Minimalist, dar cald, luminos, dar intim, spațios, dar excelent organizat. E clar că numai niște oameni talentați ar fi avut îndrăzneala să iasă din tipare pentru a creiona o amenajare cu adevărat autentică. Proprietarii sunt și autorii conceptului de design interior. Este vorba despre arhitecții Veridiana Tamburus și Fabio Storrer, care și-au dorit ca ceremonia de căsătorie să aibă loc în viitoarea lor casă. Da, de aici a pornit totul, așa că s-au pus pe proiectat și au gândit totul astfel încât să beneficieze de un fundal cât mai simplu pentru nuntă, dar să aibă loc și pentru invitați. Să nu-ți închipui o nuntă ca la noi, ci mai degrabă o petrecere cu oameni puțini, dar dragi.
Propietarii locuinței și semnatarii proiectului Veridiana Tamburus și Fabio Storrer
Ca să-ți dai seama cum e organizată locuința, închipuiește-ți un dreptunghi în plan care este împărțit pe lungime, de-o parte fiind ușa de la intrare cu un mic hol, bucătăria, baia (una lângă alta pentru a fi conectate mai ușor la instalația de apă), dormitorul și dressingul; de cealaltă parte sufrageria, livingul, spațiul de birou. Deci, pe o latură sunt camerele separate cu uși interioare, de cealaltă latură se desfășoară zona de zi. Astfel din zona de zi era vizibil un zid lung cu multe uși interioare. Ce au făcut arhitecții? Au îmbrăcat totul în lemn de pin. Rezultatul? Foarte plăcut și coerent, căci ușile nu mai fragmentează spațiul, acesta păstrându-și linia minimalistă, iar lemnul a adus un plus de textură și căldură locuinței. Un truc excelent care i-a ajutat și pentru ceremonia de căsătorie ce avut loc acasă.
Cum au procedat în rest? Spațiul amplu din zona de zi este gândit a fi la rândul său separat cu ajutorul ușilor culisante pentru birou și prin amplasarea unui șemineu între zona de living și cea de relaxare, marcată de o banchetă dispusă de-a lungul generoasei ferestre. Șemineul este prelungit cu o structură simplă, ca o masă joasă (o mobilă din ciment), ce oferă locuri suplimentare de ședere atunci când cei doi organizează petreceri acasă. Pe lângă acest lucru, delimitările vin să alunge din percepția unui spațiu mai mult lung și îngust care s-a creat în urma lambrisării cu lemn pe o latură a locuinței. Pentru a lega partea de zid îmbrăcată cu lemn de pin, lambriurile din aceeași esență lemnoasă se regăsesc și în dreptul sufrageriei. În rest, mobila e simplă, dar cu design actual, la fel ca și corpurile de iluminat, iar decorațiunile puține, dar cu forme și culori organice. Și-au dorit o locuință elegantă, aerisită, fără brizbrizuri. Au adus însă căldură prin lambriuri și prin pardoseala îmbrăcată cu lemn recuperat de la construcții vechi.
Masă de la Tora Brasil (la noi mobilă similară găsești la Silva I Artis ), fructiere designer Brunno Jahara (ceva asemănător poți găsi la noi la PingPongShop)
Ce poți învăța din această amenajare? Că lemnul deschis la culoare, cum e cel de pin, se potrivește bine cu orice altceva, că poți aduce căldură la interior prin prezența unei pardoseli trainice, dar cu aspect învechit. Adică lemnul se asortează ușor, indiferent de stilul ales. Apoi că atunci când ai suprafețe fragmentate de multe elemente, cum ar fi ușile, cel mai bine este să aplici o soluție de uniformizare pentru ca ansamblul să fie armonios. De asemenea, când ai un finisaj dominant, cum e aici lemnul ce îmbracă zidul și ușile îmbrăcate în lemn să mai adaugi în restul spațiului un element de legătură din același material și nuanță, fie o piesă de mobilier (aici masa de sufragerie), fie o zonă de perete îmbrăcată similar (aici în dreptul sufrageriei). Arhitecții au ales în rest o paletă de nuanțe foarte pale de roz, verde și gri pe care le poți observa în câteva piese de mobilier. De asemenea, pentru ca totul să capete un plus de profunzime, alternează zonele mate (lemn, beton, ciment) cu cele lucioase (vezi aici piese de mobilă lucioase și tablouri cu sticlă). Frumos, curat, elegant. Sper să te inspire și pe tine!
Ugh, cuplu de arhitecti… 😛
Foarte frumos.
Îmi plac foarte mult lămpile din bucătărie . De unde se pot achiziționa ? Mulțumesc !
si eu as vrea sa stiu de unde pot avea lampi ca alea…sunt tare frumoase!!
elegant si functional dar un pic rece 😉