adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (20)

In Amenajari Gradina, Gradina, Produse gradinarit, Romania Mea, Shopping

Locuri de joacă pentru copii create și fabricate în România

Știu, e sezonul când totă lumea își dorește să petreacă mai mult timp afară, iar pentru cei care au grădină și copii locurile de joacă sunt de un real interes. Am găsit o firmă serioasă și responsabilă la noi în țară, care produce astfel de echipamente de joacă, de la turnuri de cățărat cu tobogane la plase spațiale, de la leagăne la ansamburi întregi. Dar deși poate îți fură ochii culorile lor vesele, să știi că lucrurile în privința locurilor de joacă nu sunt tocmai foarte simple. La mijloc este vorba despre siguranța copiilor, așa că înainte să te decizi să cumperi ceva pentru copiii tăi, fie că e vorba despre un simplu leagăn sau ceva mai mult decât atât, ai grijă ca firma care îți face așa ceva să aibă toate aprobările necesare, inclusiv autorizația ISCIR. Dar hai să-ți spun mai multe ca să te lămurești cum stă treaba.

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (8)

Firma pe care am găsit-o este din județul Harghita, unde la fabrica Gordius, aflată la doar 4 kilometri de Miercurea Ciuc, pe lângă nenumărate tipuri de sfori și frânghii vei găsi și divizia Gordius Plus, care se ocupă cu producerea de echipamente și instalații de joacă. Este o firmă ale cărei produse le găsești și online, cu tot cu prețuri afișate, și toate sunt autorizate ISCIR și reglementate conform standardelor UE. Acum, pe mine m-a interesat cum se montează și cum se întrețin, având în vedere că ele pot fi cumpărate de-a gata. Înainte de a le asambla trebuie să te asiguri de fundația pentru ele. Această fundație constă în piloni de beton (beton de 200) rezistent, cu diametrul de 50 cm și adâncime de 50 cm, care nu trebuie să iasă la suprafață, ci să fie mascați sub nivelul solului. În acești piloni urmează a fi înfipre elemente metalice de prindere pe care se montează apoi structura de lemn a instalației de joacă. De ce se procedează așa? Pentru a feri lemnul de umezeală și pentru a proteja betonul de intemperii. Deasupra golului pilonului de beton se poate pune apoi nisip, plăci flexibile cauciucate sau pur și simplu gazon.

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (14)

După ce pilonii sunt turnați, de abia apoi poate fi ridicată structura, iar pilonii de beton sunt foarte importanți. Ei asigură fundația și implicit stabilitatea întregului ansamblu de joacă, prevenindu-se astfel orice fel de accidente. Pe de altă parte, trebuie să lași un spațiu de siguranță în jurul viitorului loc de joacă, să nu te trezești că copilul se dă pe tobogan și dă cu capul ori cu picioarele de vreun gard sau alte construcții ori vegetație. Pilonii de beton se fac la adâncime mai mare și după cum îți spuneam trebuie să fie sub nivelul solului cu 10-15 cm dacă urmează ca suprafața să fie cauciucată, 25 cm sub sol dacă urmează a fi pus la loc gazon sau 30 de cm sub sol dacă urmează a se folosi nisip.

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (11)

Pentru spațiile de joacă un producător adevărat îți va oferi un adevărat manual cu proces verbal cu fișe de verificare zilnică, săptămânală, lunară și anuală. Despre ce vorbesc eu aici? Mă refer în special la locurile de joacă ce urmează a avea o destinație publică (cum e la pensiuni, grădinițe, școli, tabere etc.) și care trebuie supravegheate riguros. Da, trebuie ca aceste instalații să fie verificate și o dată pe an e bine să chemi o firmă de specialiști (autorizați ISCIR) care să facă o revizie metodică și amănunțită, de la rezistența cablurilor la cea a pilonilor de beton. Deși par că sunt ușor de realizat, că doar sunt din lemn cu accesorii diverse, astfel de instalații este periculos să le copiezi ca să ți le facă un meșter. De regulă, cei care copiază, înlătură fix elementele care țin de structura și siguranța ansamblurilor. Te poți trezi că leagănul se răstoarnă dacă copilul depășește o amplitudine de 30 cm fața-spate sau că ansambul se mișcă. Alege să faci pentru copilul tău sau pentru spațiul de joacă cu destinație publică totul ca la carte pentru că la mijloc este siguranța celor mici.

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (16)

Cele mai populare instalații de joacă sunt cele cu două turnuri pentru că oferă suficiente variante de distracție pentru cei mici, dar mie mi-au plăcut tare mult plasele spațiale, care se pot monta și la interior. Nu ocupă mult loc, dar se pot cățăra pe ele până la 30 de copii, plus că arată frumos și colorat. Pentru fiecare element sau ansamblu ai pe site-ul Gordius Plus www.leagan.ro prețurile afișate. Acestea au o garanție de 2 ani de zile, iar dacă faci un contract ce include și servicii de mentenanță obții o garanție de 5 ani de zile. Domnul Mandel Zoltan, care mi-a oferit informațiile, mi-a spus că firma lor a proiectat fiecare instalație cu o durată mult mai mare de viață. La cerere poți contra cost beneficia de transportul kitului dorit până acasă și de montaj, dar totodată poți alege să le cumperi direct de la ei și să le montezi conform indicațiilor lor, ei venind doar la solicitarea ta pentru verificări. Mie mi-au plăcut, arată frumos, dar mai ales am certitudinea că sunt fabricate cu responsabilitate. Totodată pe site găsești separat de cumpărat și accesorii de la tobogane la panouri de cățărare. Uite aici site-ul www.leagan.ro si aici numărul de telefon al domnul Mandel Zoltan 0744.671.150. Sper să-ți prindă bine infromațiile acestea!

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (9)

O structură spațială cu frânghii poate ajunge la 3500 lei.

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (19)

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (12)

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (1)Topoganele de lungime 240 cm costă 300 lei.

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (3)

Leăgănele cu două locuri și accesori costă în jur de 2000 lei, iar cele cu mai multe accesorii pot ajunge la 4000 lei.

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (2)

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (5)

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (4)

Cele mai populare sunt locuri de joacă cu dou turnuri care au prețuri diferite pentru spații publice (circa 13000 lei) și pentru spații private (circa 12000 lei). De asemenea tot la Gordius găsești plăci de cauciuc pentru exterior de la 150 lei patru bucăți de 50×50 cm, deci pe metru pătrat.

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (7)

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (15)

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (18)

Un balansoar pentru două locuri costă circa 890 lei, iar un topogan cu stativ 2850 lei.adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (10)

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (17)

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (21)

adelaparvu.com despre locuri de joaca pentru copii, instalatii joaca design Gordius Plus (20)

13 raspunsuri pentru Locuri de joacă pentru copii create și fabricate în România

 1. Diana Plesa spune:

  frumoase dar si f scumpe multe din ele…

 2. Dana Olteanu spune:

  In sfarsit, un producator care subliniaza de foarte multe ori cat de importanta este siguranta pe care trebuie sa o ofere copiilor astfel de produse destinate jocului!
  Ma bucur cand suntem mai multi de aceeasi parte a baricadei!
  Multumesc si felicitari pentru articol, Adela!

 3. Gabriela Pop spune:

  Iti multumesc, Adela, pt ca zi de zi ne incanti cu minunate idei practice, bun gust si bun simt!
  Pt. acest articol, tin sa iti si scriu, pt. ca exact asta e dilema noastra in aceasta perioada, la cine sa apelam pt. un mic ansamblu de joaca! Un pic peste buget, ce e drept.
  Cu drag,
  Gabi

 4. Eu am un catalog online cu locuri de joaca (inscrierea firmelor este gratuita, la fel si consultarea lui).
  Nu vreau sa-i fac reclama, sta bine pe Google, asa ca va rog sa stergeti acest comentariu dupa citire.
  Poate ar fi interesati si cei din articol.

 5. De ce? Nu-i frumos sa faci reclama la ceva fara acordul proprietarului unui blog. Puteti vedea aici: http://www.petrecericopii.eu
  Sper sa va fie util.

 6. Simona Radulescu spune:

  Doamna Pârvu, se spune tobogan, nu topogan…

 7. Mirela spune:

  Bine de stiut! Multumesc pentru acest articol bun si util

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *