adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (28)

In Case, Design Interior

Casă modernă de 130 mp cu aspect de hambar rustic

Cum poți îmbina aspectul rustic cu cel actual? Ei bine, există nenumărate modalități, iar casa de față vine să ilustreze una dintre ele. Arhitectură exterioară simplă, debarasată de orice artificiu, adică o simplificare și o reinterpretare a volumetriei unui hambar. Interiorul? Unul actual, confort la standarde maxime, dar mobilier și decorațiuni strict necesare. Cum s-a ajuns aici? Proprietarii au cumpărat la un moment dat un teren într-un sat cu gândul că vor achiziționa o casă veche din lemn și o vor strămuta pe bucata lor de proprietate. Dar cu timpul au realizat că nu și-ar dori ceva rustic, ci o casă de refugiu, de vacanță mai actuală. Dilema lor însă era încadrarea noii construcții în peisajul satului, așa că au ajuns la varianta de față după ce au apelat la un arhitect.

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (8)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (9)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (7)

Da, atunci când îți faci o casă, fie ea și de vacanță trebuie să te gândești că prezența construcției nu este destinată doar privirii tale, ci și a celorlalți. Arhitectura este așadar mai mult decât ceva ce ține de estetică, ține și de respectul manifestat față de vecini și față de natură. Proprietarii casei de față și-au dorit cu ardoare o casă modernă, actuală și avea în minte modele paralelipipedice, o arhitectură minimalistă, dar foarte discrepantă față de casele țărănești din regiune. Au avut însă parte de un arhitect bun, care, după ce a înțeles dorințele lor, dar și dilemele vizavi de integrarea construcției în sit, le-a propus o variantă de compromis: aspect de hambar, adică ceva rustic, dar linii și volume clare, minimaliste.

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (25)

La interior totul este luminos, deschis și foarte actual. Nici nu te-ai aștepta să găsești o supantă, adică un al doilea nivel interior separat cu balustradă din sticlă. Dar el există și astfel casa de 130 mp este organizată pe două niveluri – parter și mansardă, adică zonă de zi și zonă de noapte. La parter bucătăria, sufrageria și livingul comunică deschis, separările fiind doar sugestive în jurul șemineului. Ai să vezi că mobilarea este una strict necesară, dar prin culori, finisaje și corpuri de iluminat s-a reușit personalizarea fiecărei încăperi.

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (26)

Mi-a plăcut locul de ședere din living cu euro paleți și perne dedicate în loc de canapea, la fel și masa din sufragerie construită pe șantier din lemn disponibil local. Băile sunt foarte plăcute și sugerează faptul că e o casă de vacanță, grație faianței în carouri colorate ca un model de țesătură. O casă tare interesantă, unde rusticul și actualul sunt ingenios combinate – arhitectură rurală reinterpretată și un interior ca de loft cu accente industriale. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (19)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (1)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (24)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (22)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (21)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (14)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (10)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (2)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (4)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (6)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (5)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (3)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (20)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (23)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (17)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (18)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (15)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (9)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (12)

adelaparvu.com despre casa actuala cu aspect rustic la exterior, 130 mp, design interior chic2chic, Foto Michael Mrowiec (13)
Foto: Michael Mrowiec – Weranda Country/ Chic2Chic

6 raspunsuri pentru Casă modernă de 130 mp cu aspect de hambar rustic

 1. […] Adela Parvu Cum poți îmbina aspectul rustic cu cel actual? Ei bine, există nenumărate modalități, iar […]

 2. Foarte inspirat blogul dumneavoastra, imi place foarte mult.
  Va rog sa-mi permiteti si un mic comentariu offtopic. Am vazut ca aveti Google Adsense pe site. Din cate stiu eu (nu prea am folosit Adsense, dar am facut si fac campanii de publicitate platita prin Google AdWords de multi bani pe luna), in Romania nu prea ies multi bani din Google Adsense.
  Daca-mi permiteti, nu stiu daca ati incercat anterior aceasta solutie, poate ar fi o idee sa inlocuiti macar o parte din bannerele actuale cu publicitate de la 2parale, Profitshare, Altex Afiliere, Piatadigitala.ro (marketing afiliat). Sunt sute de campanii in aceste retele si ma gandesc la faptul ca unele s-ar potrivi cu temele tratate de dumneavoastra.
  Scuze pentru offtopic. 😉

 3. geta lazar spune:

  o casa colorata,vesela si primitoare,superba!!!!!

 4. […] diferite ca stil de amenajare. Cine avea îndoieli că mobila din PAL nu se potrivește pentru un stil cu accente rustice sau clasice ori pentru un stil actual, dar cald, va avea ocazia să se convingă că se poate în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *