adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (33)

In Case, Design Interior, Romania Mea

Anca Ciuciulin își găsește inspirația în casa ei tradițional românească

Când știi cine ești și de unde te tragi, sufletul tău este deschis către alte culturi și alte meleaguri, iar mintea este mai curioasă, mai creativă. De ce? Pentru că știi la ce să te raportezi, știi cu cea anume să faci comparații și ce să apreciezi la alții, iar când intervine și experiența de viață și cea profesională, da, ești în postura în care-i poți ghida pe cei de lângă tine. Așa cred eu despre Anca Ciuciulin, un nume cunoscut în lumea revistelor și a presei online și mai nou autoarea unui volum superb despre Thailanda. Pe Anca o cunosc de mult timp. Mi-a fost colegă la una dintre editurile la care am lucrat și mi-a plăcut întotdeauna la ea faptul că n-a fost complexată de vârstă, lucru care se vede după culoarea albă a părului pe care și-o asumă sublim, dar a rămas mereu curioasă să afle noutățile din lumea modei, călătoriilor, artei și dornică să le împărtășească celorlați. Mai pe scurt, cu părul alb, dar cu sufletul tânăr.

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (28)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (27)Anca Ciuciulin la lansarea volumului ei despreThailanda publicat la editura Vellant, care a avut loc pe 26 martie 2015. Cartea o poți comanda online de la Librăria Cărturești AICI

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (26)

Mi-a plăcut și mai mult de ea după ce i-am descoperit căsuța de la Bușteni, loc de refugiu pentru ea și soțul ei, care a  manufacturat toate obiectele din fier pe care le vezi în casă. De formație arhitect, Anca n-a ezitat să-și folosească creativitatea și în alte domenii. La un moment dat a avut propriul atelier de modă, în timpul liber desenează, transformă și creează obiecte de decor, dar a rămas pe calea editorială, care-i oferă mari satisfacții, acum fiind redactor-șef la nou lansată revistă Nunta. Cât privește casa ei de la munte, a știut cum să combine lucruri disparate pentru a-și crea propria poveste românească.

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (29)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (31)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (32)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (24)

Mi-a plăcut faptul că în ciuda dimensiunilor modeste, casa e tare ingenios organizată, iar ideile aplicate aici sunt la îndemâna multora. Dar mai mult, Anca a știut cum să aplice trucuri pentru ca încăperea principală, lungă și îngustă, să fie transformată într-un loc plăcut atât pentru activitățile de zi, cât și cele pentru noapte. Da, vei vedea că o simplă draperie desparte zona dormitorului, marcată de arcada asimetrică, de cea a livingului și sufrageriei. De asemenea, să știi că oglinzile ce îmbracă unul dintre pereții livingului vin să alunge senzația de spațiu lung și îngust și să amplifice lumina naturală în încăpere, iar pe timpul serii să dubleze practic lumina becurilor din lustrele făcute chiar de soțul ei.

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (20)

Poate că și mai interesant pentru tine este să afli că toate obiectele și mobilele sunt adunate peste timp. Așa cum mulți români fac pentru casa de vacanță, și Anca și soțul ei au adus aici ceea ce nu le mai trebuia în locuința de la București. Dar folosindu-se de țesături tradiționale, Anca a știut să camufleze cu succes canapeaua modernă sau paturile din PAL. În loc de mobilă pentru bibliotecă a creat o nișă frumoasă și spațioasă pentru cărți și obiecte decorative, ale cărei rafturi sunt protejate cu blaturi de lemn băițuite într-o nuanță închisă, similară bârnelor. Desigur, că pe lângă mobilele mai actuale are câteva piese frumoase, vechi și autentice, precum cufărul de lângă canapea, nenumărate obiecte de ceramică și minunate icoane.

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (8)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (19)

Și n-are cum să nu-ți atragă atenția lucrurile acelea mici, dar ingenios realizate chiar de către ea. Uite, mă refer la cum a transformat suportul mașinii de cusut Singer pe post de măsuță, cum a îmbrăcat frumos ramele oglinzilor cu etamină cusută manual sau cum și-a creat un panou cu pozele bunicilor și părinților, un adevărat altar al familiei. Da, un astfel de om, care are valori și principii legate de tot ce înseamnă tradiție este fără îndoială unul în care poți avea încredere și atunci când scrie despre țări îndepărtate precum Thailanda sau atunci când se gândește la viitoare cupluri de mirese și miri când scrie și concepe ilustrații pentru revista Nunta. Sunt sigură că și tu vei găsi multe idei frumoase în casa Ancăi Ciuciulin și acum, că ai cunoscut-o puțin prin intermediul refugiului de unde-și hrănește creativitatea, vei dori să-i urmărești activitatea. O casă plăcută, care te invită la povești, căci fiecare colț are propria sa istorioară. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (7)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (12)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (9)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (16)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (21)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (17)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (13)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (2)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (5)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (4)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (3)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (6)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (10)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (11)

adelaparvu.com despre Anca Ciuciulin si casa ei cu decor traditional romanesc (22)
Foto: arhiva personală Anca Ciuciulin

13 raspunsuri pentru Anca Ciuciulin își găsește inspirația în casa ei tradițional românească

 1. RODICA spune:

  O MINUNATĂ CASĂ ! CU „RĂDĂCINILE ” ADÂNC ÎNFIPTE ÎN ROMÂNESCUL FIINȚEI NOASTRE ,CHIAR DACĂ UNII NEAGĂ ,DUPĂ CARE SUFERĂ ÎN TĂCERE . CASA ARE SUFLET ,CĂLDURĂ ȘI AMPRENTA CELOR CARE AU DORIT-O MULȚI ANI . SIMPLITATEA ÎNSEAMNĂ ELEGANȚĂ ,DAR AICI ESTE MULT MAI MULT !

 2. silvia spune:

  O casa cu o atmosfera calda dar cu un aer stramosesc. FRUMOASA CASA

 3. Dana spune:

  Foarte frumos decorata casuta; atmosfera asta traditionala romaneasca ne umple sufletul de bucurie oriunde o intalnim in lume.

 4. Adriana Stefan spune:

  Foarte frumoasa aceasta casa traditionala romaneasca . parca te umple de bucurie cand vezi asa case cu suflet romanesc .

 5. Brigita spune:

  …foarte frumoasa, minunata, doar ca, dupa opinia mea, patul si noptiera strica totul…sunt din alta poveste…sunt din acel PAL…nu-si gasesc locul acolo…

  • cora spune:

   Intr-adevar, o casa plina de tihna, emanata de ferestrele vechi, de ceramica, tesaturi, obiecte de cult, de sufletul care le-a adunat. Felicitari doamnei arhitect! Felicitari si Adelei pentru ca ne deschide usile unor astfel de spatii minunate!

 6. Adrian spune:

  Fara rautate, nu pot trece cu vederea compromisul de neinteles pt mine, pe care proprietearii l-au facut cu elementele de tamplarie interioara

 7. Zâna Boemă spune:

  O casa minunata, la fel ca si posesoarea, autentica si plina de personalitate. Se observa grija pentru detaliu si faptul ca nimic nu este intamplator in amenajare. Cat despre paturi si noptiere, toate la timpul lor. 🙂

 8. […] cu elemente tradiţionale păstrate – cum e căsuța de la Bușteni a Ancăi Ciuciulin. Redactorul-şef al revistei Nunta, arhitect de profesie, gazda căsuţei din Buşteni se […]

 9. simina spune:

  Cea mai frumoasa casa din cate am vazut pt ca e rupta din sufletul nostru romanesc.
  Imi place la nebunie.
  Felicitari doamnei!!

 10. turica craita [email protected] spune:

  Foarte frumos tot. Fără reproș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *