Tot ne plângem că în ziua de azi copiii noștri nu mai citesc ori că noi nu mai avem timp să citim. Într-o eră a tehnologiei cu ecrane tactile și accesul la informație de pe telefon, calculator, cartea pare să rămână în umbră. Dar eu nu cred asta, cred că va fi apreciată în continuare, ba mai mult are toate șansele să ajungă cum o văd artiștii adică un obiect prețios, special, de artă. Ei bine, o expoziție inedită este organizată de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane, la București, expoziție (4-30.06.2015) în care vei vedea lucările unor talentați artiști din întreaga lume, care încapsulează în cărți-obiect emoții și trăiri, jurnale despre frumos.
Este a treia ediției a acestei Bienale, organizată până acum la New York și Moscova, iar în cadrul ei vei putea vedea 80 de lucrări a unor artiști creativi din 22 de țări. Este cu adevărat un eveniment de excepție, iar pe lângă expoziția în sine, vei avea parte și de întâlniri cu scriitori, poeți, artiști, bloggeri și prezentări deosebite, inclusiv seri de lectură, muzică și ateliere cu ilustratori de carte. Și eu voi ține azi, pe data de 7 iunie, începând cu ora 18, o prezentare cu tema Cum să devii un freelancer de succes, la sediul Gallery (str. Leonida 9-11, București), unde este găzduită expoziția.
Curatorii expoziției sunt Dorothea Fleiss (foto sus dreapta), artist și președinte al organizației internaționale care-i poartă numele DFEWA și prin care organizează evenimente pentru a reuni artiștii din întreaga lume și Mirela Trăistaru (foto sus stânga), unul dintre cei mai apreciați artiști români contemporani și un om pe care-l admir nespus. În sediul Gallery, din strada Leonida 9-11 din București, vei putea vedea lucrările artiștilor (lista cu ei o vei putea vedea mai jos), dar până pe 30 iunie vei avea parte de o mulțime de evenimente despre care vei putea afla de pe pagina de Facebook a ANAV (Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane) și de pe pagina de Facebook a Gallery. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!
Artiștii care expun în cadrul Bienalei de carte-obiect de la București:
AUSTRIA: Christine Kertz, Bianca Tschaikner
ARGENTINA: Floki Gauvry, Mirta Gendin, Estela Halpert, M. Alejandra Koreck
BRAZILIA: Jussara Pires
CHILE: Pablo Ignacio Castilo
EGIPT: Mohamed Abou el Naga
FINLANDA: Anja Mattila – Tolvanen
FRANȚA: Laurence Patri
GERMANIA: Fränkl Sofia, Nicoleta Jutka, Ayano Mouri, Christel Andreia Steiner
ITALIA: Cinzia Farina, Orecchia Pierangela, Antonella Prota Giurleo
IORDANIA: Weelad al Nasser, Sheikh Ibrahim
MAROC: Mezouar Wafaa
MEXIC: Pedro Pàvamo
POLONIA Joanna Apanowicz, Michal Lach, Maciej Linttner, Maria Szczodrowska
ROMANIA: Márta Adorjáni, Stefan Balog & Elena Cristea, Vlad Basarab, Angeta Cismasiu, Maxim Dumitraș, Daniela Frumuseanu, Raluca Ghideanu, Irina Iosip, Andor Kömives, Florin Mihai, Orsolja Poti, Marilena Preda Sânc, Andreea Rus, Iuliana Săsărman Radu, Daniel Stanciu, Mirela Traistaru, Monica Vasinca, Károly – Zöld Gyöngyi
RUSIA: Alexander Limarev, Vlasov Vasily
SPANIA: Anna Maria Akdime Garzon, Ibirico – Toledo, Monica Tolia
SERBIA: Gala Čaki, Morariu Dominika, Jelena Sredanovie
TURCIA: Ipek Duden, Can Küçüktepepinar
MAREA BRITANIE: Kate Black, Istra Toner
UNGARIA: István Damó, Zsóka Pàqyi, Pàl Csaba
USA: Candace Hicks, Astrid Hiemer, Beata Wehr
Câteva lucrări deosebite expuse la Bienala de carte obiect de la New York le poți vedea mai jos:
Like