adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (37)

In apartamente, Design Interior, DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Apartamentul Lilianei Ion de la Slobozia din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV

Da, a fost o mare provocare pentru noi cei din echipa Visuri la cheie să renovăm un apartament. Deși inițial am crezut că ne va fi mai ușor am constat ulterior cât de dificil este să faci totul posibil într-o singură săptămână. Dar am fost motivați de Liliana Ion, o mamă extraordinară, o femeie puternică, hotărâtă să învingă orice prognostic legat de boala fetiței ei Adelina, care suferă de forma rară de epilepsie numită Dravet. Ne-a emoționat nu doar atitudinea Lilianei care, ca unic părinte, se luptă zi de zi cu boala fetiței ei, dar și faptul că este croitoreasă, specializarea ei fiind rochiile de mireasă, dar ea nu a apucat să poarte una.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (63)Liliana și Adelina, înainte să intre în apartamentul renovat, întâmpinate de voluntari și echipa Visuri la Cheie. Aici au văzut imagini de la interior, imagini proiectate pe un ecran uriaș.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (47)Înainte de venirea Lilianei și Adelinei, Dragoș Bucur ne arăta vecinii care ieșiseră la ferestre. A fost o frenezie de nedescris în cartierul din Slobozia.

Pentru noi Liliana Ion este exemplul de româncă, de mamă care nu se lasă, o femeie pentru care drobul de sare nu există și care ar face orice pentru ca fetița ei să rămână în viață, inclusiv să se apuce singură să renoveze apartamentul moștenit de la mama ei. S-a apucat de această lucrare de renovare cu gândul că, dacă va fi cald în casă, fetița ei nu va face crize. De fiecare dată când Adelina face crize de epilepsie este foarte posibil ca ea să moară. Liliana a observat că boala se manifestă sever atunci când copilei îi este frig. Ca atare s-a gândit să pună încălzire prin pardoseală, dar n-a apucat să termine lucrarea, iar cele două trăiau practic într-un șantier.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (48)Momentul când Liliana și Adelina au ajuns acasă. Eram cu toții foarte emoționați, mai ales că voluntarii au început să scandeze numele celei mici, iar Adelina era foarte surprinsă.

A fost foarte clar pentru noi că Liliana va trebui să aibă un loc unde nu doar să locuiască, ci unde să-și poată continua munca de croitorie pentru a avea o sursă de venit, dar în ambele situații să poată fi aproape de fetița ei, să o supravegheze pentru a stăpâni crizele de epilepsie. Ideea renovării a fost centrată pe rezolvarea celor două problemele esențiale, după cum a spus și arh. Alina Vîlcu, – atelier de croitorie și locuință caldă la propriu și la figurat.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (45)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (46)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (44)Prima cameră de primirea a clienților este deschisă către fostul hol, iar intrarea în casă se face practic direct în acest spațiu frumos creionat. Dacă mai vezi cabluri aiurea să știi că ele sunt de la echipa de filmare care trebuia să-și alimenteze reflectoarele și echipamentele video.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (5)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (9)Așa arăta înainte prima cameră, folosită de Liliana inițial ca dormitor, apoi ca și atelier. Aici era și locul centralei termice, care a fost păstrat, deși s-a schimbat centrala. Acum ea este mascată în dulapul existent în spațiul dedicat clienților.

Cum am procedat? Apartamentul de patru camere a fost împărțit în două zone clare – primele două încăperi dedicate atelierului și primirii clientelor, alte două încăperi ca locuință. Pentru aceasta arh. Andrei Samoil a conceput un plan prin care bucătăria, a fost mutată în fostul dormitor, pentru ca această cameră să devină atelier și pentru ca prima parte a locuinței să poată fi separată cu o ușă de zona privată. Deci, cum intri în casă acum spațiul este deschis, fără uși, la vedere fiind două spații – primul dedicat zonei de discuții cu clientele și probei de rochii, al doilea atelierul propriu-zis.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (13)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (15)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (50)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (43)Fosta bucătărie a devenit atelierul de lucru care comunică deschis cu prima încăpere și din care se face accesul către baia de serviciu elegant amenajată. Arhitectul Alina Vîlcu a venit cu ideile grozave pentru această zona de primire și atelier a casei.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (2)Așa arăta inițial bucătăria, singura cameră pe care Liliana reușise să o amenajeze. Am păstrat în noua amenajare o parte din electrocasnice, iar o bucată de gresie a fost transformată în tavă 🙂
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (4)Așa arăta inițial locul de racordare a instalației prin pardoseală. Acum este mascat în fața băii de serviciu printr-o structură de gips-carton.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (6)Holul inițial așa cum arăta el cu șapă de jos și pereți nefinisați. În stânga vezi ușa de acces în baie, care după renovare este lângă racordul instalației prin pardoseală. Spațiul de la băii până unde vezi ușa deschisă a fost separat cu perete și ușă interioară.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (3)Baia așa cum arăta inițial. Avea o cabină de duș cam dezmembrată și o instalație improvizată. Îmi pare rău că spun asta, dar e mai bine că nu simțiți mirosul dezgustător care era aici.

Baia de serviciu a fost și ea modificată în sensul că a fost mutată ușa ei către această zonă de lucru, devenind baia pentru clienți. Desigur, a fost complet renovată, de la instalații la finisaje și obiecte sanitare. Peste tot, există încălzire prin pardoseală, astfel încât Adelina, când stă lângă mama ei, să beneficieze de căldură, chiar dacă se joacă pe jos sau este desculță. Personalizarea spațiilor s-a făcut prin culoarea zugrăvelii, dar și intervenții decorative. De la obiecte manufacturate de către noi la modele cu tipare desenate cu cariocile pe pereți, totul a devenit un univers plăcut, relaxant, un atelier cu adevărat primitor.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (41)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (42)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (18)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (16)Baia de serviciu după renovare.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (26)Pe noul hol, colegele noastre, stiliste de fashion, Alina Duță și Ileana Ianachis, ne-au ajutat să finalizăm decorarea unui ansamblu de rame poziționat pe noul hol al locuinței, zona privată.

În a doua parte a locuinței, una din camerele neamenajate, care avea balcon închis, a devenit living. Aici arhitecții au prevăzut desființarea balconului și lărgirea spațiului camerei. Acest lucru s-a făcut din mai multe motive 1. s-a câștigat un spațiu suplimentar care inițial nu era deloc bine folosit, ba din contră se forma condens și mucegai; 2. era necesar un loc mai amplu pentru crearea unui living în care să existe și un loc de joacă. Da, arhitectul Andrei Samoil a proiectat un dulap magic, al cărui corp central se deschide și se transformă în loc de joacă pentru Adelina. Astfel, mama și fiica sunt mereu împreună. Liliana nu o poate lăsa pe cea mică singură nicio clipă, ca atare nici nu se putea pune problema ca Adelina să aibă o cameră de joacă separată sau o cameră de tineret.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (31)Livingul după decorare.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (1)Livingul înainte de renovare avea șapă de pe jos și un balcon închis.

În acest living mobila executată de Casa Rusu este o combinație de suprafețe lucioase albe, care amplifică luminozitatea și senzația de spațiu aerisit, cu panouri și rafturi nuanță închisă ca de lemn, ce aduc o notă de căldură și familiaritate. Un fotoliu cu tapițerie specială a devenit o piesă nu doar funcțională, ci și decorativă.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (36)Livingul după renovare.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (11)Livingul înainte de renovare.

Panoul din zona de tv maschează cablurile sistemului home cinema, dar aduce și multă căldură la interiorul unui living tratat minimalist. Corpurile de iluminat sunt și ele strategic așezate. Chiar dacă sunt mai joase, fiind deasupra mesei nu există riscul să te lovești de ele, dar asigură atmosferă plăcută. De asemenea, rafturile și interiorul dulapului sunt iluminate cu bandă LED.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (34)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (33)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (32)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (35)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (37)Dulapul din living executat de Casa Rusu se deschide în zona centrală, așa cum l-a proiectat arh. Andrei Samoil, interiorul devenind o extensie a livingului, practic o cameră de joacă pentru Adelina. Aici, pe lângă rafturile colorate, am aplicat stickere decorative pentru un plus de culoare și veselie.

Da, fostul dormitor a fost transformat în bucătărie. Dar acest lucru a fost posibil grație traseului existent al instalațiilor, în special a celei de gaz asupra căreia nu se putea intervenii în sensul modificării traiectului ei. O culoare verde, care imprimă prospețime fost folosită pentru zugrăveală, în rest totul este un joc de alb și negru. Și pentru că e o locuință de fete, ca să zic așa, tapetul cu motive florale din vinil (deci rezistent la aburi) a fost folosit aici pentru a completa frumos decorul unei încăperi tehnice. Masa este una extensibilă, iar deasupra ei se află un corp de iluminat ce marchează locul pentru servire.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (52)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (53)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (51)Noua bucătărie după renovare este amenajată în spațiu fostului dormitor.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (73)Inițial așa cum arăta dormitorul. Liliana reușise să pună parchetul și să mobilieze cât de cât camera.

A doua baie, care nu era deloc amenajată, a fost finalizată de către echipă. A fost aleasă o cadă în loc de cabină de duș pentru ca Liliana să poată măsura temperatura apei atunci când o îmbăiază pe Adelina. Da, și temperatura apei trebuie monitorizată, iar în cadă asta se poate face mai ușor. Plăcile ceramice sunt unele care imită aspectul de piatră, iar pentru pardoseală au fost folosite unele simple, glazurate pentru a imprima senzația de spațiu larg într-o încăpere mică. Desigur că și aici există încălzire în pardoseală.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (38)A doua baie după renovare.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (81)Așa arăta baia înainte de renovare. Practic era un șantier, fără niciun obiect sanitar montat.

Dormitorul a fost gândit pentru mamă și fiică. Nu există paturi separate pentru că ele sunt practic nedespărțite. Ca atare, abordarea a fost una mai feminină, cu o nuanță delicată de lavandă pentru pereți, în rest tonuri de bejuri, cremuri și nuanțe de lemn calde. În această cameră exista inițial mucegai la nivelul superior al pereților, iar problema a fost rezolvată prin termoizolarea la exterior a locuinței. În plus, pentru preîntâmpina orice problemă legată de încălzirea acestei încăperi, situată pe colțul blocului, tăblia patului a fost extinsă pe tot peretele, de unde și senzația de confort și dublă izolare. Și aici există încălzire prin pardoseală, deci totul este la propriu foarte cald.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (39)Dormitorul după renovare.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (10)Dormitorul înainte de renovare, după ce camera a fost golită de către voluntari. Inițial aici era un soi de depozit.

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (40)

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (28)Dormitorul după renovare.
adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (7)Camera dormitorului înainte de renovare. Perete cu mucegai a fost izolat la exterior, iar la interior tăblia patului extinsă asigură căldură și confort.

Și dacă te întrebi de unde sunt obiectele și finisajele îți reamintesc de sponsorii emisiunii: Dedeman, mobila Casa Rusu și eMag. A fost o provocare pe cinste, dar ideile aplicate aici sperăm să aducă un plus de confort și de stare de bine Lilianei și fiicei ei Adelina! Dacă vrei să revezi edițiile emsiunii Visuri la cheie, uite aici protvplus.ro, voyo.ro, iar noutățile despre emisiune le poți vedea pe visurilacheie.protv.ro. Crede în oameni! Împreună ne putem face viețile unii altora mai bune și mai frumoase!

adelaparvu.com despre apartmentul Liliana Ion din emisiunea Visuri la cheie, proTV, senzonul 1, 2014 (31)Fotografiile de calitate sunt realizate de către Răzvan Lupică pentru ProTV

20 Responses to Apartamentul Lilianei Ion de la Slobozia din emisiunea Visuri la cheie de la ProTV

 1. Gina spune:

  Ca de fiecare data, totul este minunat. Imi place culoarea din bucatarie, este indrazneata! Cum este si ideea tapetului cu motive baroc din baie, cine s-ar fi gandit – tapet in baie!?! Sunteti atat de creativi! <3

  As avea o intrebare: cat de adanca este comoda din dormitor (am o problema in dormitorul meu cu lipsa de lungime si imi place acea comoda ingusta)?

 2. Adina spune:

  Nu sunt designer de interior, insa parerea mea este ca bucataria arata mult mai cald inainte, parea un spatiu mai intim. Dupa renovare impactul culorilor este prea puternic si mie cel putin imi pare mai mult un restaurant decat o bucatarie. Cred ca se exagereaza folsind negru in interioare ce ar trebui sa fie calduroase, intime si sa dea senzatia de „acasa”. Poate ar fi trebuit sa se ia in considerare gusturile beneficiarei, avand in vedere ca a reusit totusi sa amenajeze bucataria. In schimb este foarte interesanta ideea locului de joaca „in dulap”. Dormitorul si sufrageria par in schimb destul de intime si caldurose (eu as fi exclus si draperia neagra). Felicitari pentru emisiune!

 3. larisa spune:

  foarte fain, le doresc mamei si fiicei sa fie sanatoase si fericite in noul decor si schimbarea sa le aduca mult noroc si multe bucurii! si am o intrebare… tablourile (imagini din natura) de unde sunt? multumesc si felicitari!

 4. Alexandru spune:

  Buna Adela, imi poti da un sfat cu privire la tablia patului? Vreau sa realizez exact acelasi lucru dar nu stiu exact ce materiale sa folosesc. Multumesc

 5. balint daniela spune:

  foarte frumos acum pot fi fericite si cu ocasa pe merit

 6. alina spune:

  In primul rand, imi place cand vad oameni fericiti. Felicitari!

  Apoi, gusturile se discuta. De exemplu, mi s-ar parea mai potrivite culorile calde in bucatarii. Verdele din bucatarie este indraznet, dar totusi rece.
  In baia de serviciu, tapetul negru cu alb este chiar foarte indraznet, incat imi distrage complet atentia de la incapere. Personal, nu as folosi. Baia principala mi se pare mai ok.
  Interesanta comoda din dormitor; cu aceea mi-ati dat o idee.

  Avand in vedere stadiul de la care au demarat lucrarile, efortul depus cred ca a fost destul de mare. Felicitari echipei de lucru si familiei castigatoare!

 7. Alexandra spune:

  Buna Adela; fotoliul rosu din atelierul de croitorie este de la IKEA? Sau l-ati gasit la Dedeman/Casa Rusu? Merci!

 8. viorica rosu spune:

  Emisiunea pe care o realizati este un proiect foarte reusit pentru ca ajunge acolo unde este nevoie si la cine merita. Felicitari si va doresc sa reusiti sa indepliniti cat mai multe vise. Succes.

 9. viorica rosu spune:

  Putem sa va sprijinim cu voluntariat ?

 10. Carmen spune:

  Felicitari pentru renovarile superbe pe care le faceti! Perdele de dormitor de la aceasta renovare sunt de la Dedeman?

 11. savin ionut spune:

  Si eu ma aflu intr-o situatie dezastruoasa.Sunt un biet pictor care are un atelier deplorabil.Am vazut ce ati facut pentru D-ul Cristi Gaspar. Credeti ca as putea beneficia de sprijinul echipei dumneavoastra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *