Când o vezi n-ai zice că are doar 30 de metri pătrați și nici nu te-ai aștepta ca un stil romantic să poată fi adaptat așa de frumos într-un spațiu mic, dar Manuela Cosovanu este un designer foarte talentat și a reușit aici să împlinească visul unui cuplu tânăr din Suceava. Dana și Petrică și-au dorit o garsonieră plăcută, cu intimă, dar una în care patul să nu fie la vedere, să existe locuri de depozitare suficiente, să aibă spațiu de primire pentru prieteni și totul să arate romantic. Dana, cu siguranță și-a dorit ceva mai către shabby chic, dar designerul a știut cum să adapteze totul pentru ca imaginea finală să fie una coerentă, plăcută, neîncărcată și mai ales să obțină o locuință funcțională. Și reamenajarea a fost de la zero, adică cu schimbat instalațiile electrică, sanitară, termică, apoi refăcut pereți, o mică modificare, respectiv extindere cu vreo 60 cm a bucătăriei către hol pentru frigiderul încorporat și conceperea de mobilier pentru toată garsoniera. Dar hai să-ți spun mai multe.
Să știi că pentru un spațiu mic gradul de personalizare este mult mai mare, adică chiar trebuie să calculezi totul la milimetru ca să folosești orice colțisor disponibil. Ca atare, nu prea poți folosi piese de mobilier de serie pe care le găsești în magazine, ci ai nevoie să le faci pe comandă. Așa că Manuela Cosovanu a ținut cont de toate acestea și a avut în vedere ca toată lucrarea să nu depășească bugetul tinerilor, care a fost de 10.000 de euro. Da, în acești bani au fost incluse toate etapele, atât materialele pentru instalațiile noi, finisaje, mobilă, decorațiuni, cât și manopera meșterilor care au lucrat aici. Dar totul a ieșit impecabil! Nici nu știu cu ce să încep pentru că Manuela îți spune și la care firme a apelat pentru ca proiectul ei să prindă viață. Mie mi-au atras din start atenția ușile, pe care am aflat că le-a făcut la firma din Botoșani Terra Mobilli, Sunt din lemn de tei și cu tot cu feronerie, tocuri și pervaze una a costat 1000 lei, ceea ce mi se pare un preț excelent la o asemenea calitate. Apoi, tencuielile și vopselurile folosite sunt marca STO, iar pentru pardoseala din cameră a folosit parchet importat de Ital Ceramic.
Designerul Manuela Cosovanu a folosit finisaje în nuanțe plăcute, cât mai deschise și tonuri calde, blânde. Când ai de-a face cu un spațiu mic e bine să păstrezi cât mai pastelat și deschis totul, să nu creezi fragmetări prin culori intense. Pe acest fundal de tonuri neutre a venit și cu imprimeuri decorative, motive vegetale, dar discrete, date prin texturile tapetelor. Și le-a folosit foarte ingenios. Uite, spre exemplu în cameră a ales să conceapă un pat rabatabil. Inițial a cerut o ofertă la o firmă italiană care face așa ceva, dar numai sistemul pentru pat costa 3000 de euro. Așa că s-a folosit de experiența ei în domensiul mobilierului, căci a lucrat vreo 5 ani la o firmă din domeniu, și a creat un pat rabatabil mai accesibil, folosind pistoane de acționare mai puternice, deci și rezistente.
Ei bine, când patul este rabatat fața lui nu o ghicești pentru că este îmbrăcată cu tapet. Apare ca și cum ar fi peretele din spatele canapelei. Te induce în eroare și raftul superior, deci camuflare perfectă. La fel a folosit tapet pentru a încadra zona locului de tv, pe care a delimitat-o frumos cu o baghetă decorativă din polistiren. Tapet este și în lateralul camerei, care se vede frumos de pe canapea. Tapetele și draperia cu perdele au fost făcute la aceeași firmă din Suceava Alessia Line. Tot sistemul de mobilă (dulapuri și pat rabatabil) pentru living a fost în jur de 7000 lei și a fost realizat de firma Mangusta din Suceava după proiectul designerului.
Bucătăria este absolut de vis! Chiar dacă e mică, e atât de plăcută și de dulce încât te cucerește imediat. Prea multe intervenții nu s-au putut face, dar Manuela s-a folosit de lungimea spațiului pentru a așeza în linie toate funcțiunile principale (electrocanicele sunt de la Dedeman), dar mi-a plăcut cum a închis în L zona ferestrei, cu un loc de luat masa. Acest colțișor devine punctul de atracție al bucătărie grație decorațiunilor. Mi-a plăcut și acea mică etajeră pe colț care îndulecește locul, ca și picioarele mesei. Scaunele de tip bar le-a ales de la IKEA, și a ales să fie de tip bar pentru că blatul mesei trebuia ridicat deasupra caloriferului și la înălțimea restului mobilei de aici. Toată bucătăria a fost realizată pe comandă (Mangusta) și a costa circa 1500 de euro fără electrocasnice, iar gresia și faianța au fost cumpărate de la SSAB din gama de reduceri.
Și baia arată foarte frumos și e în ton cu restul amenajării, chiar dacă aici ai să vezi o nunață luminoasă de albastru deschis. Da, îți dă senzația de aer, dar tocmai pentru că este combinată cu alb. Designerul a reușit să dea o altă față acestei încăperi și pentru că a prevăzut rafturi deasupra căzii, la o înălțime sufient de mare pentru a nu deranja, dar a fi și de folos, mai ales că cei doi tineri nu și-au dorit cabină de duș, ci au vrut să păstreze cada. Apoi și lavoarul (de la Dedeman) este frumos așezat pe un corp de mobilă realizat pe comandă, iar oglinda (de la JYSK) vine să ca accent decorativ grație ramei aurite. Bateriile sanitare de la SSAB au fost alese tocmai pentru a păstra stilul care a fost urmărit aici. Designerul Manuela Cosovanu nu a prevăzut mașina de spălat nici în baie și nici în bucătărie tocmai pentru a nu altera imaginea romantică a locuinței. În schimb i-a găsit loc pe hol, imediat lângă intrarea în baie. Și deasupra ei sunt create locuri de depozitare binevenite. Holul mai are și o oglindă generoasă frumos încadrată de corpuri de iluminat romantice (toate corpurile de iluminat sunt de la corpurideiluminat.eu), dar oglinda face ca spațiul să pară mai luminos și mai amplu.
Pe lângă toate lucrările de instalații, finisaje și de proiectele de mobilă, designerul Manuela Cosovanu a fost atentă și la decorațiuni și detalii. Și asta începând de la mânerele mobilierului și până la rame foto. Ai să vezi că într-un colț al livingului și lustra sub formăd e colivie, dar vezi și ceasul frumos din cameră care vine ca o pată de culoare. Și îmi place că nu e pus pe centrul peretelui, ci asimetric, astfel încât să poată fi văzut și din hol sau bucătărie. Toate decorațiunile sunt de la YourHome YourStyle, iar canapeaua și pernuțele decorative sunt făcute la Gedor Mob Group. Dacă stai să te gândești sunt mulți oameni care au lucrat pentru ca această locuință să iasă atât de frumos, dar zău că te bucură sufletul să vezi rezultatul final. Bravo designerului Manuela Cosovanu (o poți contacta la tel 0753.701.611) și felicitări tinerilor pentru încrederea pe care au acordat-o specialistului și pentru locuința lor! Le mulțumesc că au fost de acord să-ți arate și ție și să-ți spun povestea acestei superbe garsoniere. Sper să te inspire și pe tine!
superb!
Pare ireal,foarte frumos!!!!
foarte frumos!
De unde ati cumparat ramele alea cu vrabiute si oglinda din baie?
Scrie in articol de unde sunt decoratiunile 🙂 Your Home YourStyle Suceava.
[…] Adela Parvu Când o vezi n-ai zice că are doar 30 de metri pătrați și nici nu te-ai aștepta ca un stil […]
Cu asa o casa de-abia asteptati sa veniti ACASA, nu? Felicitari!
Si eu visez demult la ceva asemanator desi, in timp am adunat, ca babele , o gramada de maruntisuri de care nu ma pot deloc debarasa…Mie mi-ar trebui mult mai multe spatii pentru depozitat.Tot cam atat de mic e spatiul dar e un pic altfel compartimentat.Cam cat v-a costat? Va multumesc !
Minunat ! Locul ideal pentru a trai fericit, cel putin pana apare un bebe!
In ce etapa a construcției unei case cu mansarda ar trebui contactat un designer pentru amenajarea interioară? Multumesc
Inainte de tencuaiala. Se stabileste cam tot pentru finisajele interioare, de la partea electrica, pana la finisajele de la ferestre, usi, niste etc.
De la început. Un adevărat designer, adică cel ce și.a frecat coatele prin faculuate știe sa citesca și sa vizualizeze niște planuri de casa, sa Îți ofere planuri de spațiu, de circulație aranjament de mobila etc. Ca sa știi exact Cum o sa arate.
Superb…sa fiți Fericiți , tinereilor !!
Foarte frumos, într-adevăr!
Pare aproape imposibil și totuși..
Detaliile sunt extraordinare.
Daca ai bani, sanatate si vointa, poti sa faci orice, chiar si o casa normala de locuit, din 30m patrati! Felicitari pentru aceasta familie, care nu a renuntat cand, poate, a intampinat multe dificultati in as pune in aplicare proiectul! Ideea cu patul rabatabil este geniala!
ingenios amenajat.
doar in baie parca ar merge o alta culoare, mai calda, in locul albastrului.
Dragut. Am totusi un dubiu ca se poate manca la masuta din bucatarie. Adica daca reusesc doua persoane sa se aseze pe scaune in fata mesei (nu stiu cum) vor trebui sa stea cu coatele lipite de corp (ceea ce nu e rau… zice codul bunelor maniere, dar daca mai intinzi mana dupa paine, lucrurile se complica :). Cred ca ar fi fost mai bine daca se renunta la un dulap din dreapta-jos, iar blatul de deasupra dulapului sa fi fost pliabil la perete, astfel incat blatul din dreptul ferestrei sa ramana liber dedesubt pt ca cele doua persoane sa poata manca lejer.
Un spatiu minuscul, frumos mobilat . Imi place mult the Murphy bed. Felicitari designer-ei pentru ca ne-a aratat ca se poate trai in stil mare intr-un spatiu mic.
frumos dar…atitea bibelouri peste tot…este din alta epoca 🙁
Frumos din punct de vedere estetic, dar nefunctional. Sa imi zica domnisoara/doamna designer cum stau 2 la „masa aia”. Si patul e gandit bine, dar proiectat prost
CAT COSTAAA? MULTUMESC MULT !
Din cate vad in imagini,masina de spalat este pe hol.Cum au fost facute legaturile la scurgere/alimentare apa?Multumesc
very nice!!
Buna,
Ati putea sa imi spuneti, va rog, ce nuanta are dulapul de haine din dormitor, si care este latimea usilor acestuia? Am observat ca 3 usi sunt mai late si una mai ingusta.
Imi place aspectul dulapului, as vrea sa imi fac unul asemanator (in sensul ca e continuu de jos pana in tavan, oferind impresia de spatiu in camera). Multumesc
Buna ziua, doamna Adela. Aveti idee de unde sunt plintele si din ce material sunt facute? Arata foarte bine. Multumesc.
Buna Ina! Poti sa gasesti plinte frumoase si aici http://adelaparvu.com/2015/05/13/minunatii-facute-la-noi-in-tara-profile-decorative-pentru-exterior-si-interior-tot-ce-ti-doresti/
Buna! O solutie cu pat rabatabil la perete m-ar interesa si pe mine acasa.Puteti sa-mi dati mai mutle detalii?
Casa arata minunat ,parca este desprinsa din povesti,fara cuvinte!!!
buna! as vrea sa stiu lavoarul si bateria din baie de unde sunt? de la ce magazin! baia este superba , ca de altfel toata casa!
[…] a început acum șapte ani, când s-a hotărât să-și caute o locuință. Vroia să se mute din garsonieră la un apartament de două camere, dar musai să rămână în zonă, adică aproape de Piața […]
[…] privința camerei designerul a mizat pe piese de mobilier multifuncționale, dar cel mai important lucru este că s-a raportat la stilul de viață al clientei ei. Da, aici […]
[…] Garsoniera deși mică, circa 20 mp, practic o cameră cu baie, are acum o fereastră mare. Golul ferestrei a fost mărit. De ce a fost mărit? Pentru că o fereastră mai mare întotdeauna dă senzația de spațiu, dar, mai mult, lasă lumina să pătrundă din plin la interior și să confere o atmosferă mai optimistă. Așa că parapetul dinspre actualul loc de dormit a zburat și în locul lui au montat o a doua ușă, iar acum există o ușă dublă cu tâmplărie termoizolantă. Caloriferul a fost mutat în lateral, unde au făcut o structură de gips-carton, un perete fals care separă locul patului de restul camerei, perete care are și un raft în consolă pentru depozitare prevăzut în el. […]
Acum am vazut-o si eu….e adorabila, te simti bine in ea, doar privind fotografiile !!!
Foarte frumoasa garsoniera .asa ceva vreau si eu!! e adorabila!!!!
Buna ziua! Puteti sa imi spuneti, va rog, ce dimensiuni are bucătăria? Va multumesc 🙂
Dimensiuni sunt de circa 1,45 x 3 metri.
[…] încăpătoare pentru viața lor de familie. Au amenajat din nou singuri totul și au rămas fideli stilului shabby chic care le-a plăcut dintotdeauna. Este primul lor Crăciun aici, în noua lor casă din Constanța, […]
O locuință superba pentru doi tineri care încă nu au copilași ! Ideea creării de spațiu e geniala!Intr-adevăr mi-am pus un semn de întrebare dacă pot încăpea 2 persoane la măsuta din bucătărie care de altfel arata foarte bine. Felicitări pentru tot ceea ce scrii,Adela,te urmăresc cu mare interes și plăcere ! 🙂 Numai bine !