata cu ei ! Felicitarii echipei, faceti lucruri minunate !

 17. mirela spune:

  Draga Adela, urmaresc cu mare drag toate postarile tale. Si eu am de amenajat o mansarda. Esti sursa de inspiratie pt mine. Multumesc!!

 18. Ramona spune:

  Buna Adela, pe jos in bucatarie este parchet sau gresie care imita parchetul?
  Arata minunat toata casa. Felicitari!

  • Adela Parvu spune:

   Ramona, este parchet de trafic intens, ca sa reziste mai bine 🙂 Am ales parchet pentru ca se monteaza uscat, fata de gresie care necesita mai mult timp. Noi avem totusi o termen limita de 14 zile pentru aceste case 🙂

   • Ramona spune:

    Noi am inceput constructia unei case si nu stim daca este indicat sau nu sa folosim acest tip de parchet in toata casa. Vrem sa facem si incalzirea in pardoseala.

 19. Felicitari pentru tine si intreaga echipa! E superba emisiunea! Casa familiei pictorului Cristi Gaspar mi-a placut cel mai mult pana acum. Multe idei extraordinare!

 20. Carmen spune:

  Felicitari Adela pentru ceea ce faci si ce transmiti !

 21. daniela spune:

  sa va dea Dumnezeu sanatate ptr binele si bucuria facuta acestor oameni!

 22. Cami spune:

  Minunata nu a fost doar transformarea casei…ci aceasta familie. Unde ati gasit asa oameni faini? Acestia sunt genul de oameni care merita atentia voastra. M-am bucurat si am trait toata emisiunea alaturi de ei… cu sufletul la gura. Ma bucur de asemenea ca nu ati stors drama pana la ultima picatura, din aceasta emisiune cu asa o familie deosebita. Doamna Ana mi-a dat o lectie de viata, de iubire, devotament si curaj. Am adorat-o si respectat-o din primele clipe. Iar transformarea pe care ati facut-o casei…a fost una de exceptie, datorita notei artistice pe care trebuia sa o pastrati. Oricum…a meritat sa ma uit pana la capat la emisiune, in detrimentul dezbaterii prezidentiale, fiindca pe langa FAPTE, a fost si o lectie. O lectie de viata!…de la aceasta familie.O lectie care bate oricand ipocrizia politica si umana. Va multumesc

 23. Cami spune:

  Doamna Adela Parvu….v-a mai spus cineva cat de bine seamana actrita Kelli Williams (din Lie to me) cu dumneavoastra?
  http://www.imdb.com/name/nm0005559/?ref_=tt_cl_t2
  Imi cer scuze ca sunt offtopic….dar nu m-am putut abtine.

 24. Irina Anghel spune:

  Foarte bună definiţia AAA, care mă duce cu gândul la rating-ul de ţară (deformaţie profesională!). Prin extrapolare, echipa „Visuri la Cheie” este excepţională sau extremely strong!

 25. elviraandrei spune:

  Felicitari! Sa va dea D-zeu sanatate si realizari, sa-i mai ajutati si pe altii, care au nevoie.

 26. Marik'a spune:

  Placut? E putin spus…ati facut minuni cu aceasta casa si pentru aceasta familie. Sa dea Dumnezeu longevitate acestei emisiuni si sponsori cit mai multi. Of,ce ar trebui o astfel de emisiune si in Republica Moldova 🙂

 27. Aura spune:

  Super!aseara pe filmare,nu am vazut baia.si chiar eram curioasa cum arata.stiam k o sa gasesc imagini pe blogul tau;)e mai faina decat ma asteptam(culoarea in mod special).multumim Adela pt postari.succes in continuare!

 28. Mary spune:

  Buna ziua Adela, noi ne cunoastem doar virtual, sunt o admiratoare de- a ta si gust cu mare placere postarile tale de pe facebook si implicit de pe blog. Apreciez mult ceea ce faceti, tu si intreaga echipa ” visuri la cheie” si cred ca cel mai important este ca ajutorul vostru sa ajunga la persoane care au intr-adevar nevoie. Citeva zile in urma, unul dintre prietenii mei de facebook a postat unele fotografii care ilustreaza conditiile in care un barbat fara picioare din Vrancea isi duce traiul. Nu stiu daca tu, impreuna cu cei di echipa puteti face ceva, pe moment am simtit ca as putea sa fac cunoscut cazul in felul acesta, in timp c’è prietenii mei si persoane din respectiva localitate incearca sa ajute aceasta persoana. Acesta este linkul cu fotografiile si citeva informatii. Multumesc si iti urez multe satisfactii profesionale. Mary. https://www.facebook.com/anida.dina.3/media_set?set=a.795916057121051&type=1&pnref=story

 29. Madalina spune:

  Buna, cum as putea achizitiona tablouri pictate de Cristi?

 30. ionut spune:

  E cea mai faina emisiune!!! Felicitari !!!

 31. Mara Maria Viorel spune:

  dragilor, faceti un lucru minunat iar binele pe care voi il aduceti in vietile acestor oameni este de neegalat!! ma bucur pentru initiativa, va urmaresc cu placere de fiecare data si va doresc sa reusiti in toate proiectele viitoare. EXCEPTIONAL.

 32. Andreea spune:

  Buna Adela.

  Frumos frumos frumos ! Culmea este ca locuiesc intr-o casa identica cu cea a familiei Gaspar si m-am bucurat sa vad cum se poate realiza si cum poate arata la final ceea ce imi doresc si eu pentru familia mea.

  Spune-mi, te rog: renovarea plaseului de lemn ( 🙁 Din pacate intampin aceiasi problema cu plaseul de lemn si am nevoie de o echipa de specialisti) si lemnul de la terasa si aplicatiile de lemn de pe casa, sunt realizate de echipa Dedeman sau de o alta echipa? Ma intereseaza foarte mult informatia.

  Felicitari pentru tot!
  Cu drag,
  Andreea

  • Adela Parvu spune:

   Buna Andreea! Lucrarile sunt executate pe baza unui proiectului arhitectului Andrei Samoil, iar echipa de mesteri este condusa de inginerul Florin Brinzan. Materialele de constructie sunt in cea mai mare parte de la Dedeman, dar Dedeman nu are echipa de constructori 🙂 Ca si sponsor principal al emisiunii era firesc ca mesterii de pe santier sa poate echipament inscriptionat. Si da, si lucrarile din lemn petru terasa sunt realizate de catre aceeasi echipa.

 33. sabina spune:

  Poți sa îmi spui te rog de unde sunt cumparate lămpile peste care ai pus mileurile ? Multumesc

 34. mymy spune:

  Adela te rog poti sa imi spui unde pot inscrie un caz destul de greu la Vise la Cheie?Daca vrei poti sa imi scrii la emailul meu mimipink594@yahoo.com . Astept raspuns

 35. Cora spune:

  Draga Adela, eu nu plang deloc la emisiune :), ma intereseaza transformarea in sine, amenajarea, solutiile gasite…ma bucur ca nu exagerati, ca in emisiunile americane si gasiti solutii la indemana pentru cat mai multi romani. Cred ca scopul unor astfel de transformari este sa scoata beneficiarul lor dintr-un impas in care a ajuns si nu mai poate iesi…
  De pilda, pot sa-mi imaginez ce greu trebuie sa-i fi fost unui artist sa trebuiasaca sa gaseasca solutii practice referitoare la probleme tehnice, cum ar fi incalzirea, etc.
  De aceea, cred ca e frumos ca nu mergeti „over the top”, cum fac americanii, ci dati sperante ca se pot gasi solutii mai aproape de pament, ca sa zic asa .
  In aceeasi nota, imi place casuta ca e fara etaj (desi are o mansarda draguta) pentru ca stiu ca o casa cu etaj, eventual o casa mare, nu e decat o bataie de cap inutila.
  frumos…cea mai frumoasa amenajare de pana acum…

 36. Ionut spune:

  felicitari adela pt tot ceea ce faci pt oamenii astia si eu am plans la familia gaspar cand am vazut ca pictorul s-a nascut fara un rinichi. sufar cand aud pe cineva bolnav si cateodata imi vine sa plang…

 37. eugen spune:

  Brav Gaspare, ma bucur pt tine….. succes

 38. mymy spune:

  Adela iti multumesc foarte mult de sfat !

 39. mioara spune:

  este bine venit oricind astfel de ajutor ….eu singura am inceput o casa si mai am mult pina o voi termina ….cind va da dzeu am sa o termin si eu ..

 40. Luisa Opris spune:

  Foarte frumos si cu foarte mult bun gust! Ma mir de unde scoateti ideile astea grozave in doar 2 saptamani, cand altora le iau luni bune sa decoreze asa. Felicitari ! Eu ma inspir din ce faceti voi pentru ca eu si sotul meu renovam o casuta veche in care vrem sa ne mutam. Am reusit pana acum sa renovam bucataria, baia si dormitorul Mai avem livingul, baia mica, doua dormitoare si exteriorul casei, adica izolatie casa, trotuare . Acu… s-au terminat banii, asa ca mobilierul il facem noi o parte, restul cautam promotii. Sanatosi sa fim, ca in rest, ne bucuram de fiecare realizare mai ceva ca doi copii. Sunt convinsa ca ne vor trebui ani buni sa terminam cat de cat, dar avem rabdare, nu ne lasam! Am doar o intrebare: mobila aceea de bucatarie, nu e de la Casa Rusu, asa-i? Eu i-am vizitat dar nu am gasit mobila lucioasa crem ( eu crem o vad). De unde ati luat-o? Si grilajul acela superb de langa ea, tot de la Casa Rusu e, sau l-ati facut voi?
  Multumesc si spor la treaba in continuare!

 41. Alexandra spune:

  In episodul cu casa familiei Gaspar nu ati mai aratat baia…am vazut-o aici pe site dar in emisiune nu apare baia deloc…

 42. lili spune:

  felicitari ,sunteti super tari.adela vino si la mine sa-mi dai cateva sfaturi pt amanajarea unei camere pentru fetita mea :))))))))

 43. cristina spune:

  sunteti niste oameni foarte buni si cu duflet ,felicitari!

 44. Vlad V. spune:

  Nu am reușit să urmăresc emisiunea..doar câteva secvențe.. O întrebare: Fiind panta așa micăm, nu ar fi fost mai eficiente alte tipuri de ferestre?

  • Vlad V. spune:

   PS: (m-am grăbit cu întrebarea și am uitat esențialul), arată grozav casa după renovare, îmi place în special cum ați rezolvat-o cu scara

 45. Maria spune:

  Superb!!!! Si ma gandeam si eu ce pot face cu atatea tablouri pe care le pictez…modul in care au fost asezate e superb! Si casa e superba! Congrats!

 46. GIANINA VLASIE spune:

  Buna ! Sunt indragostita de munca voastra iremediabil ! Puneti suflet in ceea ce faceti si va iese de minune ! Urmaresc cand timpul imi permite orice postatezi .Admir munca voastra !Cu drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *