adelaparvu.com despre veranda frumos decorata, Design Lucy Interior Design, Foto Andrea Rugg (2)

In Idei pentru acasa

Pur și simplu adorabilă încăperea aceasta!

Sunt unele interioare care-mi merg la suflet din prima, iar această încăpere este unul dintre exemplele grăitoare. O verandă închisă transformată în cameră de recreere, un fel de zonă de relaxare sau living pentru familie. În atmosfera camerei contează enorm lumina naturală, arhitectura spațiului, căci este înaltă, ferestrele sunt în stil francez în partea de sus, ceea ce contribuie din start la personalizarea încăperii. Dar în acest context, mobilierul și decorațiunile sunt superb alese și combinate, ca și cum ar complimenta lumina naturală. Designerii de la Lucy Interior Design au gândit totul într-o notă romantică, au știut să combine nuanțe și texturi naturale, cu tonuri pastelate reci și calde pentru un contrast subtil, dar de efect. Dar hai să-ți spun câteva dintre secrete.

adelaparvu.com despre veranda frumos decorata, Design Lucy Interior Design, Foto Andrea Rugg (1)

Merită să observi faptul că suprafețele mari sunt deschise, de la plafon, tâmplărie la pardoseală. Chiar dacă este din plăci ceramice ușor crem, pardoseala este subliniată de o plintă albă înaltă, deci nu la fel ca și pardoseala. Apoi, pentru textură și senzația de natural s-au folosit așa: covor simplu din împletituri peste pardoseală, ceea ce uniformizează ambientul și îi dă un aspect ordonat, storuri romane la ferestre și un taburete mic, dar cu formă cilindrică. Aceste storuri din bambus sunt montate stategic conform desenului tâmplăriei, lăsând liberă partea superioară, de unde și senzația că încăperea este foarte înaltă. Dar prezența lor numeroasă, organizată, faptul că sunt strânse la același nivel contribuie la percepția camerei ca fiind echilibrată. Apoi, contează să știi faptul că designerii au schimbat tapițeria mobilierului, ceea ce poți face și tu pentru piesele tale de mobilă. În orice showroom te duci întreabă de colecția de țesături pentru tapițerie. Se prea poate să-ți placă forma unei canapele sau a vreunui fotoliu, dar nu și culoarea tapițeriei. Ei bine, o poți schimba cu ceea ce este disponibil în magazinul unde te afli (asta ca să nu te coste în plus) sau poți comanda de la un alt furnizor doar tapițeria (dar evident te va costa în plus).

adelaparvu.com despre veranda frumos decorata, Design Lucy Interior Design, Foto Andrea Rugg (3)

Revenind la decorul de față îți spun că modul cum e așezat mobilierul în încăpere contează de asemenea. Este o dispunere simetrică în jurul canapelei, care fiind cea mai voluminoasă piesă este aleasă cu tapițerie deschisă. Canapeaua este încadrată de două măsuțe cu veioze similare pe ele. Ei bine, albastrul corpului veiozelor este doza de nuanță rece (albastru) care vine în contrast cu decorațiunile mici roz (perne decorative). Fotoliile sunt și ele dispuse simetric față de canapea, dar nu sunt set cu aceasta. Designerii au ales o tapițerie cu imprimeu elegant, mărunt pentru ele și tonuri foarte deschise, iar lângă unul dintre ele au plasat un taburet cu textură împletită, care leagă zona de ședere cu storurile și covorul. În plus, acest taburete întrerupe plăcut ritmul prea ordonat al mobilierul așezat simetric. La mijloc, în loc de clasica măsuță sunt două taburete generoase (denumite și Otoman) cu tapițerie capitonată, ceea ce le conferă volum, și colorată în contrast cu cea a fotoliilor (portocaliu cu model alb mărunt). Și la final, câteva perne decorative cu motive florale și uni vin să completeze decorul prin motivele decorative mai evidente și culori ale acestora care leagă piesele de mobilier. Pur și simplu adorabil totul! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre veranda frumos decorata, Design Lucy Interior Design, Foto Andrea Rugg (4)

adelaparvu.com despre veranda frumos decorata, Design Lucy Interior Design, Foto Andrea Rugg (2)Foto: Andrea Rugg

6 raspunsuri pentru Pur și simplu adorabilă încăperea aceasta!

 1. Ioan Alexandru spune:

  Buna ziua !
  Finantist,in retragere,sunt pasionat de design,in toate formele si aplicatiile notiunii.
  Sunt bucuros ca am ,,intalnit,, acest blog….de fapt,singurul pe care-l vizitez.
  Traiesti un sentiment aparte,cand cineva munceste pentru tine,aducandu-ti idei,informatii,imagini….care te bucura.
  Felicitari !
  Ioan

 2. silvia.luli spune:

  Culorile delicate, camera aerisita si foarte luminoasa, tavanul stil catedrala , canapeaua te indeamna la o ora de relaxare cu o carte.

 3. estera spune:

  Sublim

 4. Carmen spune:

  Cine realizeaza astfel de tamplarie in Romania? Sau import?

  • Adela Parvu spune:

   Bună Carmen! Se poate realiza pe comandă la firmele specializate cum ar fi Fildas95 Câmpina, Abate Stil – menționez pe cei cunoscuți, am lucrat cu ei la diverse proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *