adelaparvu.com despre Nicu Bocancea designer florist castigator al concursului Flower Fusion aranjament masa de Craciun 2014 (7)

In Design floral, Gradina, Romania Mea

Nicu Bocancea câștigător al concursului Fusion Flowers, aranjamente florale pentru masa de Crăciun

Ți-am mai scris despre designerul florist Nicu Bocancea, cel care ne-a impresionat cu aranjamentul floral cu temă tradițională dedicat nunții sau cu minunatele sale instalații sale florale. De data aceasta îți prezint un aranjament pentru masa de Crăciun, absolut superb. Elegant, minimalist, dar plin de simboluri, acest decor floral a fost declarat de către prestigioasa revistă Fusion Flowers cel mai frumos aranjament pentru pentru masa de Crăciun și, ca atare, românul nostru desemnat câștigătorul concursului organizat de publicația britanică.

adelaparvu.com despre Nicu Bocancea designer florist castigator al concursului Flower Fusion aranjament masa de Craciun 2014 (6)
Designerul florist român Nicu Bocancea

Competiția “FUN dinner table design”, așa cum a fost denumită de către cea mai titrată publicație dedicată designului floral contemporan, s-a desfășurat online. Mai mult de 300 de designeri floriști din întreaga lume au trimis imagini cu aranjamentele lor pentru masa de Crăciun. Nicu Bocancea a trimis și el un aranjament pe care tocmai îl finalizase pentru un pictorial realizat pentru revista The One, care a pregătit un articol mai amplu despre decorul de Crăciun tratat într-un stil actual, contemporan. Faptul că Nicu Bocancea a câștigat competiția îi certifică încă o dată creativitatea. Aranjamentul său va fi publicat în revista Fusion Flowers, dar și în albumele de design floral pe care publicația britanică le editează. Dar hai să-ți spun ce a folosit pentru acest aranjament.

adelaparvu.com despre Nicu Bocancea designer florist castigator al concursului Flower Fusion aranjament masa de Craciun 2014 (4)

Nicu Bocancea, de la Florăria Iris, a conceput un aranjament de iarnă, de aceea a ales ca totul să fie alb. Se potrivește atât pentru masa de Crăciun, cât și pentru cea de Revelion. Dacă e să mă întrebi pe mine, mi se pare superb și pentru o nuntă. După ce a creat din sârmă o mică structură de care să prindă plantele de lustră, a agățat cu florile în jos stalix (mâțișori cum le spunem noi popular), iar printre ei a suspendat nerine. Nerinele sunt flori care nu par deloc deosebite atunci când sunt închise, așa cum spune designeriul, dar când se deschid arată ca niște stele. Printre flori a folosit și frunze de eucalipt, iar printre lumânările de pe masă sunt conifere, respectiv crenguțe de tuja. Aranjamentul are nu doar un aspect frumos, dar prin frunzele de eucalip și tuja emană arome plăcute și discrete. Un astfel de aranjament poate rezista bine circa două săptămâni, nerinele fiind hrănite cu apă din eprubete (care le îmbracă tijele). N-o să-ți vină să crezi, dar tot aranjamentul a fost realizat de Nicu împreună cu un coleg în doar zece minute. Genial! Bravo Nicu Boncacea!

adelaparvu.com despre Nicu Bocancea designer florist castigator al concursului Flower Fusion aranjament masa de Craciun 2014 (5)

adelaparvu.com despre Nicu Bocancea designer florist castigator al concursului Flower Fusion aranjament masa de Craciun 2014 (2)

adelaparvu.com despre Nicu Bocancea designer florist castigator al concursului Flower Fusion aranjament masa de Craciun 2014 (3)

adelaparvu.com despre Nicu Bocancea designer florist castigator al concursului Flower Fusion aranjament masa de Craciun 2014 (1)

11 raspunsuri pentru Nicu Bocancea câștigător al concursului Fusion Flowers, aranjamente florale pentru masa de Crăciun

 1. Dedi spune:

  Sunt sigur ca romanii vor cuceri lumea !
  Geme natia de oameni adevarati, destepti si priceputi.
  Bravos !

 2. corina don spune:

  frumos, delicat…MINUNAT! bravo NICU…..BRAVO ROMANIA!

 3. mihaela macovei spune:

  absolut superb!…de fiecare data, tot ce creaza este absolut superb! Ma inclin, Nicu Bocancea!..tu esti unul din cei care ne face sa fim mandrii ca suntem romani!.Sincere Felicitari!

 4. alina spune:

  Se vede ca Nicu are un stil elegant si minutios si ca ii place ceea ce face.
  Felicitari, Nicu!

 5. Magda spune:

  Superb , dar mi-ar fi placut sa vad mai multe aranjamente

 6. […] cele mai multe ori atmosfera sărbătorilor de iarnă este întregită și prin flori, care vin să sublinieze magia acestei perioade din an. Una dintre aceste flori este Steaua […]

 7. Paduraru Ramona spune:

  De vis…vis de iarna!

 8. parbrize spune:

  arata excelente merita o gramada laude, ceva extraordinar

 9. […] și cel care este prezent an de an cu lucrările sale în prestigiosul album Floral Art. Pentru designerul florist și echipa sa a fost un weekend de foc, care a debutat cu aranjamentele pentru Balul Vienez […]

 10. […] Nicu Bocancea ți-am mai scris și îți voi mai scrie pentru că este unul dintre cei mai apreciați designeri floriști din […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *