adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (9)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 33 metri pătrați ingenios amenajată

Mi-a plăcut tare mult amenajarea acestei garsoniere pentru că are aerul unei locuințe de tip loft. Deși practic este o singură cameră, cu excepția băii, este atât de bine organizată și atât de coerent decorată încât n-ai senzația de spațiu mic. Sunt multe trucuri și idei aici care o să-ți placă. Amenajarea a pornit ținându-se cont de două aspect importante: locuința era la gri, iar fereastra e una singură, cu calorifere în fața ei. Designerul rus Dimitry Litvinov a conceput însă o amenajare cu accente în stil industrial tare reușită. Proprietarul locuinței și-a dorit inițial ca această garsonieră să fie pentru fiica lui, apoi s-a răzgândit și a aranjat-o pentru închiriere. Decorul? Unul masculin pentru chiriași studenți sau domni. Dar hai să-ți spun despre secretele amenajării, căci sigur te vor inspira.

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (7)

Când locuința este mică și o ai la gri n-ai vrea să încarci pereții cu tencuială sau plăcari pentru că fiecare centimetru este important, mai ales pentru dulapuri. Zidurile din beton l-au inspirat pe designer așa că a abordat un stil industrial. Dar cum a procedat? A avut în vedere necesitățile unei locuințe: zona de living, de bucătărie, de dormit, de depozitare și a ținut cont de lucrurile care incomodau, respectiv caloriferele din fața ferestrei și țevile aflate la vedere, inclusiv pe plafon. A ridicat nivelul pardoselii cu centimetri buni pentru încălzi garsoniera cu ajutorul vetiloconvectorelor montate în șapă, iar peste a venit cu o pardoseală din parchet cu aspect de podea. Țevile de la nivelul plafonului, inclusiv instalația electrică, le-a mascat cu niște casete realizate din panouri de lemn prinse cu corniere metalice, iar între ele a camuflat betonul cu plasă de tip Buzău. Rezultatul? Soluție accesibilă ca și costuri, dar efect vizual maxim!

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (11)Garsoniera intr-o prima varianta fara canapea extensibila.

Pentru a aduce un plus de căldură la interior, în zona bucătăriei și a băi a placat pereții cu cărămidă. Aceasta completează excelent ambientul prin textură, dar și prin culoare. Pe partea cu canapeaua, s-a folosit de un tapet în carouri aplicat direct pe zidul la gri. În privința mobilierului a avut în vedere faptul că fereastra e una singură, așa că totul în cameră este așezat fie de-a lungul pereților, fie ceea ce este pe centrul camerei are înălțime joasă. De ce? Pentru ca nicio piesă de mobilier să nu obtureze lumina. Inițial a conceput un pat rabatabil așezat în spatele canapelei și care se deschidea peste aceasta (a ales un model cu spătarul jos), apoi a ales varianta unei canapele extensibile pentru că era mai confortabilă pe timp de zi (spătar mai înalt). Zona de birou în lateralul canapelei mi-a plăcut tare mult, continuată cu o comodă joasă pentru depozitare.

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (8)
adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (9)Garsoniera intr-o prima varianta fara canapea extensibila. S-a renuntat a patul rabatbil (care arata ca o piesa interesanta cu raft) si pentru ca nu mai era suficient loc pentru instalarea aparatului de aer conditionat.

Cel mai mult însă mi-a plăcut soluția aleasă pentru dulapul de haine. Este un dressing ce pare încastrat în perete, dotat cu uși culisante placate cu oglinzi. Dar aici este un truc ingenios. În lateralul dulapului, imediat lângă intrarea în garsonieră designerul a creat și un mic hol. Acesta poate fi închis cu una dintre ușile culisante. Astfel, toate ușile cu oglinzi trase maschează încălțămintea și cuierul de la intrare, iar oglinzile îți dau senzația că spațiul este mai mare. Practic, una din cele două uși care s-ar vedea de la interiorul locuinței dispare din câmpul vizual, lăsând spațiul mai curat, mai puțin fragmentat. De asemenea, mi-a plăcut și soluția de mobilare din bucătărie, unde, în lateralul corpurilor ce înglobează și locul de frigider designerul a creat zona pentru televizor. Totul este atât de coerent și de bine organizat încât te aștepți să mai găsești și alte camere.

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (16)

Și da, ai să vezi și idei de bricolaj simpatice, cum ar fi măsuța de living creată dintr-o valiză veche, scaunele de tip bar cu șei de biciclete, dar și spații de depozitare aproape de plafon. Neapărat merită să observi multitudinea de corpuri de iluminat. Este o singură cameră, dar fiecare zonă este iluminată punctual, iar prin forma corpurilor suspendate este asigurată și lumina necesară, dar s-a realizat și personalizarea garsonierei. Ai să vezi imagini cu garsoniera în două variante de living – tapetul este similar, la fel ca și canapeaua, dar s-au ales alte modele și culori ușor diferite. Tema a fost păstrată, dar s-au înlocuit câteva lucruri pentru a ajunge la confort și la o imagine frumoasă de final. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (1)

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (2)

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (10)

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (12)

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (4)

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (3)

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (5)

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (6)
S-a renuntat la covor pentru a nu incomoda manevrarea canapelei extensibile. Intr-o prima varianta, cu canapea fixa si pat rabatabil exista si un mcovor care aducea un plus de culoare, dar acum nu-si mai avea rostul.
adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (13)
adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (15)Pentru mai mult spatiu la baie, cabina de dus a fost inlocuita cu o simpla perdea. Cabina incomoda atunci cand era foloist lavoarul. Pentru noua zona de dus a fost refacut sistemul de scurgere al apei prin pardoseala.

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (14)

adelaparvu.com despre garsoniera in stil industrial 33 mp, designer Dimitry Litvinov, Foto AD Russia (17)
Foto: AD/ Litvinov Design

13 raspunsuri pentru Garsonieră de 33 metri pătrați ingenios amenajată

 1. Maria spune:

  Ingenios amenajata. Totul este sa ai acea inspiratie ca totul sa iasa perfect.

 2. Maria spune:

  As locui aici!!!

 3. victoria spune:

  genial!

 4. Patrascan Sandrina spune:

  O ador!!! Ideea e super!

 5. […] Adela Parvu Mi-a plăcut tare mult amenajarea acestei garsoniere pentru că are aerul unei locuințe de tip […]

 6. rodica lupu spune:

  Vintage, sa fie !!Mi se pare plina de caldura, modernism si bun gust!

 7. Dumitru spune:

  Este o locuinţă ingenios amenajată, cu siguranţă aş locui aici!

 8. loredana spune:

  Imi pare o amenajare care denota sarm si inteligenta si, chiar daca nu sunt fan al stilului industrial, pe mine m-a cucerit.
  Am si o intrebare: faianta alba din baie, care imita caramida, as putea-o gasi in Romania?
  Intentionam sa achizitionam in cursul acestui an un apartament si sunt in cautare de idei/ produse/ mesteri si ma tenteaza tare mult o amenajare a baii cu acest tip de faianta.
  By the way Adela multumesc din suflet pentru munca ta pe acest blog – este sursa mea de inspiratie si informare!

  • Ana spune:

   Am văzut ceva de genul respectiv la Laguna (pe Valea Cascadelor), dar asta a fost vara trecută, când îmi căutam şi eu pentru apartament. Preţul era cam prohibitiv, dar na, poate ai de unde sau nu ai aşa de multă de pus.

 9. lenuta39 spune:

  Din toata incaperea, mi-a cazut privirea pe vechea masina de calculat, mecanica ! Am avut asemenea masina candva in birou.
  Piesa rara !

 10. […] foarte dificil de amenajat un spațiu mic așa cum este o garsonieră pentru că trebuie rezolvate multe aspecte funcționale, dar totul să arate corent și armonios. […]

 11. geotarca spune:

  excelente postari tot respectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *