adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (21)

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Oameni talentati, Romania Mea

După reamenajare apartamentul Ginei și a lui Alexandru arată ca o casă, nu ca o locuință de bloc

Dintr-o locuință întunecoasă și înghesuită se poate obține una luminoasă și funcțională, cu spații largi și fluide. Secretul? Să ai norocul de designeri talentați în care să ai încredere, căci orice transformare pentru cineva fără experiență poate părea în stadiile ei inițiale un haos total. Dar în cazul de față totul a curs șnur – și designerii i-au înțeles pe proprietari, dar și proprietarii s-au lăsat pe mâna lor. Gina și Alexandru s-au înțeles de minune cu Alia Bakutayan și Daniel Tufiș, cei care sunt în spatele numelui Val Decor. Designerii spun că nu se vor sătura niciodată de reacțiile clienților lor la final, căci asta îi motivează să fie mereu mai creativi. Când am vorbit cu Gina mi-a spus că reacțiile de uimire continuă acum din partea celor care le trec pragul și care se miră că apartamentul din zona Bucur Obor din capitală nu mai arată ca o locuință de bloc, ci ca un interior de casă. Ei bine, pentru asta s-a muncit mult, iar planurile au fost refăcute, organizarea regândită, grație și implicării arhitectului Andrei Mihăescu. Pe baza proiectului întocmit de el, s-a ocupat și de obținerea aprobărilor de la Primărie, iar după două luni, cât au durat actele, s-a început șantierul. Să vezi mai jos cum arăta planul apartamentului înainte de modificare și după.

Planul case înainte de modificare

Planul apartamentului înainte de modificare

Dar ce și-au dorit Gina și Alexandru? Să aibă o locuință luminoasă, să existe loc în camerei fetei lor pentru toate cele necesare, de la birou, pat la masă de toaletă și dressing, să existe spații de depozitare și totul să fie cât mai aerisit și ușor de întreținut. Apartamentul are patru camere, două băi (una era de serviciu, fără duș) și o suprafață de circa 90 de metri pătrați. Inițial încăperile erau mici, toate compartimentate, dar unele dormitoare nu erau suficient de generoase pentru o se putea concepe o mobilă la care să existe acces ușor ori să încapă toate cele necesare. Ce au făcut designerii? Au micșorat unul dintre dormitoare, care acum este birou, pentru a lărgi spațiul în celelalte două și au degajat spațiile în zona de zi, lărgindu-le câtre balcoane și lăsând lumina naturală să pătrundă din plin la interior. De asemenea, au transformat baia de serviciu într-un dotată și cu duș. Totul a fost posibil și pentru că structura blocului este una pe grinzi și stîlpi, iar zidurile erau din BCA. De asemenea, designerii au ținut cont de bugetul alocat reamenajării, care a fost de 30.000 de euro pentru absolut tot de la șantier, manoperă, materiale, finisaje, mobilă la serviciile de design și aprobările necesare..

Planul apartamentului după modificare

Planul apartamentului după modificare

Designerii au calculat totul la milimetru pentru a face loc tuturor pieselor de mobilier, care să răspundă necesităților proprietarilor. Ai să vezi că peretele comun dintre living și bucătărie este modificat ingenios pentru a face loc în camera de zi pentru două corpuri cu vitrină și loc de depozitare în partea de jos și a îngloba în bucătărie o parte din mobilă și frigiderul. Apoi, spațiul balconului a devenit unul comun între living și bucătărie, loc perfect pentru zona de luat masa. Cămara de la intrarea în bucătărie a fost păstrată și dotată cu o ușă culisantă, dar întregul perete a fost placat cu lemn de mesteacăn, aducând o notă caldă unui spațiu tehnic și foarte ordonat, adică bucătăria. Și mobila din încăperea de gătit este așezată strategic pe două laturi, astfel că centrul îngustei camere rămâne liber, făcând-o să pară mai mare și luminoasă.

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (10)Bucătăria înainte de amenajare
adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (11)Bucătăria după amenajare
adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (8)Bucătăria înainte de modificare
adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (12)Bucătăria după modificare

Livingul mi-a plăcut tare mult căci pare enorm în comparație cu ce era înainte. Este o senzație indusă de deschiderea către holul de la intrare și către balcon, dar și pentru că designerii au ales piese de mobilier funcționale, bine așezate și decorațiuni moderate pentru a păstra o imagine cât mai degajată. Canapeaua de la Mobila Dalin este încăpătoare și confortabilă, iar nuanța de gri, care se potrivește bine cu orice, nu o face să pară masivă. Tot pentru a păstra senzația de spațiu larg, aerisit designerii au ales măsuțe de sticlă, iar către fostul balcon o etajeră oferă loc de expunere, dar poate găzdui și plantele verzi. Mi-a plăcut tapetul din spatele canapelei, care pare o capitonare interesantă, fiind de fapt un print de la Proges, loc de unde a fost achiziționat și parchetul. În loc de draperii în living s-a optat pentru storuri realizate la Your Design, ceea ce lasă zona liberă și ca atare și spațiul este perceput ca fiind mai mare. Au mutat caloriferele de pe vechiul parapet al balconului, chiar pe balconul închis și astfel a fost rezolvată și problema încălzirii. Și chiar dacă nu-ți dai seama, sub televizor este un șemineu cu aerotermă, despre care Gina spune că oferă o atmosferă tare plăcută mai ales pe timp de iarnă, dar că și odată pornit chiar încălzește, deci nu e doar de decor.

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (31)Livingul înainte de modificare
adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (32)Livingul după reamenajare

Camera fetei proprietarilor, Bianca, a devenit o încăpere plăcută pentru o tânără, cu toate cele necesare, de la mult doritul pat de 140 cm lățime la masa de toaletă și dressingul încastrat în zona biroului (aproape că nici nu se vede). Pentru o senzație sporită de confort aici, ca și în domritorul matrimonial pe jos a fost montată mochetă (cumpărată tot de la Proges). Dacă în camerei fetei tonurle de roz, gri și alb sunt cele prezente în domritorul părinților rozul lenjeriei a fost echilibrat cu tapetul imprimat în nuanțe de gri din spatele tăbliei. Ai să vezi că în mare parte din locuință, pentru a mestompa prezența grinzilor masive, designerii au folosit cornișe ce maschează o bandă LED continuă. De altfel, tot iluminatul a fost bine gândit. Pe lângă cel general, cu plafonere sau corpuri centrale, lampadare și veioze pun în evidență zonele utilizate fie pentru lectură, fie pentru studiu sau alte activități.

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (23)Holul înainte de transformare
adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (24)Holul după reamenajare

Băile sunt și ele frumos amenajate, cu mozaic ce îmbracă zonele sensibile, dar și suprafețe de perete vopsit cu vopsea lavabilă specială pentru spații umede. Mozaicul (ca și corpuri sanitare sunt d ela Romstal) este excelent ca model pentru o baie mică pe principiul că cu cât e mai mică o încăpere cu atât și modelul pardoselii sau al finisajului ce acoperă pereții trebuie să fie mai mic. Ușile de interior sunt de la Carp Company și sunt din lemn masiv, iar culoarea acestora a fost frumos asortată cu parchetul (pe orizontală), iar pe verticală cu dressingul din dormitorul matrimonial, cu peretele placat cu lemn de mesteacăn din bucătărie și cel din zona de hol pentru cuier, dar și cu nuanța folosită într-un din băi în jurul oglinzii. Unele din ușile interioare au folii autocolante cu motive desenate de către designeri. Astfel în birou conform temei africane care s-a dorit aici și modelul de pe geamul ușii vine să aducă un plus de culoare. Este un apartament luminos, actual, despre care Gina spune că îi este și foarte ușor să-l întrețină mereu curat și ordonat, grație finisajelor de calitate și a spațiilor de depozitare bine gândite. Mi-a plăcut tare mult cum a ieșit! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (30)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (32)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (29)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (27)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (28)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (11)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (9)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (12)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (13)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (25)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (22)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (3)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (1)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (18)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (17)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (16)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (19)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (4)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (2)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (6)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (5)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (7)

adelaparvu.com despre ap de 4 camere Bucuresti , design Val Decor , Foto Alia Bakutayan (26)Foto: Alia Bakutayan

51 Responses to După reamenajare apartamentul Ginei și a lui Alexandru arată ca o casă, nu ca o locuință de bloc

 1. Irina Coman spune:

  Doamne… arata fabulos!

 2. Teo spune:

  Ne puteti spune cat a costat aceasta transformare?

 3. Bine punctat, Adela. Este o diferenta colosala intre locuinta si acasa. Mi-a placut foarte tare ca si-au gandit in bucatarie un loc separat unde se mananca si in mod special placajul sau tapetul din sufragerie si modelul floral din camera fetei. O observatie insa, in camera fetei: biroul se afla langa calorifer unde ma gandesc ca iarna, cand duduie, nu e chiar asa de lejer de stat sub el. Sau poate fata nu sta foart mult la birou sau e foarte friguroasa? 😀

 4. Roxana spune:

  superb!!!!!

 5. Andrei spune:

  Foarte Frumos dar pe jos mergea un parchet de lemn masiv semimat cu plinte decor de la Orac sau NMC.

 6. Andrei spune:

  Oricum tot respectul pentru ei ca au avut curajul sa faca o transformare radicala si sa investeasca intr un apartament de bloc si nu s-au rezumat doar la renovare prin aplicarea unui simplu glet si a unei simple zugraveli.

 7. violeta spune:

  livingul este superb!

 8. Radu spune:

  Se vede ca s-a gandit fiecare detaliu. Ca de exemplu usile se incadreaza foarte bine ca model iar oglinda de la cuier ofera perspectiva. Frumos.

 9. Teo spune:

  Hello! Imi poti spune de unde este luata masa alba de toaleta cu oglinda? Si ….in living este semineu electric? Multumesc mult!

 10. bobu sandulache andreea spune:

  Calduros! Foarte frumoasa faianta de la bucatarie! Imi puteti spune de unde e luata oglinda de la baie?

 11. tonitza spune:

  Felicitari! O alta casa minunata care poarta semnatura Valdecor. Imi spuneti, va rog frumos, de unde au fost achizitionate plafonierele din bucatarie,hol si living, covorul din living si in ce culoare sunt vopsiti peretii? Va multumesc.

 12. Alex spune:

  Bai ce aveti ma ? 25.000/30.000 E. Materiale maxim 10.000 E si plus plata meseriasilor undeva la 2000 -5000.

 13. Adela spune:

  Imi puteti spune unde au facut pe comandă corpul mic din hol si masura din dormitor? Am observat ca sunt din acelasi material. Multumesc

 14. ME spune:

  Foarte frumos! Si eu lucrez la proiectul apartamentului meu si m-a frapat faptul ca unele idei si stilul in sine seamana atat de mult! (parca a fost gandit cu capul meu 😀 )
  M-ar interesa de unde au fost achizitionate placile ceramice din bucatarie si covorul din living 🙂

 15. Alia spune:

  Mobilierul este realizat pe comanda de catre un tamplar. Semineul este electric. Multumesc!

 16. Alia spune:

  Buna! In baia mica este oglinda de la Ikea si in baia mare este din Kika.

 17. Alia spune:

  Corpurile de iluminat sunt de la magazinul Hornbach iar covorul este de pe Vivre.ro.

  • Ana spune:

   Tot proiectul a iesit minunat, minunat! Fara cuvinte. Felicitari!!!
   Imi puteti spune, va rog, de unde ati achizitionat masuta cu oglinda din dormitor, paturile, tapetul? Multumesc.

 18. Lili M spune:

  Felicitări pentru mobilierul proiectat pentru living! Cele doua corpuri de biblioteca arată excelent. Poate că iluminatul din acelasi living ar fi suportat imbunatatiri…

 19. Bobita spune:

  Imi cer scuze dar nu vad de unde expresia initiala „Dintr-o locuință întunecoasă și înghesuită”. Chiar asa inghesuita era? Mie imi pare imensa.

  • Adela Parvu spune:

   Bobita, chiar era inghesuita si intunecoasa. Daca te uiti pe planul initial o sa-ti dai seama de ce incepand de la livingul si bucataria restrase din cuza balconului si pana la holuri care nu beneficiau de niciun fel de lumina naturala 🙂

   • Mie mi se pare ca factorii esentiali, adica gama coloristica si calitatea luminii, se completeaza bine, in acesta amenajare.
    Nu e neaparat nevoie de voulme mari, ca sa te simti confortabil.

 20. Lidia spune:

  e superrrrrrrrrrrr!!!si cu mult bun gust..

 21. Bogdan spune:

  Foarte dragut!!! Felicitari Adela !!

 22. Madalina spune:

  superb

 23. Eu da spune:

  Mda… si o data cu schimbarea apartamentului au schimbat si aparatul foto…si au adaugat si ceva lumini de studio…si probabil putin photoshop. Dar arata bine ;;)

 24. Rodica spune:

  Amenajarea imi place foarte mult, cred ca s-a obtinut maxim pentru acel spatiu ciudat si initial obscur. Prea multe ziduri, multe incaperi mici intr-un spatiu destul de redus. Personal, as fi renuntat la una dintre camere pentru a largi cele doua dormitoare dar sunt sigura ca proprietarii au avut motivele lor pentru a-l pastra. Bucataria este preferata mea dar imi place mult si livingul. Felicitari designerilor, au facut tot posibilul si a iesit grozav!

 25. MihaelaD spune:

  Me, like it! 😀

 26. Gabriel spune:

  Am și eu o întrebare, de unde ați cumpărat aaplicelecu spot?

 27. Doina spune:

  Excelent! Proprietarii au fost „norocosii” posesori ai unui spatiu de 90 mp! Am vazut in ultimul timp niste apartamente cu doua si trei camere uimitor de mici, care m-ai facut sa inteleg denumirea de „cutii de chibrituri” (eu locuind la curte, intr-o casa modesta, dar cu camere inalte, specifice constructiilor din perioada interbelica) Daca domnii arhitecti primeau chiar si aceeasi suma pentru a face ceva dintr-un astfel de apartament…probabil ca ar fi depus un efort imens si tot n-ar fi iesit cine stie ce! Insa aici, chiar daca a fost mult de munca, rezultatul este wooow! Felicitari si „sedere tihnita” locatarilor norocosi si inteligenti (spun asta pentru ca sunt multi oameni care au bani si nu stiu cum sa-i cheltuiasca, conform zicerii „banii cumpara obiecte, cultura cumpara lux”!

 28. Lidia C. spune:

  Felicitari pt.o noua realizare semnata ValDecor.

 29. mada spune:

  mi se pare usor nepersonala, cam ca la hotel, dar asta nu inseamna ceva urat neaparat. e doar rece asa.eu sunt mai shabby chic si toata casa mea e asa,asa ca ,na…e distanta mare intre stiluri.felicitari pt reusita.reamenajarile presupun bani si timp si nervi,macar pt atat ar trebui felicitati,daca nu pt rezultat,chiar de nu e pe placul nostru

 30. Adriana spune:

  Minunat, aşa cum sunt toate proiectele duse la bun sfârşit de echipa VALDECOR. Atâta ingeniozitate şi plin de idei că uneori mă mir că există comentarii tendenţioase. Nu pot să-i înţeleg pe cei cu comentarii răutăcioase. Sigur că fiecare are gusturi diferite, dar de ce să nu apreciezi eforturile măcar fizice dacă pe altele nu reuşeşti. Mulţumim Adela că ne faci părtaşi la ” vizitele ” din casele unor oameni norocoşi. Cât a durat amenajarea ?

 31. cristina spune:

  Buna ziua,

  imi puteti spune, va rog de unde a fost achizionat fotoliul galben din living? si, aproximativ cam cat a costat?
  Amenajarea livingului este una de vis din acre m am inspirat in amenajarea livingului meu:)

  Va multumesc!

 32. […] într-o locuință, dar adevărul este că atunci când cineva fără experiență dorește să reamenajeze un spațiu, cel mai ușor îi este să îndepărteze totul și să o ia de la capăt. Însă nu e cea mai […]

 33. Ioana spune:

  Adela, oare ce canapea de la Mobila Dalin o fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *