adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (116)

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Sunt incredibile machetele auto create de Bogdan Muscalu! Astea da cadouri pentru bărbați!

Îți spun sincer că nu mi-a venit să cred că cineva poate face așa ceva! Am văzut o astfel de machetă auto în atelierul pictoriței Mirela Trăistaru și nu înțelegeam cum ar putea cineva să stea să facă toate detaliile pentru o mașină în miniatură atât de perfect. Am avut ocazia să-l cunosc și pe autorul lor, Bogdan Muscalu și am aflat lucruri incredibile. Muncește la o astfel de machetă luni de zile, cel mai puțin timp alocat unei machete e în jur de o lună și asta pentru ceva simplu. La un camion poate munci și șase luni. Dar îi place atât de mult ce face încât nici nu-și dă seama că-l prinde ora 4 dimineața. Și această artă, că altfel n-am cum să-i zic, este hobby-ul lui pentru că în rest Bogdan, alături de un asociat are propria firmă de import piese auto. Visează să poată trăi numai din machetele sale, dar deocamdată această artă, zice el, nu e apreciată la noi. Eu cred că nu e cunoscută, dar de apreciat n-are cum să nu fie. Doamne, dar ce detalii poate să facă! Inclusiv box paleții de pe camioane sau rugina de pe caroserie. Dar e vorba despre mult mai mult aici. E vorba despre ce înseamnă cu adevărat un cadou. Hai să-ți spun mai multe, după ce-ți pun poza lui Bogdan ca să-l cunoști și tu.

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (19)

Bogdan spune că în opinia lui un cadou înseamnă ceva personalizat, să-l cunoști pe omul respetiv și să-i oferi ceva ce-l reprezintă. Spre exemplu, cineva a venit la el și i-a cerut o machetă ca și cadou pentru un bărbat care ocupă o funcție de conducere într-o companie mare, dar n-a știut să-i dea detalii despre persoana respectivă. Știi ce a făcut Bogdan? S-a înscris la un eveniment de business unde cel ce urma să primească macheta ținea un curs. Și-a dat seama după acel curs ce fel de personalitate are, cum că-i plac lucrurile clare, că este o persoană directă căreia îi place să privească mereu înainte, către viitor. Așa că a ajuns în atelierul său de acasă și s-a apucat de treabă. Macheta? O mașină NASCAR. De ce? Pentru că e una care merge doar înainte, detalii tehnice pe care Bogdan ca și pasionat de mașini le știe.

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (1)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (2)

Pentru tatăl unui alt client, care urma să-și aniverseze vârsta de 60 de ani și care conducea o companie ce produce camioane, a venit cu ideea unui camion model din anul în care s-a născut sărbătoritul. Și camionul a fost creat cu detalii superbe, de la farurile care se aprindeau la remorca suplimentară plină cu cărbuni și seria trecută pe șasiu.

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (3)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (13)

Altcineva și-a dorit o machetă în memoria bunicului său care a fost pompier. Da, o mașină de pompier dar una veche, de pe vremea bunicului. S-a documentat, a făcut rost de imagini și a înscripționat-o înclusiv cu numărul 981 așa cum erau mașinile pe vremea aceea. Ce să spun despre detalii precum furtunul sau micile obiecte așezate sub caroserie. Ori interiorul? Demențiale!

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (23)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (17)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (77)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (74)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (72)

Bogdan are 40 de ani și a început să facă machete din clasa a 11 a pe vremea când n-avea acces la toate materialele care există acum. Chiar mi-a spus cum să-i pare rău că n-a reușit să le păstreze pentru că mama lui le-a oferit altor copii, dar a realizat că și fără materiale și accesorii reușea să facă detalii excelente. Este un perfecționist și când i se întâmplă să greșească ceva o ia de la capăt, dar este foarte creativ. Mi-a povestit cum a lucrat luni de zile la un camion, dar nu i-a plăcut cum a ieșit în final. Așa că l-a accidentat și l-a pus pe remorca altuia la care a muncit până a ieșit cum și-a dorit. Strică multe machete și o ia de la capăt și umblă mult pentru fiecare detaliu în parte. Documentarea este esențială și fiind pasionat de mașini vrea să redea fidel detaliile. Fiecare machetă încapsulează o bucățică de istorie auto, dar prin personalizare reușește să exprime ceva din preferințele sau caracterul celui care urmează să o primească.

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (100)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (96)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (89)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (85)

Ai văzut urmele de noroi și rugină de pe unele camioane și mașini? Ei bine, Bogdan nu doar că le creează ca un artist, dar știe și unde anume să fie ele poziționate. Stropii de noroi sunt gândiți în funcție de mecanica și dinamica roților. Am râs cu poftă când mi-a spus: „Camioanele nu le dau, sunt ale mele!”. Le-a expus în biroul lui și îi face mare plăcere când clienții săi care vin pentru piese auto, dar uită pentru ce au venit și nu se mai sătură să afle despre machete.

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (130)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (58)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (60)

Adevărul este că e tare greu să cuantifici finanicar migăleala asta. Spre exemplu, la un caminon lucrează și șase luni de zile. Dacă ar cere 1000 de euro și tot n-ar acoperi munca pentru el, comenzile pentru accesoriile cumpărate din străinătate, alergătura după materiale, nu mai spus de nopțile nedormite, pasiunea și talentul său. A creat la un moment dat un trabant pentru care a muncit mult și care costa 500 de euro. Cineva i-a spus: „păi da cu banii ăștia cumpăr un Trabant adevărat.” Ei bine, eu cred că cu banii ăștia n-ai cum să cumperi un Trabant care să-ți încapă pe raftul din bibliotecă :). În plus, Bogdan oferă un certificat fiecărui client prin care se obligă că nu mai face vreo machetă la fel, deci fiecare mașină, camion, motocicletă e unicat! Și în acel certificat spune exact și toate materialele folosite de la câte bucăți de lemnișoare la adezivii folosiți.

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (54)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (55)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (84)

Îmi place tare mult cum are grijă de machete. Până și modul cum sunt livrate în cutii transparente. Sunt destul de fragile aceste machete, adică nu se pot trimite prin curier. A trimis o dată una cu avionul și a trebuit să-i fie returnată ca să o repare. Dar zău că munca asta mi se pare fascinantă! Câtă răbdare și pasiune trebuie să ai ca să faci așa ceva! Da, într-adevăr aceste machete sunt un cadou minunat pentru un bărbat! Dar și eu m-aș opri să mă uit la o machetă din aceasta dacă ar fi expusă într-o vitrină. Chiar îmi spunea Bogdan că-i venise la un moment dat ideea să le propună celor de la o firmă de ceasuri să folosească o machetă de-a lui pentru a expune cel mai deosebit ceas bărăbătesc. Mi se pare o idee foarte tare să le vedem prin vitrine. Muncește mult la ele și în opinia mea este un adevărat artist. Uite, pe pagina lui de Facebook Wheel Art găsești nu doar poze cu machete, ci și explicații interesante. Dacă dorești să faci cadou cuiva o astfel de machetă, fii pe fază și comand-o cu ceva timp înainte pentru ca Bogdan Muscalu (tel 0756.205.464) să aibă cum s-o personalizeze și să o termine la timp. Felicitări Bogdan! Faci niște machete senzaționale!

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (101)

 

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (4)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (6)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (113)

 

Mai jos o machetă 4 x 4 realizată de Bogdan Muscalu și personalizată de către pictorița Mirela Trăistaru. O să vezi și mai jos încă una în stilul inconfundabil al pictoriței noastre.

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (99)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (104)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (102)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (103)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (109)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (110)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (111)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (112)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (97)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (8)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (16)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (5)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (5)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (20)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (62)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (57)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (61)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (59)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (56)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (50)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (48)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (47)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (51)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (53)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (55)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (105)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (106)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (107)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (108)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (122)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (121)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (120)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (119)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (118)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (117)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (115)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (114)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (116)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (94)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (95)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (93)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (92)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (91)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (44)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (43)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (42)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (46)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (45)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (38)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (37)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (39)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (36)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (35)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (21)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (11)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (12)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (76)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (75)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (78)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (81)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (80)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (79)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (65)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (71)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (69)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (68)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (67)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (66)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (64)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (27)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (28)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (34)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (33)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (32)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (31)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (30)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (29)

adelaparvu.com despre Bogdan Muscalu artist machete auto (26)

20 Responses to Sunt incredibile machetele auto create de Bogdan Muscalu! Astea da cadouri pentru bărbați!

 1. Mihail spune:

  superbe machetele! Felicitari Bogdan!

 2. Felicitari, intr-adevar! Un exemplu clar de ceea ce poate face adevarata pasiune. Si felicitari si pentru maniera relaxata si atragatoare in care e scrisa postarea – am parcurs-o cu incantare – si nu sunt barbat :-). O idee: daca pentru vanzarea acestor machete nu exista o piata suficient de „potenta” in Romania iar fragilitatea lor reprezinta un impediment in calea unor evenuale exporturi, o varianta ar putea fi inchirierea lor – asa cum apare si in postare, ar arata superb in vitrine, in special in cele ale magazinelor cu articole barbatesti. Sunt facute sa fie admirate si apreciate. Inca o data, felicitari!

 3. […] Adela Parvu Îți spun sincer că nu mi-a venit să cred că cineva poate face așa ceva! Am văzut o astfel de […]

 4. Aurora spune:

  Daca nu eram avertizata ca sunt machete, puteam jura ca sunt in marime naturala….

 5. Adela, multumesc pt articol.A fost o surpriza… Inca o data, felicitari Bogdan !!!!

 6. Florin Mare spune:

  Spectaculos.

 7. Alex T spune:

  de unde pot cumpara asa ceva?

 8. Luminita spune:

  Baietelul meu doarme intrun pat marca Bogdan Muscalu.

 9. […] a fi desfășurată acasă nu implică multă dezordine, cum ar fi spre exemplu realizarea de machete auto sau legătorie de artă, unde n-ai cum să strângi de fiecare dată toate piesele și […]

 10. visancatalin spune:

  Doamna Adela … imi puteti spune cum pot achiziona de la Bogdan?
  sau cum pot sa il contactez pe Bogdan ? un mail/nr de telefon, orice … va rog

  • Adela Parvu spune:

   Catalin, vezi ca ai la finalaul articolului numarul de telefon a lui Bogdan si pagina lui de Facebook 🙂

   • Popa Monica spune:

    Bogdan nu mai face machete ? Adica am vb foarte putin pe fb unde i-am spus ca as dori sa ii fac un astfel de cadou prietenului meu 🙁 . Mi-a spus sa ii dau poze cu masina insa dupa nu mi-a mai zis nimic cu toate ca a citit mesajul meu . Desigur , inteleg ca isi poate selecta clientela poate masina nu era destul de complicata ptr el , insa pentru mine insemna foarte mult. Va rog sa ma ajutati daca mai stiti pe altcineva care face machete auto sa imi spuneti 🙁 .

 11. mishoo spune:

  felicitari,extraordinar,fara cuvinte

 12. Marius spune:

  Ar fi trebuit precizat totusi ca machetele exista, iar Bogdan le personalizeaza. Nivelul detaliilor pentru machetele modificate este excelent – in spatele acestor rezultate cu siguranta este cineva care are la activ multi ani de modelism. Fiind si eu unul din cei care se ocupa cu acest lucru, nu pot decat sa ma bucur ca exista concurenta reala 🙂 si sa urez mult succes in continuare. Spor si la cat mai multe rezultate bune !!! 🙂

 13. pius spune:

  si eu am asamblat / inca mai am machete de camioane si de elicoptere,
  cine e interesat de ele sau de schimburi: Misu Mihaiu pe facebook.
  ciao!

 14. Ana spune:

  Vreau si eu o adresa de contact…pls!

 15. Gal Andreia spune:

  Buna!
  As dori sa achizitionez o macheta!
  Dar pagina wheel art nu este!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *