adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (7)

In Constructii, Gradina, Gratare, Mesteri, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Frumoase foc grătarele lui Dragomir! Hai să afli povestea lor

Am fost de curând în curtea prietenilor mei Silvia și Dragoș, care au casa în construcție, dar lângă ea locul de grătar e gata. Și nu doar că e gata, dar arată excelent. N-am putut să mă abțin să fac poze, dar mai ales să cer amănunte. Așa am aflat că acest grătar a fost construit de firma domnului Ciprian Dragomir din Galați, că atunci când a avut loc lucrarea meșterii gălățeni au venit cu propria rulotă (deci cazare și condiții de igienă asigurate din start) și că în zece zile totul a fost zidit, montat, bibilit. Deci impecabil, profesionist făcut și asta se vede inclusiv după plăcuțele de pe grătar, unde, pe lângă sigla Grătarul Dragomir, mai este una cu număr de telefon și adresa site-ului. Mi-am spus că numai cine are încredere în el și în echipa sa poate să facă așa ceva, adică să fie atât de transparent, ba mai mult să se mândrească de lucrarea lui încât să-și pună ștampila pe ea, ca mă exprim plastic. Și am avut mare dreptate. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (25)

Domnul Ciprian Dragomir este foarte hotărât să demonstreze că există firme românești și meșteri români care fac o treabă de excepție. La doar 34 de ani a reușit să aibă una dintre cele mai recunoscute firme de la noi din țară, fără publicitate, fără tam-tam, doar prin recomandări. Ba mai mult, multe dintre grătarele sale sunt copiate de alții. Inginer de construcții, după absolvirea facultății a făcut case până când unul dintre clienți l-a provocat să-i facă și un grătar. Și la grătare se pricepe de mic. Bunicul său a fost coșar și sobar în Galați, iar tatăl său sobar și zidar. A stat pe lângă ai lui de când era puști, așa că nu întâmplător și-a ales să studieze construcțiile. Dar uite cum e viața, nu te gândești că poți avea parte de succes dacă continui tradiția familiei tale până când n-ajungi într-un punct unde cineva, cum ar fi un client, nu-ți spune două vorbe de duh care să te deștepte. Pentru că da, tot de la un client i-a venit și ideea lui Ciprian Dragomir să facă exclusiv grătare. I s-a spus că dacă tot se pricepe de ce nu se specializează în așa ceva. Ei bine, în urmă cu zece ani exact asta a și făcut, iar acum a reușit să impună adevărate tendințe în materie de grătare zidite făcute la noi în țară.

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (8)

Mi-a plăcut tare mult faptul că sunt vizibile stilurile de grătare marca Dragomir, adică atunci când dai peste un model n-ai cum să nu-l identifici ca fiind unul construit de firma gălățeană. Tradițional cu cărămidă roșie, contemporan cu linii actuale și medieval cu forme sinuoase, finisaj alb și brâuri de cărămidă. Și închipuiește-ți că fiecare model este înregistrat la OSIM pentru că Ciprian Dragomir le-a proiectat și le-a conceput foarte clar atât din punct de vedere tehnic, funcțional, cât și estetic. Dar cum a reușit să poată avea atâția meșteri profesioniști pe o piață care suferă la capitolul calitatea muncii? Ei bine, domnul Dragomir spune că rețeta lui secretă este școala internă și specializarea strictă pe etape.

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (5)

Meșterii selectați de către domnul Dragomir sunt școliți începând de la noțiunile de bază ale geometriei și până la chestiuni legate de comunicare și interacțiune cu clienții. Le oferă multe angajaților, dar mai ales condiții de lucru civilizate. Sunt cazuri în care dacă pe șantiere nu există toalete, rulota meșterilor este însoțită suplimentar și de o tonetă ecologică. Ceea ce însă ține foarte mult Ciprian Dragomir să transmită mai departe celor din echipa sa este despre responsabilitate și mândria de a fi un meșter adevărat.  Și da, specializare înseamnă că fiecare își cunoaște treaba și fișa postului e foarte clară. Cine zididește trebuie să se priceapă excelent la asta, la fel și cine chituiește sau montează accesoriile. Nu întâmplător eficiența asta se dovedește a fi perfectă și pe timp de iarnă, căci până la -15 grade Celsius meșterii de la Grătarul Dragomir pot să-ți ridice grătarul mult dorit.

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (2)

Am fost impresionată de ambiția și hotărârea domnului Ciprian Dragomir de-a demonstra, cu fiecare lucrare, că în România există firme de construcții ca a sa, care oferă servicii la cele mai înalte standarde și totul la prețuri bune. Da, și-a folosit cunoștițele de inginer constructor, dar nu s-a limitat la acestea. A călătorit și mult și o face în continuare, merge la târguri, atât externe, cât și interne, unde stă în stand cu proprii copii și își întâmpină potențiali clienți, se informează constant și este extrem de transparent. Mi-a plăcut la nebunie povestea firmei sale pe care a publicat-o pe site, dar și faptul că după semnătura sa ai să găsești numărul lui de telefon.

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (11)

Ca părinte, el nu vrea să repete cu băieții săi greșeala pe care a comis-o el, adică să întrerupă parțial șirul tradiției bunicului și tatălui său, ci îi familiarizează de pe acum, adică de la 3 și 5 ani cu ceea ce înseamnă un grătar. Își ia copii pe șantiere, le explică, le arată despre secretele meserie, inclusiv atunci când se bucură alături de ei la propiul grătar din curte. I-a îndrumat deja atât de bine încât cel mic, într-o vizită la o pensiune, a declarat răspicat despre grătarul de acolo că e unul urât. Da, avem nevoie de astfel de oameni și avem nevoie de familii în care tradiția să continuie. Îmi place să dau peste lucrări impecabil realizate și pe ele să găsesc sigla cu un nume românesc, așa cum e Grătarul Dragomir. Felicitări din suflet pentru ceea ce face acest domn și ceea ce fac meșterii din echipa sa! În spiritul transparenței sale uite aici site-urile firmei lui www.gratare.eu, www.grataruldragomir.ro și numărul de telefon 0731.323.777. Sunt sigură că o să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (22)Ciprian Dragomir în standul firmei sale alături de băieții lui Cezar și Mircea

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (6)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (10)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (12)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (13)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (14)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (15)adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (9)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (16)

adelaparvu.com despre gratare zidite in gradina, design Gratarul Dragomir (2)adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (27)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (26)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (21)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (4)

adelaparvu.com despre gratare zidite in gradina, design Gratarul Dragomir (7)

adelaparvu.com despre gratare zidite in gradina, design Gratarul Dragomir (6)

adelaparvu.com despre gratare zidite in gradina, design Gratarul Dragomir (1)

adelaparvu.com despre gratare zidite in gradina, design Gratarul Dragomir (5)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (23)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (3)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (24)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (20)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (19)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (18)

adelaparvu.com despre gratare zidite in gradina, design Gratarul Dragomir (4)

adelaparvu.com despre gratare zidite in gradina, design Gratarul Dragomir (3)

adelaparvu.com despre gratare zidite, design Gratarul Dragomir (1)Foto Adela Pârvu/ Grătarul Dragomir

23 Responses to Frumoase foc grătarele lui Dragomir! Hai să afli povestea lor

 1. Cory spune:

  Sunt minunate. Mi se pare foarte tare ca cineva s-a gandit si la faptul ca o sursa de apa in imediata apropiere a gratarului este absolut necesara.

 2. Florin spune:

  Absolut profesionista abordarea! Felicitari.

 3. […] s-a gândit că dacă tot e în zonă rurală ar fi bine ca pe lângă grădina amenajată frumos cu grătar și toate cele să aibă și una de legume, de fructe, dar și propriile găini. Așa că a dat […]

 4. Claudia spune:

  F frumoase. Mulțumesc pentru idee!

 5. Teodora spune:

  Da frumos si elegant … dar sincer, cred ca un astfel de gratar costa cat o casa mai modesta !
  Nu si-l poate permite oricine .

  • Adela Parvu spune:

   Teodora, eu zic ca preturile pentru asa ceva sunt printre cele mai bune din piata, daca nu cele mai bune 🙂

   • Elena spune:

    Ne-am facut si noi de curand un astfel de gratar si ne-am interesat la mai multi mesteri. Imi pare rau sa iti spun, dar este foarte scump domnul Dragomir.
    Este de calitate ce face dumnealui, dar poti gasi acea calitate si la preturi mai avantajoase. Si ma refer la alte firme care fac asa ceva, nu la mesteri gasiti la mica publicitate 🙂
    Evident, fiecare alege ce crede ca i se potriveste si in functie de buget.

    • Adela Parvu spune:

     Elena, mie nu mi s-a parut scump pentru calitatea pe care o ofera. Stiu ca exista mesteri care construiesc gratare, dar firme ca ale lui Cirprian Dragomir au modele inregistrate la OSIM si sunt garantate 10 ani de zile. Nu cred ca un mester, fie el si priceput are modele inregistrate la OSIM si poate da aceeasi garantie.

     • Elena spune:

      Nu am contestat calitatea gratarelor si a serviciilor. Tu evident ai mai multa experienta ca mine si daca spui ca nu e scump te cred 🙂

      Doar am zis ca exista firme (nu neaparat mesteri), ca cea cu care am construit noi, care iti ofera un pret mai avantajos pentru aceeasi calitate.
      Garantie am primit si noi. Ce lipseste e inregistrarea modelului la OSIM, care, personal, nu vad cum ne „incalzeste” 🙂

      Aici tine de pretentiile fiecaruia si de buget evident. Preturile gratarelor Dragomir sunt pe site-ul firmei si e la alegerea fiecaruia daca e dispus sa plateasca atat.

      Noua ni s-a parut mult, mai ales ca a venit la pachet si cu alte lucrari in gradina&terasa.

     • Om normal spune:

      Tot spui ca nu e scump, nu e scump, dar nu pui si suma aferenta. Facem pariu ca dupa ce o vei spune (dar nu o vei spune, pentru ca pana si tu stii ca e foarte scump ! :))) ), toata lumea va fi de aceesi parere: ca e scump! ??.
      Omul face calitate, intr-adevar. Pentru oamenii nu bani este ok, pentru cei normali (clasa de mijloc adica) este scump, crede-ma. Nu ma intelege gresit, si eu mi-as permite sa ii platesc serviciile, dar nu as face-o pentru ca ….chiar este foarte mult.

    • GABI spune:

     Va rog frumos, daca se poate, sa-mi dati si mie datele de contact ale firmei cu care v-ati facut dumneavoastra gratarul. Si mie mi se par cam mari preturile domnului Dragomir. Multumesc anitcipat.

 6. roxana spune:

  foarte frumoase! unul mic, mic si pe balconul meu!…:(

 7. […] asemnea, domnul Ciprian Dragomir de la Grătarul Dragomir s-a oferit să construiască un grătar, dacă timpul o permite, el suportând toate costurile. Mai […]

 8. Gelu spune:

  Pentru cei nemultumiti de preturi: omul cere, nu-ti baga mana in buzunar. Mai mult, pretul il propune vanzatorul si este, sau nu, confirmat de clienti, de piata. Asa ca singura discutie este daca primesti sau nu calitatea promisa pentru banii ceruti si pretul pe care l-ai acceptat.

 9. Ionut spune:

  Arata deosebit totul. Am apreciat foarte mult detaliile . Pe viitor am sa il recomand clientilor mei in solutiile de amenjari exterioare / gradini . Felicitari domnule , la mai multe! Multumim mult adela! 🙂
  http://www.studiokolectiv.ro

 10. […] cum ar fi zona terasei casei de cea a locului de joacă pentru copii, spre exemple, ori cu locul de grătar. Cu cât aleea este mai variată ca formă, deci nu foarte dreaptă, cu atât și grădina va […]

 11. […] loc de luat masa și grătar, s-ar putea să te inspire modelul de față. Este vorba despre un grătar în jurul căruia sunt concepute și locurile de masă. Inspirat după stilul de gătit asiatic, cu […]

 12. […] loc de luat masa și grătar, s-ar putea să te inspire modelul de față. Este vorba despre un grătar în jurul căruia sunt concepute și locurile de masă. Inspirat după stilul de gătit asiatic, cu […]

 13. Liviu spune:

  Omul e foate ieftin pentru ce nivel de calitate/finizare si integrare ofera. Mi-am facut gratar cu „mesteri” si am iesit mai scump, la un nivel de calitate incomparabil mai scazut. Daca ar fi sa fac acum un gratar, as merge pe mana dlui Dragomir.

 14. Ciornei Vasilica spune:

  Am gasit si eu mesteri cu preturi bune….la unii li se pare mult dar o lucrare precum un gratar necesita ARTA nicidecum o simpla zidarie! gasiti pe Facebook in zona banat cel mai buni baieti pentru asa ceva,sunt intradevar de apreciat!
  Fb
  Ivan Stas Suldac

  8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *