adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (7)

In Gradina, Produse gradinarit, Sfaturi plante, Shopping

Revoluționar! Te ajută să ai grijă de flori! Dispozitiv și aplicație gratuită pentru îngrijirea plantelor

Cari Marian ing.horticol si designer florist

Carli Marian ing.horticol si designer florist

Este de-a dreptul revoluționar! Un dispozitiv super inteligent care măsoară cu precizie, în timp real, parametrii esențiali pentru creșterea și starea de sănătate a plantelor. Iar aceste măsurători îți vor fi trimise direct pe smart phone-ul tău sau tabletă printr-o aplicație gratuită. Da, practic primești indicații clare prin SMS despre cum trebuie să-ți îngrijești plantele. E ca și cum ai avea lângă tine un specialist care să te sfătuiască pas cu pas ce trebuie să faci. Cei de la Universitatea Wageninen, Olanda, împreună cu inginerii de la firma Parrot, care au creat dispozitivul, au muncit timp de doi ani de zile pentru baza de date cu sfaturile și indicațiile necesare îngrijirii plantelor. Dispozitivul se numește Parrot Flower Power. Ne va ajuta pe noi, oamenii de rând, să avem grijă de plantele noastre, dar îi poate ajuta pe mulți începători într-ale horticulturii să aibă grijă cum trebuie de culturile mici. Uite, spre exemplu, cei care se mută de la oraș la țară vor avea cu acest dispozitiv un sprijin în a ști când și cum să îngrijească legumele. Acest dispozitiv poate schimba radical modul în care avem grijă de plantele noastre!

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (11)

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (12)

Și da, trebuie să spun cu mare satisfacție, ca inginer horticulor: gata!  De acum încolo nu mai ai nici o scuză să spui că la tine nu supraviețuiește nici o plantă! A venit momentul să plantezi tehnologie exact acolo unde trebuie pentru ca plantele tale să fie mereu fericite. Dacă încă îți mai dorești să ai o Gardenia frumoasă, o Azalee plină de flori sau un Bonsai spectaculos și nu te mai încumeți din pricina dificultăților de îngrijire, eu cred că soluția perfectă pentru un succes garanta este acest dispozitiv Parrot Flower Power. Aplicația gratuită se descarcă de pe site-ul parrot.com și este compatibilă atât pentru IOS cât și pentru Android, adică și pentru iPhone și pentru alte mărci de telefoane cum ar fi Samsung.

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian

Sistemul în sine funcționează cu ajutorul unei baze de date ce include informații despre modul de îngrijire a peste 7000 de plante. Programul îți permite să alegi specia de plantă pe care îți dorești s-o monitorizezi și atunci se stabilesc limitele parametrilor ce trebuie controlați. În funcție de măsurătorile care se înregistrează se verifică dacă acestea se încadrează în limitele prestabilite sau nu iar rezultatele și soluțiile îți vor fi transmise pe telefon sau tabletă în timp real. Acest dispozitiv inteligent wireless are înglobat un senzor capacitiv pentru măsurarea umidității solului, un senzor conductiv ce evaluează cantitatea de îngrășământ din sol, un senzor de lumină și un senzor de temperatură.

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (5)

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (13)Aplicația îți spune exact ce are nevoie planta ta, așa că n-ai cum să greșești dacă respecți indicațiile.

Dispozitivul este extrem de atractiv cu o formă high-tech și o dimensiune  redusă de doar 15 x 20 x 2cm. Este disponibil în mai multe culori: maro, verde sau albastru. Să știi că este rezistent la apă, iar componentele sale sunt sudate cu ultrasunete așa că nu se va strica prea ușor! Și cireașa de pe tort este că funcționează timp de 6 luni cu doar o baterie obișnuită. Dispozitivul poate fi folosit atât în interiorul casei cât și în grădină, deci ideal și pentru monitorizarea plantelor tale de afară. Și da, pentru plantele de interior ai nevoie de un dispozitiv pentru fiecare ghiveci.

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (1)

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (8)

Având în vedere că ne aflăm în luna cadourilor mă gândesc că poate fi un cadou inedit pentru oricine iubește florile dar întâmpină greutăți în a le oferi cea mai bună îngrijire. Glumești? Clar este cadoul ideal! Dispozitivul îl poți comanda de pe site-ul celor de la Parrot Flower Power – www.parrot.com sau de pe www.smuff.ro. Și uite, mai jos ți-am postat ți câteva filmuțele de prezentare ca să-ți dai seama cât de simplu funcționează. Absolut genial acest dispozitiv!

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (3)

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (4)

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (2)

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (6)

adelaparvu.com despre Parrot Flower Power, text Carli Marian (7)

7 raspunsuri pentru Revoluționar! Te ajută să ai grijă de flori! Dispozitiv și aplicație gratuită pentru îngrijirea plantelor

 1. laurentiu spune:

  interesant acest dispozitiv ,mi-ar fi foarte util la mica sera pe care o am

 2. Alex spune:

  Foarte interesanta aplicatia!

  Ar fi tare ca si romanii sa dezvolte o astfel de aplicati pentru oamenii de la tara. Si ar fi interesant daca ar oferi informatii despre cum poti face bani dintr-o anumita planta, sau să ofere idei de afaceri.

  Bine! Poate că exagerez dar ar fi interesant!

 3. […] nevoie de apă, indiferent de programul nostru de viață. Cum poți le asiguri necesarul de apă? Răspunsul la această problemă să ştii că este unul simplu şi la îndemâna oricui, trebuie doar să fi […]

 4. Adela spune:

  Eu stiam ca plantelor nu le plac undele Wi-Fi, sung periculoase atat pt noi cat si pt plante. Este demonstrat.

 5. […] cu loc de ședere, de relaxare, dar și pentru masă, un loc unde ai și ecran tv, dar și senzori de monitorizare ai plantelor pe care-i poți programa folosind aplicații specifice de pe telefonul mobil. A primit medalia de […]

 6. […] nevoie de apă, indiferent de programul nostru de viață. Cum poți le asiguri necesarul de apă? Răspunsul la această problemă să ştii că este unul simplu şi la îndemâna oricui, trebuie doar să fi […]

 7. T. Szabolcs spune:

  Am vazut, ca se poate cumapara si pe Emag. Pacat ca numai o singura opinie exista, dar ala e de 5 stele, deci in final e posibil ca e un produs bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *