adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (119)

In Decoratiuni, Magazine, targuri, expozitii, Romania Mea, Shopping

Am găsit exact genul acela de magazin cu decorațiuni care-mi place

Sunt sigură că și ție o să-ți placă pentru că e totul atât de colorat și de divers, dar mai ales atât de plăcut să fii întâmpinat de doi oameni pasionați. Am descoperit micul magazin după o scurtă vizită la colegul meu de blog Carli Marian care făcea niște aranjamente florale în recipiente sub formă de becuri. Mi-a spus că o clientă a găsit aceste recipiente la Domino Plaza din București. Culmea ironiei este că fusesem în treacăt pe acolo cu câteva zile înainte ca să caut niște pantofi cu toc pentru niște aranjamente florale mai deosebite, dar nu găsisem, în schimb am dat cu ochii de acest mic colț vesel. Eram însă pe fugă, dar vezi? Tot la ei am ajuns într-un final, semn că trebuia să-ți spun despre Fidan și Iulian (foto jos) care au deschis în urmă cu vreo doi ani Cutia cu Fundiță. De ce Cutia cu Fundiță? Păi e o poveste frumoasă la mijloc.

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (33)

Fidan și Iulian sunt constănțeni, dar s-au mutat de ceva timp în București. Fac des naveta pentru că sunt foarte apropiați de familiile lor și sunt înnebuniți să facă multe cadouri. Așa că, mai ales de sărbători, au reușit să creioneze un soi de tradiție cu împachetatul cadourilor. Au început cu ambalaje mai deosebite, apoi din ce în ce mai personalizate și atent făcute. Fidan spune că emoția de-a dărui un cadou frumos ambalat îi provoacă o mare fericire. Să vezi cum fiecare despachetează cu grijă și cum acel cadou vorbește prin culoarea, modelul și modul de împachetare despre persoana căreia îl dăruiești contează mult pentru ei. De la an la an nu doar ei, ci și rudele lor au început să se întreacă în a oferi cadouri frumos ambalate. De aici le-a venit și ideea, să deschidă un magazin de decorațiuni dedicate ambalării cadourilor.

Au început cu hârtii, pungi și cutii, dar treptat, treptat s-au extins și către alte decorațiuni. Le-a fost foarte greu la început. Plăteau chirie și pentru locuință și pentru spațiul magazinului, iar la numai trei luni după ce au deschis au trebuit să se mute pentru că locul aproape de piața de flori din București s-a dovedit neinspirat. Nu s-au lăsat însă și au căutat un alt spațiu. Așa au ajuns la Domino Plaza de pe Bulevardul Lacul Tei. Entuziaști și muncitori au devenit însă aproape deprimați pentru că primul an a fost catastrofal. Cei doi soți sunt foarte uniți și muncesc mult, aleargă după marfă, fac inventarul și îi găsești în magazin ca vânzători. Deși optimiști de felul lor, la finalul primului an se vedeau nevoiți să închidă, dar au fost atenți la clienți.

Cei câțiva clienți fideli le-au insuflat energia de-a merge mai departe. Fidan mi-a spus că de fiecare dată când ajugeau la concluzia că afacerea nu merge își aduceau aminte de clienții lor care le spuneau: Să nu cumva să închideți, e foarte frumos la voi! Și da, Fidan și Iulian spun fără urmă de tăgadă că fără acești oameni care i-au motivat să reziste n-ar mai fi continuat. Apoi, au început să se încarce cu energia fiecărui om care trecea pe la ei, chiar dacă nu cumpăra nimic. Fidan spune că și dacă cineva intră și vede că-i place, dar nu cumpără nimc, ea simte că a făcut un lucru bun, că a reușit să aducă un zâmbet pe chipul cuiva ori că i-a făcut ziua mai frumoasă. Cu timpul a observat că acești oameni se întorc, dar nu doar că se întorc, dar îi și provoacă să aducă mai multe obiecte și mai diverse în magazin.

Iulian spune că-și aduce aminte când într-o zi o doamnă a cumpărat mai multe obiecte după care i-a spus că le vrea frumos ambalate. S-a speriat pentru că era singur, fără Fidan și i-a spus clientei că nu se pricepe, dar doamna i-a spus că-i dă răgaz o jumătate de oră să facă singur ce știe el mai bine și că ea fără obiectele ambalate nu pleacă. Iulian mi-a mărturisit că l-au trecut toate apele, dar că acea clientă foarte răbdătoare, care venea și îl încuraja din zece în zece minute după ce se plimba pe la alte magazine i-a oferit un mare ajutor: încrederea! Mi-a plăcut tare mult de cei doi soți și asta se simte și în modul cum au ales obiectele. E ceva special în aerul acestui mic magazin ticsit cu de toate. N-ai cum să ajungi acolo și să nu te inspire ceva. Eu mă dusesem pentru recipientele în formă de becuri, dar am dat peste cu cuplu plin de viață, entuziasm, pasiune, dar mai ales de oameni cărora le pasă de ceilalți, care sunt atenți la ceilalți și care se gândesc nu doar la profit, ci la bucuriile mărunte pe care le pot oferit celor de lângă ei.

Fidan și Iulian muncesc enorm, dar magazinul lor este exact genul care îmi place pentru că e un loc unde ai cu cine sta de vorbă, unde ai parte de sfaturi și idei și unde găsești lucruri pe care nu le vezi oriunde. Mi-au mărturisit că e greu să găsească vreun coleg, să angajeze pe cineva pentru că majoritatea oamenilor care vin ca vînzători nu sunt deloc implicați și se demoralizează dacă nu au vânzări constant, în loc să se bucure de bucuria oamenilor ori să intre în vorbă cu ei. Cutia cu Fundiță ascunde nu doar obiecte deosebite, ci bucurii împachetate cu optimism. Cumperi cu drag ca să dăruiești cu drag! Îi găsești și pe Facebook/Cutiacufundita, dar și la numerele de telefon 0767284861, 0760442428, iar programul magazinului este de luni până duminică de la 9 la 21,30. Ți-am făcut mai multe poze în micul magazin ca să vezi varietatea de obiecte, iar dacă te grăbești să faci vreun cadou sau cauți ambalaje mai deosebite, cu siguranță aici vei da peste ce ai nevoie. Eu mă voi întoarce aici că tare mi-a plăcut. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (32)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (26)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (3)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (4)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (5)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (6)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (7)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (8)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (9)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (10)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (11)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (12)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (13)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (14)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (15)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (16)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (17)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (18)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (19)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (20)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (21)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (22)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (23)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (24)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (25)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (27)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (28)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (29)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (30)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (31)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (34)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (35)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (1)

adelaparvu.com despre magazin de decoratiuni in Bucuresti, Cutia cu Fundita (2)

15 raspunsuri pentru Am găsit exact genul acela de magazin cu decorațiuni care-mi place

 1. Roxana spune:

  Am si zarit cateve lucrusoare pe care le-as cumpara, cum ar fi canite de cai si ceasul vintage rosu.
  e mult mai frumos sa cumperi din magazin „adevarat” decat on line! mai lipseste sa-mi fac putin timp.
  Multumesc, Adela.

 2. Oana spune:

  SI eu am gasit unul fain, pe langa Biserica Alba: http://www.pierrot.ro/

 3. briela spune:

  Sunt frumoase, delicate si le poti gasi un locsor in casa, fara prea multa bataie de cap. Problema mea este ca mi-as dori sa scrie si in limba romana, nu doar in engleza, franceza sau orice alta limba.

 4. Foarte faine, mai ales cand cauti un cadou care sa transmita un mesaj 🙂

 5. Doamne cate frumuseti ! De ce nu deschid si in Constanta ? Pe mine una m-ar bucura sa stiu ca exista un asa magazin frumos cu oameni prietenosi si la mine in oras 🙂

 6. Dona spune:

  Adela, speram din tot sufletul sa fie magazinul pe care si eu l-am gasit absolut intamplator! Imi doream sa scrii despre locul ala de care m-am indragostit! Si iata ca exact despre acest magazin ai scris! Fidan este emblematica, felul in care vorbeste, arata si sclipirea din ochi sunt geniale! Cred ca am socat-o cand am complimentat-o caci nu puteam sa nu remarc faptul ca e parte din acel loc! Am stat cateva ore in acel magazin si nu m-am plictisit! Superb!

 7. Magda spune:

  Foarte frumos si ai in ce alege, mi-ar place vasul pt. miere (?) cu bufnita , poate ajung la Bucu
  resti. Ce noroc sa aiba ambii soti aceleasi preocupari si daruire

 8. Fidan & Iulian spune:

  Buna seara !!!
  Doamna Adela Parvu, pentru noi sunteti un inger trimis de Dumnezeu .
  De o saptamna de zile traim emotii de fericire ,simtim ca facem ceea ce trebuie ,oameni minunati ne trec pragul magazinului datorita dumeavoastra .
  Va multumim din tot sufletul !!!! Cuvintele nu pot exprima multumirea pe care o simtim …
  Va suntem pe deplin recunoscatori ! Tare mult ne-am bucura daca timpul va permite , sa mai treceti pe la noi .
  Cu drag … Cutia cu Fundita .

 9. Adrian spune:

  Si eu am gasit unul nou, foarte interesant, dar pe alta nisa de clienti :
  Victorian Rose – Interioare frumoase – Calea Victoriei 210, București
  http://www.victorianrose.ro/

 10. Buna ziua
  Urmaresc cu mare interes articolele dvs. si fiecare postare este pentru mine (si cred ca pentru toti care va urmaresc) o incantare.
  Mi-a placut in mod deosebit articolul despre magazinul cu decoratiuni, deoarece seamana f. mult cu al nostru care se afla in Suceava, iar daca aveti drum prin zona, va asteptam cu mare drag.
  Atasez link-ul cu pagina de facebook: https://www.facebook.com/CREATIVandDECO

 11. adina spune:

  Am zarit si eu cateva accesorii care ma incanta. Ne-am mutat de 2 luni in cosmopolis si deja am cam terminat cu amenajarea, ne mai trebuie doar niste obiecte simpatice. Sunt sigura ca la acest magazin voi gasi ceea ce imi doresc, abia astept sa dau o tura pana acolo.

 12. Florentina Mihailovici spune:

  Imi place foarte mult magazinul, cred ca as uita de timp scaldandu-mi privirea printre rafturi. La Galati nu am vazut un asemenea magazin.

 13. […] astfel de glob de sticlă costă de la 39.00 de lei în sus (poți cumpăra globuri de sticlă din magazinele de decorațiuni, florării sau și online, dar sunt mai scumpe, de AICI, AICI, AICI și AICI), iar o Tillandsia […]

 14. […] Trias (de unde sunt toate plantele), decorațiunile suspendate sub formă de becuri sunt de la Cutia cu Fundiță (Domino Plaza), draperiile sunt confecționate la Sophia România cu materialele alese de mine, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *