adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Outhouse Design

In Gradina, Sfaturi plante

Trifoiul îți strică gazonul din grădină. Hai să afli cum îl combați

Carli Marian inginer horticol si designer florist

Carli Marian inginer horticol si designer florist

În această perioadă cei care au în curte un spațiu copertat cu gazon sunt sigur că duc o luptă continuă cu pâlcurile de trifoi, care nu vor să cedeze în niciun fel. Deși la prima vedere ai putea spune ca totul pare mai idilic cu câteva inflorescențe albe în covorul verde de gazon. Însă pe termen lung trifoiul se înmulțește extrem de rapid și va concura gazonul în ceea ce privește nutrienții. Iar, în final, gazonul verde, tipic englezesc se va transforma într-o pajiște înflorită care amintește de grădina bunicii. Dar cum de ajunge să se înmulțească așa de repede trifoiul? Să știi că cel mai mare procent de înmulțire se face prin semințe. Semințele trifoiului pot supraviețui la temperaturi ridicate, foc, temperaturi scăzute și pot sta într-o fază latentă mulți ani de zile înainte de germinare. Dacă te confrunți cu o asemenea problemă, uite, ți-am pregătit un set de sfaturi care te vor ajuta să iei măsurile necesare ce pot salva gazonul de invazia nedorită a trifoiului.

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Woodburn & Company Landscape

În situația în care discutăm de câteva exemplare izolate, atunci eliminarea lor se poate face prin smulgerea efectivă din gazon, dar nu înainte de a le înveli într-o pungă din plastic. Această măsură te va ajuta să diminuezi riscul răspândirii semințelor. Niciodată nu trebuie să smulgi trifoiul și să-l lași aruncat pe gazon. Să știi că trifoiul se dezvoltă mult mai ușor atunci când iarba este slabită. De aceea îți recomand să aplici îngrășăminte în mod regulat, atât în vara cât și în toamnă. Întotdeauna îngrășămintele bogate în azot, vor ajuta la dezvoltarea unui gazon viguros, scăzând astfel șansele infestării cu trifoi. Ai grijă să eviți îngrășămintele prea bogate în fosfor, deoarece acestea hrănesc mai mult trifoiul decât gazonul.

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Rocco Fiore & Sons

Dăca aceste măsuri de combatere nu prea dau rezultate, atunci nu-ți rămâne altceva decât să folosești ceva erbicide selective. Folosirea erbicidelor în lupta cu trifoiul nu este recomandată decât după un minim de șase luni de la plantarea gazonului. În cazul în care gazonul este contaminat cu Trifoiul alb, atunci îți recomand să aplici tratamente cu Dicopur, Titus Plus, Cambio, Tomigan, Cerlit, Roundup. Cel din urmă să știi că poate distruge toate plantele cu care vine în contact, asa că trebuie să acorzi mare atenție la aplicare. Pentru celelalte specii de trifoi, îți recomand să aplici un tratament cu Lontrel, acest erbicid cu siguranță le va veni de hac. Aceste produse fitosanitare să știi că le poți achiziționa fie de la magazinele specializate on-line, fie de la magazinele clasice cu specific fitosanitar. Acum că știi cum poți scăpa peluzele și paturile cu flori de invazia trifoiului, nu mai ai nevoie decât de puțină răbdare și consecvență pentru a birui în această luptă. Mai jos ai și câteva idei de amenajare pentru grădină cu zone de gazon. Sper să-ți prindă bine informațiile mele! Succes!

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Outside Space NYC Landscape Design

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Tere Trout

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Narofsky Architecture and ways2design

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Colincadle

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Molly Wood Garden Design

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Chicago Green Design

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Planters

 

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Outhouse Design

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Roger Webster Garden Design

adelaparvu.com despre inlaturarea trifoului din gazon, Text Carli Marian, Foto Victoria Harrison

7 raspunsuri pentru Trifoiul îți strică gazonul din grădină. Hai să afli cum îl combați

  1. Leonte spune:

    După mine…pata albă a florilor trifoiului pitic e plăcută privirii..Dar, gusturile nu se discută…

  2. Zdupes spune:

    Gazonul arată minunat în pozele prezentate.
    Interesant, trifoiul ar trebui, după superstiții, să aducă noroc…
    Dar, într-adevăr, trebuie eliminat pentru a păstra un gazon curat, perfect, cu puțin miros și fler englezesc.

  3. radhacross spune:

    ..lupta mortii,prin toate mijloacele,impotriva vietii…fiinta umana este profund bolnava si tragic e ca nu stie asta,ci se crede stapana si lumina universului,cand nu este de fapt,in acest stadiu de metastaza mentala si sufleteasca,decat tolerata in nadejdea unei treziri in ultimul ceas,deja a 13-lea…

  4. silvialuli spune:

    Am si eu o suprafata destul de mare de „gazon”. L-am pus intre ghilimele pentru ca de mult am inteles ca nu trebuie sa imi mai fac probleme cu ingrijirea lui. Nu trebuie sa fie perfect ci doar trebuie sa fie tuns cand si cand. A risipi apa, a folosi ierbicite mi se pare nesanatos. Folosesc fiecare „buruiana” in alimentatie si sub forma de ceaiuri. Poate sunt eu un pic diferita dar asa imi place.

  5. Iulian spune:

    Sencor 70 este eficient impotriva trifoiului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *